Friday, September 16, 2016

Oh Ibu

Kecewa...Tapi Terpaksa Nak Bagi Tahu..Oh Ibu! ðŸ˜“😰😪
Siapa gerangan orang tu, biarlah rahsia. Just Dea nak kongsi...citer sedih…😓😰

😪
Perkahwinan antara dua insan ni, tak dapat restu dari sang ibu, tapi bapa ok…, jadi urusan rasmi pernikahan dilakukan tampa ibu dan secara senyap saja. Waktu itu, sang perempuan itu sedang masih lagi belajar di IPTA, sang lelaki sudah bekerja di jabatan kerajaan, sebagai kerani saja...Dah habis belajar, maka mereka pun melangsungkan pernikahan tampa restu ibu lelaki...itu…

Masa terus berlalu, Dea tak tahu apa masalah mereka berdua, tapi tahun demi tahun mereka tak dikurniakan cahaya mata, itu tak jadi masalah, mereka ambil anak angkat saudara sebelah isteri. Kehidupan mereka nampak macam stabil dan bahagia, tapi rupa-rupanya, sang lelaki itu sesak sangat dihimpit dengan bermacam jenis hutang dari isteri. Semua hutang, kad kredit, hutang ceti, hutang belah keluarga isteri pun sang suami tanggung. Dia dah tak jadi macam dulu. Sebelum kahwin dia adalah seorang lelaki kampung biasa yang baik suka tolong org. Lepas kahwin maybe nak jaga standard isteri graduan la kata kan… dan dapat jawatan as manager lagi tu... tapi dia terpaksa berhutang...hingga satu kemuncak, harta sebelah ibu, ditinggalkan dan dapat ratusan ribu ringgit pun terpaksa diserahkan pada isteri, dah dapat habuan, terus sang isteri tuntun cerai habisan...sekarang lelaki itu hidup bagaikan gelandangan….betull...hutang keliling pinggang nak tidur pun tak lena… moga-moga kita dapat ambil pengajaran...kalau nak pilih calon isteri pada lelaki biarlah dapat restu ibu, sebab redha ibu adalah syurga utk anak lelaki...ye..sedih...huhu...berlaku depan mata...😓😰😪

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas