Thursday, September 29, 2016

20 Jenis Masakan Pantang dan Makanan Yang Tak Boleh Makan



Berpantang makan ye
Jenis makanan yang tak boleh dimakan oleh ibu berpantang :-
๐ŸŸIkan kembung – gatal
๐ŸŸIkan cencaru – tajam
๐ŸŸIkan siakap – boleh menyebabkan bentan 
๐ŸŸIkan sardin – gatal
๐ŸŸSemua makanan dalam tin – tinggi garam, angin dan bisa
๐ŸŒฑSayur kangkung – sejuk dan angin
๐ŸŒฑTimun – sejuk

40 Blouse Labuh Cantik Formal dan Santai


Oh! No Nak Pilih Blouse yang mana satu? Sebenarnya kita sebagai seorang perempuan tak ada banyak masalah bila nak ke majlis formal atau in formal. Pakai blouse yang labuh kain chiffon boleh menampakkan formal at the same time korang boleh la pakai juga masa jalan-jalan dengan husben, tunang ke atau buah hati hehehehe....

Tuesday, September 27, 2016

9 Cara Tradisional Selepas Bersalin Berpantang




Ah! lega rasanya selepas bersalin dan dapat anak yang comel dan sihat. Alhamdulillah...selepas ni nak la kena jaga body kan. Supaya menjadi cantik dan selim macam anak dara semula. Nak la juga dapat menyusukan anak sepenuhnya. Camne ye? Oklah sekarang ni Dea ada beberapa tips yang sudah dibuat research sikit.

1) Bengkung
Bengkung ni wajib pakai tau. So far, masa berpantang anak sulung kat luar negara dulu pun, saya siap angkut bengkung dari Malaysia. Masa tu sapu sedikit kapur bercampur titisan jus limau atau jamu kat perut. Memang berbekung ni akan cepatkan proses untuk kuruskan perut.
Penting tau, you kenalah pakai setiap hari selama 3 bulan lamanya.

Monday, September 26, 2016

8 Rahsia Amalan Turunkan Berat Badan



Kadangkala rasa macam jeles tengok orang yang punyai berat badan yang idea, ramping, cantik dan menarik. Kita ni... alahai lemak sana sini, nak bangun nampak lemak berlapis, duduk pun nampak punggung besar, lemak kat perut jadi banyak lapisan, paha pulak susah nak gerak. Sikit-sikit rasa cramp kaki ni. Jadi you all jangan biarkan lama-lama sampai berat badan anda memcecah obesiti. 
Wei! berat badan naik susah nak bergaya, sebab nak cari size pun tak ada. Jadi you all cubalah ikuti tips ini. Hasil tip ini bersandarikan pada pengalaman dan kajian ilmiah saintifik. Cubalah buat kesemuanya sekali, ok

Sunday, September 25, 2016

22 Fesyen Blouse Bohemian India Utara Terkini 2016


Bohemian Blouse!! Fesyen blouse yang bereka bentuk longa dan berenda, inspirasi dari pereka fesyen India Utara. Fesyen ini berkombinasi dari Eropah dan India Utara. Kainnya banyak bertemakan warna putih dan punyai sulaman. 
Fesyen ni memang sesuai kan dengan cuaca panas macam Malaysia ni, atau musim panas. Rasa sejuk ja bila pakai blouse bohemian. Ia sesuai digayakan secara santai bukan formal ya...

25 Fesyen Baju Dress Mengandung Yang Menarik


Dah mengandung pulak.... camne nak pakai dress yang macam mana sesuai? Nak pergi jalan-jalan nak pergi kerja. Nak nampak bergaya dan menarik jugerk....
Kang.. tak nak encik somi pandang kat pompuan lain ... hmmmm
Ada cadangan tak sis?
Oklah .. kat sini Dea ada beberapa gambar fesyen masa mengandung yang menarik..
You all boleh cuba ya. Ikut keadaan semasa. 

Saturday, September 24, 2016

8 Kata-Kata Cinta Buatkan Anda Semangat


25 Design Baju Raya Budak Perempuan Bakal Meletops 2017


Tema baju kanak-kanak perempuan pada musim raya memang satu persediaan yang best sangat. Sapa-sapa saja akan suka tengok budak perempuan pakai baju tradisional, model yang cute sedondon dengan mak dia. Siapa yang pandang, pasti mencuri perhatian orang ramai...
Kalau bab puji tu dah boleh kembang bontot! tau.. hari-hari setiap raya akan ada orang puji you all... Okalah kan..pujian yang bagus boleh meningkatkan keyakinan diri dan memberikan self esteem dan feeling yang best masa hari raya. Wow! you all patut rasa apa yang diorang rasa bila orang puji anak kita comel...rasaya.. macam diawangan.. la....kita pun akan terpalit sekali. 
Husband pun bertambah sayang you....
Jadi persediaan untuk membuat rekaan pakaian baju kanak-kanak perempuan kenalah bersedia dari awal tau...

Friday, September 23, 2016

15 Tips Suami Terbaik Untuk Para Isteri


Tips jadi suami yang mithali ini khas utk para somi ya, Tapi Dea pasti yang baca mesti sang isteri kan..
Jadi isteri-isteri sekalian,kenalah bijak menegur suami demi kebaikan bersama. 

Redha suami itu adalah penting pada para isteri sekalian. Jadi pastikan kita hidup dalam redha suami dan insyaallah akan dapat keberkatan. 

Kalau dapat suami yang biol, pentingkan diri sendiri, tamak, kedekut, pandai-pandailah tegur, kalau dah semakin melampau, duit kita pun dia nak sapu kebas habis. Jadi buat lah keputusan yang bijak. Penceraian itu tak haram pun. Allah Maha Pengasih dan Maha Penyayang.

Monday, September 19, 2016

Kelebihan Memaafkan Orang Yang Buat Salah


Tiada manusia yang tak pernah lakukan kesilapan. Sebagai manusia, baiklah kita maafkan saja.

Memaafkan akan buatkan:
Membuatkan hati lebih tenang – meminta maaf dan memberi maaf membuatkan hati lebih tenang. Percayalah maaf juga boleh menjadi penawar hati untuk menjadi tenang.
Wajah gembira – ia akan membuatkan wajah kita mudah mengukir senyuman dan ceria kerana maaf yang dpinta dan diberikan. Memaafkan kesalahan orang lain amat baik kerana ia boleh mengubah segalanya.
 Membersihkan hati – sikap memaafkan dan mahu meminta maaf dapat menghilangkan rasa dendam dalam hati.
Menyembuhkan penyakit hati- menerusi maaf kita dapat mengubati segala perkara yang berlaku dalam hati kita.
Doa dimakbulkan – orang yang mahu memaafkan mudah untuk dimakbulkan doa mereka.
Ikatan dapat dijalinkan semula – orang yang memberi maaf dan meminta maaf dapat memulai pertalian semula tanpa rasa benci dan dendam.
Menjadikan diri lebih sabar dan redha – kita menyedari bahawa tidak semua orang sempurna dan diri sendiri juga tak sempurna. Jadi apa salahnya kita memaafkan kesalahan orang lain kerana kita juga tidak sempurna.
Hilangkan rasa dendam, maka jiwa akan tenang,
Kuatkan semangat untuk memohon maaf,
Kuatkan hati untuk memberi maaf,
Semoga semuanya menjadi lebih mudah.
Untuk diri kita dan juga mereka

18 Checklist Penting 6 Bulan Sebelum Kahwin

Camne ni? Pihak lelaki dah setuju nak kasi hantaran RM10k, cukup ke nak buat kenduri kahwin ni? Berapa pulak yang nak kena top up? 
Kalau nak ikutkan bajet sebenar kahwin pada sebelah perempuan, secara umumnya... memanglah RM10k tak cukup babe, lainlah kalau nak buat majlis perkahwinan yang simple. Jemput saudara terdekat saja, tak payah nak kasi tahu seluruh keluarga, ipar, sepupu, tak payah datang. Adik beradik dan kawan terdekat saja, memamng cukup 10k tapi kebiasaannya semua orang nak jemput, jadi memanglah la tak cukup. Pihak laki pulak, ingat 10k dah banyak la tu... kan... mmmmmm... 
Apa pun kenalah tahu bajet duit tu ke mana perginya.. Buat check list 

Friday, September 16, 2016

I’M UPSET THAT I HAVE TO TELL YOU THIS.

I’M UPSET THAT I HAVE TO TELL YOU THIS.:'( :( ๐Ÿ˜“๐Ÿ˜ฐ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ช
I feel so anxiously scared about whether I can fit to the bridal gown…::'( :( ๐Ÿ˜“๐Ÿ˜ฐ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ช
You know I can't afford to CUSTOMIZE those beautiful princess gown. I can only afford to rent…
But you know when you rent, only have limited size!:'( :( ๐Ÿ˜“
What if…



Oh Ibu

Kecewa...Tapi Terpaksa Nak Bagi Tahu..Oh Ibu! ๐Ÿ˜“๐Ÿ˜ฐ๐Ÿ˜ช
Siapa gerangan orang tu, biarlah rahsia. Just Dea nak kongsi...citer sedih…๐Ÿ˜“๐Ÿ˜ฐ

๐Ÿ˜ช
Perkahwinan antara dua insan ni, tak dapat restu dari sang ibu, tapi bapa ok…, jadi urusan rasmi pernikahan dilakukan tampa ibu dan secara senyap saja. Waktu itu, sang perempuan itu sedang masih lagi belajar di IPTA, sang lelaki sudah bekerja di jabatan kerajaan, sebagai kerani saja...Dah habis belajar, maka mereka pun melangsungkan pernikahan tampa restu ibu lelaki...itu…

Tuesday, September 13, 2016

Doa Di temuakan Jodoh

Kenapa Lambat Jodoh?  Kenapa tak ada sape nak kat aku?
Adakah bersangkut-paut dengan cara memilih pasangan?

Monday, September 12, 2016

7 Dessert Diet Sedap Mesti Cuba!


Oh! My Diet....sedap mata memandang badan slim ramping, cantik menawan, tertarik dan menarik...Tapi tak tahan nak makan...Apa Kes????
Jadi korang kenalah hati-hati dari segi pemakanan hokay....
Ini ada beberapa menu diet dessert khas untuk mereka yang sedang nak turunkan berat badan anda.
Tak salah nak makan coklat tapi kenalah dengan caranya. Pastikan ambil banana dan badam. Lepas makan ni tak payah nak makan nasi lauk bagai...

Sunday, September 11, 2016

4 Aktiviti Raya Korban


Apa nak buat raya korban?? Eh! korang ni mestu duk kat Key Ell...atau New York. Cuti Raya Korban tak tahu nak buat apa? 

Thursday, September 8, 2016

Lepas Kahwin Lemak Sini Sana Tolong la...


Lepas kahwin lemak sini sana, susah sangat nak diet. Husben pulak nak kan dirinya sama macam sebelum kahwin. Tu yang kena jaga body tu...

Wednesday, September 7, 2016

Merokok Tak Bahaya?



Banyak orang berfikiran bahawa rokok merbahaya, tapi setelah diselidik oleh beberapa pakar dalam bidangnya ternyata rokok itu sama sekali tidak merbahaya.

Ada sebuah the untold story yang membuka mata dunia bahwa rokok itu tidak merbahaya sama sekali.

Ada tiga orang pakar dan mereka selalu bersama kemana saja.

Tapi ketiga tiganya memiliki kesukaan berbeza,

Pakar A = DR Jon @ suka perempuan

Pakar B = DR Joni van Walker @ suka minum minuman keras

Pakar C = Dr. Toni Tobacco @ suka segala jenis rokok

17 Cara Design Baju Kahwin Ala Bollywood


You all, moment perkahwinan adalah moment yang terindah bagi pasangan. Kalau kasi moment tu nampak lain dari yang lain. Buat la theme yang berbeza dari biasa. Memanglah kita kena ikut adat, tapi apa salahnya pada malam perkahwinan you all buat theme ala bollywood. Apa susah babe, baju semua boleh tempah. Tetamu yang hadir pulak mestilah pakai tema bollywood. Ha! baru padan depa semua tu...kena cari baju yang sesuai dengan tema bollywood.

10 Design Sanggul Khas Untuk Kahwin Paling Cantik


 

Oh! My sanggul, design yang mana yang paling sesuai tuk majlis yang terindah masa kahwin nanti? Tips nya korang mestilah buat design yang kompleks tau.. tak kan la buat sanggul macam kat rumah cam biasa je... buat lah design yang indah untuk majlis terindah untuk you all

3 Alatan Senaman Khas Untuk Bakar Lemak Pantas

Masalah Berut Buncit?????

1# Hilangkan Perut Buncit Dengan Berlari Atau Berjalan

Manurut Health & Fitness of The Times of India, dengan melakukan senaman, peratusan lemak di badan kita akan berkurangan. Maka, senaman sebenarnya bukan sahaja membakar lemak di bahagian perut kita, malah turut melibatkan lemak di bahagian badan yang lain.

Berlari dan berjalan adalah di antara dua jenis senaman terbaik dalam proses pembakaran lemak. Lagipun, keperluan utama kita hanyalah sepasang kasut yang bersesuaian. Walaupun berlari membakar lebih banyak kalori, namun berjalan pun tidak kurang bagusnya.

20 Design Gelang Jahitan Friendship


Alamak! Teringat zaman masa muda remaja dulu-dulu. Masing-masing pandai pulak mengait gelang guna benang. Maka berlambaklah benang-benang yang dibeli untuk dibuatkan sebagai tanda persahabatan. Best kan kalau boleh diulang kembali saat-saat kawan-kawan kita bersama memakai gelang friendship ni. Kita pun simpan sampai dewasa kita tengok balik, dan terasa ada tanda kasih sayang seorang kawan dari seorang kawan. Best tau! You all cubalah bagi pada anak tanda kasih sayang dan juga tanda persahabatan antara ibu dan anak perempuan.

Cara Terpantas Hilangkan Lemak Berlapis Di Perut dan Paha

TERASA MALU BILA NAMPAK LEMAK BERLAPIS DI PERUT?

NAK PAKAI DRESS TAPI ... LA...NAMPAK BUNCIT, PAKAI JEAN TAK MUAT...

Tuesday, September 6, 2016

Medical Card Termurah

Lapan Bulan Tunggu Giliran di Bedah
Tak Kesian???? Anda Mungkin Terselamat Masa Sekarang

3 Tips Ajar Anak Membaca Dengan Pantas

1. Sering berkomunikasi sama anak seorang Mak harus pandai mengatur waktu dan membagi kasihnya pada anak, jangan terlalu sibuk dengan urusan buat kerja ruma dan juga pejabat, Sentiasa ajar anak dan banyakkan bertanya dan berkomunikasi.


7 Cara Make Up Pengantin Yang Paling Gojes Cantik Terkabom!

Oh! My Make Up...Sapa pula nak make up kan hari yang paling bahagia tuk kahwin nanti???
Babe, jangan ambil mudah kan...Ini adalah moment paling bermakna pada you all.. Jadi pastikan anda ada sample untuk dapatkan mood make up yang paling you all suka..
Babe jangan serahkan semuanya pada mak andam.
Buat research, make up yang sesuai untuk  korang. Ambil beberapa contoh gambar make up. Kang...dah la sewa baju mahal-mahal semuanya mahal...tiba-tiba make up macam tepung komak...
Bukan tak ada, Dea penah jumpa kes macam ini. Kesian..bila bergambar nampak sangat bertompok bedak tu...

3 Cara Pujuk Kekasih Lelaki atau Husben

Merajuk la pulak dia ni...ingatkan nak tunggu sampai dia pujuk kita, tapi sampai ke sudah tak ada harapan. Senyap, diam membisu. Kalau nak ikutkan memang masih lagi rasa sayang. Daku juga pasti dia pun punyai perasaaan yang sama pada pada kita.

Tapi tak kan nak tunggu lama-lama....kalau dah tahu dia memang tak akan pujuk kita...

Apa yang nak buat?????

Friday, September 2, 2016

4 Sebab Mengapa Berat Badan Naik Selepas Kahwin

Risau la...mengapa berat badan naik lepas kahwin? Geram tengok lebihan lemak kat perut ni, dah rasa tak cantik macam anak dara dulu....
Apa nak buat ni? Perempuan kalau tak jaga badan, nanti laki gak yang cari lain yang bergetah.
Dah buat macam-macam tapi stil la berat badan tak turun, Apa sebab nya?

1.      Pengaruh Dari Pasangan

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas