Tuesday, March 31, 2015

Yatt Kembali Bersama Pangkuan Suami


Yatt telah memberitahu mStar Online yang setelah pulang dari Syria, dia menyesali tindakannya memfailkan perceraian terhadap suaminya itu. Ini kerana dia melihat sendiri bagaimana wanita-wanita Syria tetap tabah dan bertahan tidak berkahwin lain kerana ingin ke syurga bersama suami yang telah terkorban.

Thursday, March 26, 2015

Fesyen Handbag dan Baju Louis Vuitton LV 2015



Sebut aja LV, hampir 80% orang perempuan yang kenal dengan jenama ni...
Kalau ada banyak duit boleh la beli yang original yang baru launch 2015 tahun ni. Handbag yang kecil compac. Yang penting muat Iphone dan mesra tab. Tapi hanya boleh pengang bawah saja, tak boleh sandang di bahu. 
Lagi nak tahu...

3 Amaran Bahaya Mee Segera




Mee segera!
Memanglah sedap...
Saya rasa hampir 80% orang kita suka pada mee segera. Pergi mamak pun ramai yang order maggi goreng dan maggi sup. Hampir setiap hari iklan mee segera ada di TV, billboard, majalah dan sebagainya. Kita plak bila tengok iklan mee segera terus terasa nak buat mee segera. Ikhtiar buka almari dapur tengok stok mee segera atau keluar malam-malam hanya nak beli sebungkus mee segera di 7E. Kalau nak kasi tahu kesan kesihatan pada mee segera memanglah orang sudah sedia maklum, akan memudaratkan kesihatan pada umumnya. Tapi saja saya nak share sekali lagi.

Tuesday, March 24, 2015

Pertabalan Sultan Johor 2015


 Dalam satu istiadat gilang gemilang, Sultan Johor Sultan Ibrahim Almarhum Sultan Iskandar dimahkotakan sebagai Sultan Johor Kelima dalam sejarah Johor Moden. Istiadat Kemahkotaan berlangsung di Istana Besar di sini. Raja Zarith Sofiah Almarhum Sultan Idris Shah turut dimahkota sebagai Permaisuri Johor.

Monday, March 23, 2015

Johor Corronation


Corronation day for Johor. Tapi ini tahun 1960an tak silap saya. Teringin nak tengok adat istiadat johor yang berlangsung pada 23 Mac. 
Nantikan postings yang seterusnya.

Gambar Majlis Resepsi Hanez dan Romie

“Pernikahan ini adalah bukti saya cintakan Hanez dan mahu menjadi seorang suami yang baik dan membimbingnya ke arah kebaikkan, Alhamdulillah ia berakhir dengan ikatan yang sah dan berharap tiada apa lagi akan dibangkitkan selepas ini,” ujarnya sebelum ini dalam menyatakan rasa cintanya kepada isterinya itu.

Petua Semulajadi Hilangkan Sengugut



Oh! sengugut la hari ni. Nak makan panadol ke tak? Kalau tiap-tiap bulan ambil panadol tak bahaya ke?

Yes, secara jangka masa panjang, memanglah bahaya. Manalah ada uba-ubatan modern yang tak meninggalkan kesan jangka masa panjang...


Elizabeth Tan Knock Knock Remix


Tengok video clip ni memang kreatif. Lagu Elizabethe Tan Knock-knock dinyanyikan dalam berbagai versikan Remix. Rupa-rupanya iklan Digi.
Tapi zaman sekarang dah berbeza cara buat iklan nak kasi orang tengok kena jadikan ia seperti satu pengisian hiburan. Tak gituew? 

Layan jelah

5 Cara Berfesyen Gaya Eropah



Saya nak share sikit pengalaman saya semasa merantau di negara eropah. Orang-orang di bandar seperti Paris, London memang sangat pentingkan penampilan diri dan memang suka bergaya. Pakaian yang mereka pakai kebanyakannya branded dan berkualiti tinggi. Walaupun keluar sekejap, di luar masih lagi bergaya. Maklumlah kalau convert duit sana, harga barang-barang tu tak mahal macam apa yang kita rasa di sini. 
Jadi saya nak share tips untuk mendapatkan gaya dan feel macam orang Paris dan London. 

Review Filem Cinderella 2015

Kisah Cinderella movie 2015 sedang hangat di pawagan sekarang. Kisah ini adalah adaptasi dari cerita rekaan Charles Perrault’s 17th century dari banyak penulis dan animasi, drama dan movie. 
Saya rasa perempuan memang suka cerita-cerita fantasi macam ni, semua ada impian nak kahwin dengan putera raja yang handsome dan kaya. Maka dengan sebab itu kisah dongeng ini menjadi epik setiap masa. 

Sunday, March 22, 2015

Lelaki Plastik Jiwa Besar


Rasa kagum dengan lelaki yang berjiwa besar sejak dari kecil, sekarang berumur 26 tahun punyai perniagaan sendiri dalam membaiki komputer dan barang elektronik.
Dia digelar ‘lelaki plastik’ kerana memiliki kebolehan istimewa memusingkan tangan kanannya 360 darjah disebabkan masalah tulang rapuh dihidapinya sejak kecil.
Namun, di sebalik fizikal terbantut itu, Anas Aizuddin Shuib, 26, sebenarnya seorang yang berjiwa besar dan lebih gemar berdikari dalam melakukan urusan sehariannya.
Malah, selain sokongan dari segi moral dan mental, keluarganya turut menyediakan perabot dan peralatan khas bersaiz kecil bagi memudahkan pergerakan dan urusan seharian dilakukannya.
Semoga dia tabah mengharungi segala masalah dalam kehidupan.
Kita yang normal sepatutnya lebih bersyukur dan menghargai segala kesempurnaan anggota badan dengan berikan yang terbaik dalam hidup. 

Saya nak tahu ada tak dikalangan sini yang nak save bajet? 
Beli blouse, jubah dress yang harga murah dan berkualiti tinggi? 
Jom klik SINI

Saturday, March 21, 2015

20 Produk Inovasi Terkini 2015


Memang kagum dengan hasil rekacipta ni...
Hebat-hebat belaka. 
Trend reka cipta sekarang banyak menekan untuk penjimatan ruang dan portable boleh dibawa ke mana-mana saja. Maklumlah bandar-bandar besar sekarang orang semakin ramai, rumah dah tak boleh buat besar-besar. Kalau nak rumah besar tinggal jauh dari bandar. 
Nak duduk bandar pula kena kurangkan barang dan cari barang yang boleh jimatkan ruang. 
Selamat mencuba

Sakit Kepala? Lebih Baik Baca 12 Punca Sakit Kepala


Adus! Memang sedang sakit kepala....
Sakit kepala sekali sekala memang lah normal. Tapi kalau seminggu dalam 3 kali sakit kepala, sakit pula berterusan lama. Anda perlu berhati-hati mungkin anda kena tahu apa puncanya, sebelum mencari jalan penyelesaian yang sesuai.

Saya nak kongsi kisah benar, seorang staf/ pekerja syarikat besar MNC di Malaysia ni, sakit kepala.

Senarai Jutawan 2015


Hari ni saya nak kongsi senarai billionaire pada tahun 2015. Masa kian berlalu dengan pantasnya. Saya tengok orang yang berada di No 1, tu dari masa dia muda sehingga sekarang dah nampak banyak kedutan di wajah pun sama juga orang nya...
Apakah rahsia nya dia kekal menjadi champion dalam produk digital.
Walaupun persiangan semakin sengit dalam industri ni, dia masih lagi tetap berada di tangga ke atas sekali. 

Friday, March 20, 2015

Tuala Wanita Pun Kena GST?


Oh! GST Tuala Wanita, maintenance wanita setiap bulan...
Aku pula jenis yang pakai overnight...

Kuala Lumpur: Perbahasan seorang anggota Parlimen yang menyuarakan luahan hati kaum wanita di kawasan beliau yang risau terpaksa membayar harga lebih tinggi bagi tuala wanita apabila Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) dilaksanakan kelak, mencuit hati anggota Dewan Rakyat.
Datuk Seri Tiong King Sing (BN-Bintulu) mendakwa ramai wanita di kawasan Parlimen beliau keliru dan tertanya-tanya mengenai senarai barangan yang akan dikenakan GST, apabila dikuatkuasakan pada 1 April nanti.

Thursday, March 19, 2015

3 Cara Putihkan Wajah Guna Telur



Pastinya ramai yang nak kulit yang putih, bersih dan mulus. Sebab ramai orang menilai, wajah yang putih itu lebih cantik dan menarik dari sudut pandangan lelaki. Tapi bukan mudah nak putihkan wajah kalau kulit sentiasa terdedah pada cahaya matahari. 
Jadi saya nak share sikit dari blogger indonesia tips memutihkan wajah menggunakan telur. 
Ya! tak mahal pun..bukannya sampai RM2xx kan... hahaha semata-mata untuk putihkan wajah. Last-last tak dapat pun kulit putih yang kita nak. Lepastu dah tak sambung ambil suppliment sebab tinggi maintenance beb...

Ok 
Sekarang tipsnya 

Koleksi video audition yang XXX


Ini koleksi video kelakar dan betul-betul menakjubkan semasa audition. 
Sebenarnya saya suka tengok video audition ni, sebab ianya telus.
Kalau menyanyi tu memang suaranya sedap. Orang pada masa ini akan buat yang terbaik untuk mendapatkan title sebagai superstar.

Video Majlis Pernikahan Anak Perempuan DS Najib



Sekalung Tahniah kepada Perdana Menteri kita, dapat menantu pertama dari Kazakhtan.
Setahu saya, di Kazakhtan ada banyak telaga minyak. 
Daniyar pun bukan calang-calang orang...dia adalah keturunan PM Kazakhtan yang punyai asset berjuta...boleh klik sini

‘Saya masih isteri dia’ - Alyah


Ada banyak kontroversi tentang rumahtangga Alyah. Rumahtangga mana yang tidak bergoyang dan mengalami masalah? Masalah itu adakala ubat kepada kedua belah pihak supaya menginsafi dan mempertingkatkan diri, tapi kalau tak dirawat akan menjadi racun. Sebelum bertukar menjadi racun, lebih baik muhasabah diri dan cuba perbaiki keadaan. 
Menurut hmetro Kuala Lumpur: “Alhamdulillah, saya masih isteri Datuk (Ramli MS). Semua masih sama dan semuanya okey sekarang. Tidak ada apa-apa yang berubah.”

Wednesday, March 18, 2015

10 Kelebihan Coklat Yang Buatkan Anda Rasa Tidak Bersalah



Oh! Coklat!
Waktu saya sedang menulis ni, saya sedang menikmati coklat bar Mars yang lazat...
Rasa bersalah kah daku?
Sebab orang kata makan coklat malam-malam boleh menyebabkan anda kena kencing manis, tak bagus untuk kesihatan, sebab kandungan gula yang tinggi....
Ya! amatlah benar!
Tapi ....

Mampukah daku menolak?
Oleh itu untuk menyedapkan rasa hati, saya ada buat beberapa kajian atikel mengenai coklat....

Sebenarnya....kebaikan memang ada

Jom baca....

Sunday, March 15, 2015

2 Buahan Yang Boleh Kasi Anda Kurus dan Kenyang


Masalah kegemukan adalah masalah ramai wanita di negara kita. Al maklumlah bila dah berumur, stamina dan tenaga pula akan menjadi lemah. Tenaga dalam badan tak banyak yang perlu digunakan. Gaya hidup dan cara kita makan pula macam biasa tak berubah...
Maka sebab itu lah masalah kegemukan itu kita akan alami. Sepatutnya semakin berumur kita kena kurangkan makan atau lebihkan senaman. Sebab bateri kita dah semakin lemah. Orang kata kalau ada 5 bar jangka hayat, mungkin tinggal 3 bar...
Muka nampak lebih pucat dan kurang berseri sebab aliran darah tak mengalir dengan sekata.
Baiklah nak nampak lebih muda, nampak lebih berseri? 
Anda pun cuba macam-macam produk langsing dan produk kecantikan...
Tipulah kalau saya cakap anda tak percaya punya...
Cara yang sebenarnya nak nampak lebih muda adalah dengan mengubah gaya hidup bersenam dan banyakkan makan ber alkali seperti sayuran dan buahan. 


Dalam berdiet, adalah lebih bagus jika dapat menambahkan bahan yang boleh membekalkan lebih air seperti tomato dan tembikai. Pengambilannya tidak perlu dirisaukan kerana kedua-duanya mengandungi 90% air, jadi ia tidak mendatangkan sebarang masalah. Ia boleh dimakan tanpa perlu memikirkan berat badan akan bertambah.

Saturday, March 14, 2015

Video Penyanyi Paling Muda di dunia


Penyanyi dan penari paling muda masuk audition yang paling pernah saya jumpa. 
Wow! muda lagi dah masuk audition, dan pandai pula buat komen. 
Budak ni bukan calang-calang orang, dia mungkin bakal seorang penyanyi yang berbakat besar satu hari nanti. Video youtube sudah mencecah 67 juta orang. Kalau mak dia upload video ni, mesti dah kaya denga google adwords. 

Hanez Suraya Sah Bergelar Isteri


Tahniah, pada Hanez Suraya yang selamat bernikah dengan Romie. Walaupun dia mengalami kontroversi dengan kisah lampau. Namun, ternyata dia masih lagi ada ramai peminat yang menyokong dia.

Nyayian Seorang Rahib Wanita Memukau


Audition dari rahib wanita ni betul-betul memukau penonton dan buatkan saya dengar beberapa kali. Apa yang buatkan ianya sedap adalah tenaga yang diberikan sesama persembahan dan nyanyian yang terus langsung dari hatinya. 

The blind aution ini memang suatu yang unik belum lagi dibuat di negara kita, para hakim tidak akan menilai dari pandangan mata kali pertama tapi semata dari suara. 






Thursday, March 12, 2015

Gambar Yana Samsudin dengan baju songket hitam


Wah! inilah kali pertama saya tengok baju kahwin songket hitam. 
Lain dari lain...
Tapi memang matching pasangan ini..

Gambar Che Ta Bertudung


Tak sangka Che Ta memilih untuk bertudung di saat kareer dia sedang mengapai di puncak. Tapi semuanya dia dah merasai kan...
Lain kalau orang yang belum pernah rasa ada segalanya 
duit
kecantikan
anak-anak
suami yang penyayang...

Monday, March 9, 2015

4 Tips untuk mengurangkan kedutan di mata dan wajah



Kedutan di wajah memanglah tak dapat nak elakkan, sebab lambat laun kita akan melalui juga proses penuaan itu. Semua orang akan tua. Tapi kita boleh melambatkan penuaan dengan gaya hidup yang sihat seperti bersenam dan makan makanan yang boleh menlambatkan penuaan. 

Apakah tips itu? 

Ok senang saja. 

Ada 3 sebab utama terdapat kedutan di mata terutamanya

1) Stress
Ini memanglah sejak azali lagi kalau orang yang stress, akan mengalami banyak komplikasi kulit. Tapi itu bukannya bermakna kita mengelak dari melakukan aktiviti yang mencabar, tapi cuba kurangkan stress dengan cara berfikir positif. 

2) Pengambilan alkohol dan rokok
Dah terang dan jelas, pengambilan dua bahan ini sudah terlarang dalam Islam. Memang ada faedah seperti badan terasa panas. Tapi negara kita kan panas beb! buat apa nak panaskan lagi keadaan....
Kalau nak panas sangat boleh saja pergi spa buat mandian wap. Ha! itu confirm memang badan akan panas. 

Nak Besarkan Payudara?


Adakah anda punyai payudara yang leper dan kurang menarik? 
Daya penampilan seseorang wanita memang lah dapat memikat dan menggoda lelaki hanya dengan nampak payudara yang besar, mantap dan menawan. 
Tapi badan kenalah slim beb!
Kalau badan besar, tetek pun besar, memanglah tak ada selera lelaki tengok....
Jadi sekirannya anda punyai payudara yang besar, tapi badan berisi besar. Cuba kuruskan badan di bahagian pinggang agar anda nampak lebih seksi. 
Rugi beb! ramai wanita yang kurus nak kan payudara yang besar dan menawan. 

Cuba tengok video ni...

(AL-FATIHAH) Harun Salim Bachik Meninggal Dunia


Teringat pada lawak jenaka arwah semasa MLM bersama Afdlin Shauki. Ternyata, Allah sudah memanggil beliau dahulu. 

Jadi sama-samalah kita sedekahkan Al fatihah pada beliau. Semoga roh dicucuri rahmat. 
Kita juga tak lama lagi akan menyusul, tapi tidak tahu bila. 
Sementara masih lagi hidup, hargailah kehidupan dengan berikan yang terbaik dalam setiap perkara yang kita lakukan. 



Sunday, March 8, 2015

9 Bahan Semulajadi Menjimatkan Untuk Dapatkan Kulit Yang Cerah




Hari ni feredea nak cakap pasal suppliment dalam bentuk sachet. Baru-baru ni feredea pergi kedai jamu nak beli suppliment yang berbentuk serbuk tu... setelah tengok jiran sebelah ada beli. 
Sekarang banyak jual bermacam jenis suppliment untuk kecantikan kulit. Harga plak tak ada yang bawah seratus, semuanya atas seratus lebih...
Tapi memang ramai orang beli, sebab ada banyak iklan di suratkhabar, majalah, tv dan juga laman blog dan media sosial. 
Tapi memandangkan rata-rata purata pendapatan negara kita ni dalam lingkungan RM3000 sebulan, denga kos sara hidup yang tinggi di bandar besar, nak beli barang tu memanglah boleh. Tapi hanya sekali saja...tak kan nak spend 10% dari gaji semata untuk suppliment kan? Ada yang lebih penting seperti bayar sewa rumah, sewa kereta, anak-anak nak sekolah dan sebagainya...
Jadi ikutkan..rata-rata orang akan beli sekali saja...
Jadi saya nak share la ...cara yang mudah untuk mendapatkan kulit yang bersinar dan bebas jerawat. Apa yang anda perlu ada adalah blender...
Mesti ada kan ...kat rumah? 
Tak kan tak ada????

Wednesday, March 4, 2015

5 Makanan Menjadi Punca Jerawat Pasir Di Wajah



Hari ni saya nak share tentang makanan yang menjadi punca masalah jerawat di wajah. Memanglah antara punca masalah badan kita disebabkan diri sendiri. Kalau tak boleh ubah cara hidup dan gaya pemakanan sudah tentu kita tak boleh nak hilangkan jerawat di wajah.
Pakai lah macam-macam krim, semuanya hanya sementara, kalau kita tak berubah untuk mengamalkan gaya pemakanan yang boleh meningkatkan kadar jerawat di wajah. 

Sebenarnya saya sendiri mengalami jerawat pasir di dahi, dah lama... dah cuba macam-macam produk, pergi buat facial diorang picit-picit sampai mata berair...haha...

Saya rasa ada ramai yang mengalaminya kan....

So jom kita cuba elakkan pemakanan ni....

Tuesday, March 3, 2015

6 Rahsia Kejadian Anggota Faraj dari Buku Lama



Topik panas kali ini di sebalik kejadian faraj wanita. 
Nak tahu? 
Tapi kalau anda nak tahu, jangan anggap serius sangat ....
Ini semua hanyalah teori orang dahulu kala yang dibukukan dalam sebuah judul buku indonesia. Jadi secara ringkasan adalah yang saya dapat kongikan

Video Sedih Budak Dibiarkan Kesejukan Di tengah bandaraya New York


Kesian kan...
Ada sesiapa yang sudi berikan pertolongan atau biarkan budak ini mati kesejukan...
saksikan video

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas