PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Disclaimer: Segala Info tidak ada bukti saintifik, silalah buat rujukan lebih.


Jika perlu untuk hubungi atau Credit/ Picture KLIK SINI

Tuesday, March 24, 2015

Pertabalan Sultan Johor 2015


 Dalam satu istiadat gilang gemilang, Sultan Johor Sultan Ibrahim Almarhum Sultan Iskandar dimahkotakan sebagai Sultan Johor Kelima dalam sejarah Johor Moden. Istiadat Kemahkotaan berlangsung di Istana Besar di sini. Raja Zarith Sofiah Almarhum Sultan Idris Shah turut dimahkota sebagai Permaisuri Johor.


Istiadat turut dipancar secara langsung menerusi siaran televisyen tempatan yang disaksikan bukan sahaja rakyat Johor tetapi seluruh negara. Turut berangkat menyaksikan istiadat ialah bonda Sultan Ibrahim, Enche' Besar Hajah Khalsom Abdullah, kekanda dan adinda baginda, Tunku Puteri Johor Tunku Kamariah Sultan Iskandar dan Tunku Besar Zabedah Sultan Iskandar. Putera-puteri baginda turut hadir termasuk Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim dan Che' Puan Khaleeda Bustamam. - bernama

Mahkota Sultan Johor itu adalah yang paling mahal 
USD, 10,000,000.00 in 1893 - bersamaan USD 23 Billion in current rate. Wow! Hebat! Raja Melayu. 
Sangatlah hebat dan mewah sekali. Saya sebenarnya suka ikut tentang kisah sejarah Sultan Johor sejak dulu, sebab sultan Johor adalah recorded dalam journal UK antara sultan yang terkaya di dunia. 
Semoga Sultan Johor Selamat bertahta

Relax...
Jom layan iklan plakNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GR

PA

fbcs

nas