Tuesday, March 3, 2015

Video Sedih Budak Dibiarkan Kesejukan Di tengah bandaraya New York


Kesian kan...
Ada sesiapa yang sudi berikan pertolongan atau biarkan budak ini mati kesejukan...
saksikan video





Tak sangka pula seorang homeless sanggup pula tolong orang lain di tengah-tengah kota New York.
Ini adalah perkara biasa bila mana di kota bandaraya besar macam negara lain. Semuannya buat hal sendiri-sendiri. Mengapa orang-orang di bandar lebih suka jadi individualistik?

Saya sebenarnya salah seorang penduduk bandar, terasa juga hati bila mengenangkan orang yang susah ni kan...
Bila dah ada kota besar, dah jumpa ramai sangat orang buat tipu sana sini untuk minta sedekah. Itulah antara sebab ramai orang tak tolong orang lain bila nampak susah.
Nak jadi orang yang baik memanglah payah di kota besar. Ramai orang yang baik-baik terkena tipu sana sini. Kita pun sampai tak berani nak lakukan sesuatu.
Tapi saya percaya walau apa pun sangkaan kita, kita kenalah fikir positif dahulu. kan...
Kalau dia nak tipu ke itu urusan dia dengan Allah.


Nak tahu mengapa dia dah berjaya?
Awas hanya zon wanita saja

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas