Thursday, December 29, 2016

Lawak Anak dan Orang Tua

Lawak Anak dan Orang Tua :)



Di pagi hari yang nyaman,dua orang sudah lanjut usianya duduk berehat-rehat. Pak Abu dan Pak Majid namanya. Yang Pak Abu membaca surat khabar manakala Pak Majid hanya duduk termenung jauh sambil hisap rokok daun. Mereka kelihatan tenang berehat sambil baca surat khabar lama.

Pak Abu: Majid, engkau tengoklah berita hari ini. Ada orang sanggup jual anaknya.
Pak Majid: Hmmmmm. Jawab Pak Majib macam acuh tak acuh je.
Pak Abu: Kot pun terdesak nak duit janganlah jual anak. Banyak lagi cara nak dapat duit. Kerja kat pam minyak ke, jual kacang putih ke, jual surat khabar ke. Betul tak Majid…?
Pak Majid:Hmmmmmmm… Sambil mengembus asap rokok daunnya keluar melalui hidungnya…
Pak Abu: Kau ni kenapa Majid? Takkan berita ini kau tak ambil peduli ke? Ini melibatkan kemanusiaan tahu. Binatang pun tahu nak jaga anaknya.
Pak Majid: Hmmmm….betul juga kata kau tu! Kesian kat anak tu, tah sapa yang jaga kan?
Pak Abu: Minta-minta adalah orang yang baik dapat jaga aku.
Pak Majid: Eh! ko pulak? ko kan dah besar!
Pak Abu: Ko sedar tak kita ni kat mana??? Pusat Jagaan Rumah Orang Tua-Tua Jabatan Kebajikan Masyarakat!
Pak Majid: Oh Ye luperr :)
Pak Abu: ^%$^%&^&(*)^&%^&(*)*^&%

Wednesday, December 28, 2016

Tips Memujuk Kekasih


Alamak! tiba-tiba suami tak nak balik rumah? Camne nak pujuk dia ye? Takut pulak nak mulakan, tiba-tiba kena marah, nanti terasa pula hati ini ..
Admin Dea akan share beberapa tips memujuk suami atau kekasih anda supaya diorang tak cari yang lain. Cubalah...

Monday, December 26, 2016

Lawak Sudu dan Leman

Lawak Sudu dan Leman


Leman tinggal di rumah bujang bersama rakannya Seman. Satu hari Leman demam, dan tiba di hospital.
Doktor: Encik kena ambil 3 sudu ubat ni setiap hari.
Leman: Eh! tak boleh la doktor.
Doktor: Kenapa?
Leman: Rumah saya ada dua sudu jer.
Doktor: Saya cakap, tuang ubat minum 3 sudu....
Leman: Macam itu ye doktor, baru saya faham....
Balik rumah Leman terus ke kedai. 
Leman: Bro, aku tak larat la doktor ni, bengong asyik suruh aku beli sudu, ko tolongkan belikan aku sudu!
Seman: Aku rasa ko yang bengong, 3 sudu, gunalah sudu yang sama!
Leman: Sudu sama itu yang aku tak ada!
Seman: ^*%*&^%*&^*(&*(

Kisah lawak imam dan makmum Afrika :)

Kisah lawak imam dan makmum Afrika :)

Pak Ehsan adalah seorang imam di masjid kampung. Tapi besok dia ditugaskan untuk mengimamkan solat jumaat di masjid KLCC. Ada makmum yang bagi tau dia kena tahu bahasa inggeris yang basic. Jadi malam itu sebelum berangkat ke KL, dia pun buatkan sedikit kajian.
Tiba-tiba anaknya Salwa datang menemannya di ruang tamu. Tapi rambutnya yang dulu keras macam dawai, tiba-tiba menjadi lurus.
Imam: Salwa, apa kena dengan rambut kau ni? Lurus semacam je ayah tengok?
Salwa: Ala pak, Salwa pergi buat rebonding rambut tadi.
Imam: Apa kejadah plak rebonding tu?
Salwa: Rebonding tu maknanya kasi lurus.
Imam: Oh! begitu ....
Besok pagi
Imam: Saf.. Saf, Saf...Rebonding, Rebonding, Rebonding
Makmum Afrika: What is rebonding?
Imam: Yes...like this....
Imam menunjukkan guna isyarat suruh luruskan saf
Makmum Afrika: &^%*&^%(*&^%(*&

4 Sebab Suami Anda Curang


Oh My God! Its my husband! Dia keluar dengan sapa plak tu?
Oh No! apa ni... semua ayat-ayat cinta kat phone hubby!

Apa yang aku tak buat ??? Semuanya aku buat, masak, teman makan, cantikan diri, berikan anak. Tapi.. .ini yang aku dapat? Apa sebenarnya masalah lelaki ni???
Dapat yang baik cantik pun boleh lagi nak cari yang lain?

Tipulah cakap kalau lelaki tu curang, sebab perempuan tu tak pandai nak jaga suami, tak pandai nak masak, tak jaga hubungan intim!. hello???? you all tengok la perempuan yang berpurdah, alim duduk dalam rumah, jaga anak, semuanya jaga, tapi... Laki dia tetap nak cari lain.. .So??? whats the point babe?


Oklah admin nak share beberapa reason sebab lelaki itu curang. Hokey jangan marah...


5 Cara Mengajar Anak Agar Mudah Belajar


Siapa yang tak suka pada anak yang dapat keputusan cemerlang? Pastinya para ibu akan terasa lega sebab, anak-anak akan nampak ada masa hadapan yang cerah demi menghadapi masa depan mereka yang sangat mencabar dan tidak pasti.

Sebagai ibu bapa perlulah buat beberapa persediaan untuk berikan sistem pembelajaran yang baik untuk anak.


1. Mengatur Masa

Masa amat kritikal dalam pembelajaran berkesan, oleh itu sebagai ibu anda perlu mengaturnya dengan baik. Anda perlu membuat jadual waktu harian dan membekalkan beberapa jam mengikut kemampuan anda untuk belajar dan mentelaah pelajaran. Dengan berbuat demikian, ia boleh memberikan anda keputusan yang lebih dalam peperiksaan anak anda.

Jumlah jam yang diaturkan boleh jadi berbeza mengikut tahap pembelajaran yang anda sedang ikuti (sekolah ataupun kolej universiti) dan bidang pembelajaran (sains ataupun sastera). Pastikan anda mengatur masa itu dengan sekadarnya dan ianya munasabah, agar anda boleh ikut perancangan anda dengan baik.

Sunday, December 25, 2016

28 Pelamin Design Photo Booth Simple Dan Menarik


Darling: Kali ni I tak nak buat pelamin la.. I nak buat kelaianan. Since bajet kita pun tak banyak, kita boleh buat pelamin ala photo booth sendiri. 
Hubby: Bagus gak idea you sayang... Abang tau camna nak dapatkan playwood tu ... Belambak ada....
Darling: ye ke bang...?
Hubby: Ya, ala kat area Sg Buluh tu ada banyak yang jual play wood murah-murah jerrr.
Darling, hokey... I ada idea tau...

 Tada,,, tengok hasil idea yang unik yang cantik. Apa yang penting lain dari yang lain. Tetamu boleh datang dan bergambar bersama dengan pengantin dengan lebih mudah dan mesra.

Sambutan Kristmas di Kuala Lumpur KLCC dan Pavillion


Tibalah akhir tahun musim krismas. Di key ell ni suasana kristmas tersangatlah meriah babe. Rata-rata waktu malam akan dihiasi dengan lampu yang berwarna warni dan juga hiasan pokok krismas. Paling cantik mestilah di area KLCC dan Pavillion. Rugi tak pergi sana babe ambik gambar



Hiasan ni akan habis tibanya  January, jadi pada you all yang suka jalan-jalan boleh la ke sini tuk snap picture. Nak beli belah pun best kat sini. 

Satu lagi tempat hot spot yang cantik musim kristmas ini adalah KLCC, Pastinya memang bajet juta tau nak hias masa celebration kristmas.

Saturday, December 24, 2016

6 Kelebihan Perhubugan Seksual Sesama Suami Isteri


Ramai orang tak tahu, mengapa perlunya perhubungan seksual bersama suami dan isteri. Selain dari perhubungan yang halal dan diberkati, ada banyak kelebihan hubungan seksual dalam perkahwinan.

Kelebihan pertama : Membakar kalori.
Hubungan seks adalah aktiviti fizikal dan ia akan bakar kalori anda. Kehidupan seks yang
baik pasti akan menjadikan anda seorang yang lebih bertenaga apabila menjalankan urusan
seharian.

Kelebihan kedua : Hubungan seks boleh menyembuhkan sakit kepala.
Apabila anda datang inzal, anda akan lepaskan segala tekanan atau perkara yang
memeningkan fikiran anda. Malah, hubungan seks juga membantu anda untuk berfikir
dengan lebih waras. Awas, kalau berzina memanglah lagi sakit kepala nak fikirkan masa depan yang tak pasti dalam suatu perhubungan. Sampai bila-bila you all akan pening kepala selagi perhubungan itu tidak halal di sisi Allah.

Thursday, December 22, 2016

Tips Berpantang Yang Perlu Anda Tahu!!!


Add caption


Baby!... siapa yang tak suka baby kan???
Alhamdulillah...hmm...tapi bagaimana nak maintain badan selepas bersalin eh?
Biar kekal anggun menawan, mantap macam anak dara semula? Dalam masa sama "still" nak susukan anak sepenuhnya dengan susu badan.

Haa...inilah yang kita nak kongsikan kali ini.
Di sini ada beberapa tips selepas kami lakukan beberapa "research".
Jom baca dan amalkan! Biar suami tetap sayang...hehe :)


1) Bengkung
Ini WAAAJIB!. Wajib tau..bukan sunat ke, harus ke... Kalau tiba-tiba terpaksa bersalin di "oversea", plan awal-awal ngan En Suami untuk bawa "bekalan" bengkung ni siap-siap. Masa nak berbengkung tu... sapu sedikit kapur yang dicampur titisan jus limau atau jamu pada perut. Berbekung ni saangatt membantu mempercepatkan proses untuk menguruskan perut. So penting kan???
Kalau gitu, kenalah pakai setiap hari. Make sure buat sampai 3 bulan tau ;).

Wednesday, December 21, 2016

Cara Kurus Tampa Berlapar



Anda nak kuruskan badan dengan cara pantas dan menyeronokkan?

Adakah lemak di perut, pinggang dan kaki anda menjadikan anda rasa rendah diri tatkala bersama suami dan rakan-rakan anda? Cubalah bersenam zoomba beramai-ramai.
Cara ini lah yang paling pantas, selamat dan menyeronokkan tau.... :)

Sebenarnya nak kurus, tidak ada jalan yang pintas, kalau ada produk yang cepat kurus tu memanglah bahaya beb...dah terbukti dalam surat khabar ramai orang yang makan pil kurus mengalamai komplikasi badan. 





Jadi apa jalan penyelesaian cara nak kurus beb? 

1. JANGAN BERLAPAR
Makanan memberi kita tenaga dan bila kita menggunakan tenaga kurang dari apa yang kita ambil, tubuh akan terkejut. Tubuh akan mula membakar 'muscle'(otot) untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisma tubuh menjadi rendah. Bila anda tidak tahan berlapar, pada kebiasanya anda akan makan dengan lebih banyak. Pada masa ini, walaupun tahap pengambilan makanan anda telah kembali ke paras normal, tetapi metabolisma tubuh masih lagi rendah. Ini menyebabkan ia tidak membakar kalori pada tahap yang sama lagi

Saturday, December 10, 2016

4 Kisah Pedoman Supaya Kita Jaga Percakapan Kita

Untuk pedoman kita semua....
Ambil masa baca sekejap ye...

Kisah Pertama : Seorang saudara lelaki bertanya kepada adik perempuannya ketika bertandang ke rumah seminggu setelah saudara perempuannya itu melahirkan seorang bayi yang comel.
"Hadiah apa yang diberikan oleh suamimu setelah engkau melahirkan bayi untuknya?" "Tidak ada." Jawabnya ringkas. Saudara lelakinya berkata lagi, "Mana mungkin, adakah engkau tidak berharga di sisinya? Aku sendiri kerap memberikan hadiah untuk isteriku walau tiada alasan yang istimewa."
Petang itu, ketika suaminya penat pulang dari bekerja, terlihat isterinya sedang merajuk di rumah. Mereka berdua telah mengalami pertengkaran kecil. Selang beberapa bebulan kemudian, antara suami dan isteri ini terjadinya perceraian antara mereka.
Dari manakah punya masalah rumahtangga mereka? Dari ucapan dan pertanyaan kecil yang diucapkan oleh saudara lelaki kepada isterinya.

Lawak Gula Garam



Lawak Gula Garam 😂😂
Seorang auties dalam 60an sedang melayan seorang budak darjah satu. Budak tu anak jiran sebelah rumahnya yang biasa di jaga selepas habis sekolah.
Semasa di dapur
Budak : Auntie! Ada gula tak?
Auntie : Ada, dekat sana tu. (sambil menunjuk tempat).
Budak : Tak ada pun, garam ada lah.
Auntie : Ada lah. Ni dia. (sambil mengambil bungkusan dari rak yang bertulis “Garam”).
Budak : Auntie! Saya nak gula bukan garam!
Auntie : Gula lah ni. Auntie saja je tulis “Garam” supaya semut tak datang..
Budak: Auntie! semut tahu baca ke?
Auntie: Kita tipu-tipu dia saja... :)
Budak: oooo camtu
()(*)(*)()(*_)(^%$%$#^%^ 😂😂

Lawak Orang Asli Dan Polis 😂😂

Lawak Orang Asli Dan Polis 😂😂

Suatu hari seorang polis yang sedang meronda kawasan ternampak seorang orang asli yang sangat keletihan memanggilnya. Dia pun terus menyapa orang asli itu
orang asli : selamat pagi tuan
polis : selamat pagi, apa hal
orang asli : saya nak buat repot tuan
polis : Pasal apa tu
orang asli : kawan saya di baham harimau
polis : pukul berapa
orang asli : dia tak pukul, terkam
polis : habis?
orang asli : tak habis, tinggal kepala

Polis: macam ni setahun pun aku konfius... )(&*^(*^)(*&
Orang asli: bukan tuan baru saja tadi kena terkam
Polis: *&^%*&^%&^%(*&%*(
😂😂

10 Cara Didik Anak Jadi Baik dan Pintar Secara Saintifik


Oh! la anak apa nak buat kalau masih lagi lemah nak belajar pun malas. Anak orang lain dah macam-macam yang belajar, tapi anak kita tak sama. 
Memang akan ada ibu yang bermasalah dengan mendidik anak supaya menjadi anak yang pintar. 
Admin nak kasi tip bagaimana nak atasi masalah ini . 

Thursday, December 8, 2016

Kisah Lawak Rahsia Awet Muda

Kisah Lawak Rahsia Awet Muda :)


Seorang gadis muda ternampak seorang lelaki tua sedang hisap rokok duduk berehat di atas tangga rumah kampong. Walaupun wajah lelaki itu Nampak tua, tapi tubuhnya masih lagi tegap dan kulitnya tak banyak nampak kedut seperti lelaki tua dia nampak.
Teruja nak tahu rahsia awet muda, gadis tu pun menghampiri lelaki tua tu :)
“Pakcik, saya tengok muka pakcik nampak tua tapi badan tegap tak banyak kedut-kedut, boleh la share pakai produk apa tu?”
“Tak de rahsia apa pun… memang dah ramai orang tanya pasal ni, Cuma abang rokok sehari 3 bungkus, banyak minum air gas, hari-hari makan fast food, kadang-kadang tak makan langsung, just rokok je.” :)
“Yeke? Konfius saya, boleh tahu umur pakcik ni berapa?”
Sambil tersengeh menampakkan giginya yang kuning dan rongak, “abang baru dua puluh lima”
^&%&^&^*&((__ "Tak pe la dek, akak ni dah masuk 30"

Tuesday, December 6, 2016

Janji Seorang Suami kepada Isteri..

Janji Seorang Suami kepada Isteri.. 




Abg akan persiapkn utk awak
1.Rumah yang Besar
2.Keteta yan Mahal
3. Pakaian yang Branded
Tetapi Semuanya adalah Lifestyle & Hutang
Jarang sekali Seorang Suami menyebut. 
Abg akan persiapkan utk Awak
1. RM500,000 pampasan 
Utk awak meneruskan Lifestyle sekarang bila Abg dah tak ada. 
Yang mana lebih penting? 
Meninggalkn Hutang atau memberi pampasan utk selesaikan Hutang

Dapatkan Konsultasi Percuma - Nasri Agent AIA Insuran 019 370 2629 - KL, Selangor, NS, Perak, Johor  http://geniustakaful.blogspot.my

Monday, December 5, 2016

9 Cara Elakkan Gastrik Sebab Diet

Oh! no, ingatkan nak diet, tapi perut dah masuk angin plak. Kenalah terpaksa makan kan.
So, bagaimana nak cara nak diet tapi nak diet ni?.



1. Kawal pemakanan dan elak makan terlalu banyak makanan ringan serta air berkarbonat.

2. Dapatkan ubat perangsang aktiviti usus di farmasi untuk melancarkan pembuangan angin daripada usus.

5 Cara Halang Rumah Tangga Cerai Berai



Baru tak sampai setahun kahwin dah nak cerai. Apa yang buatkan cerai, adalah masalah keewangan, dan tak tahu perangai lelaki tu sebenarnya kaki kikis, kaki perempuan, kaki pukul...
Memang patut la perempuan tu minta cerai. Tapi kalau masalah lain yang tak serius, please la consider masa depan perkahwinan you all. Paling penting anak-anak. Diorang akan mengalami masalah psikologi yang teruk disebabkan alasan you all yang tak munasabah. Jadi buatlah sesuatu yang baik demi masa depan generasi akan datang.
Admin nak share 5 tips untuk mengatasi masalah cerai ni sebelum jadi barah yang sukar nak ubati.

Saturday, December 3, 2016

50 Jenis Design Pelamin Perkahwinan Yang Pelik dan Berbeza


Pelamin nak pilih tema apa ye? Jangan pilih wana yang putih dan baju you all pun putih juga, jadi tak nampak elemen-elemen yang ingin ditonjolkan. Color contrast perlu ada dalam hiasan pelamin. Yelah.. you all dah habiskan banyak duit untuk hiasa pelamin, tak kan la nak accept apa yang ada saja. Dah upah photographi tapi gambar tak cantik dan tenggelam.
So, admin nak kasi cadangan agar you all cara kelainan dalam hiasan pelamin you all. Jangan pilih sesuatu yang sama saja. Pelamin yang simple tapi lain dari yang lain. 
So kenangann ini akan menjadi suatu memori yang berbeza pada pengunjung tetamu yang hadir. Tema pun boleh la buat yang lain dari lain tau..



Tak semestinya yang berbeza itu mahal tapi ianya hanya different. Orang pun akan ramai datang dan snap picture you all tau. Bayangkan kalau sama saja, tak best la nak share kat orang kan...

3 Sebab Mengapa Perlu Ada Medikal Kad Takaful



1. KEMATIAN PRA MATANG
Kita ada dengar jiran, kawan, saudara mara kemalangan ataupun ada masalah kesihatan dan berlaku kematian pada usia muda mungkin 20-an, 30-an ataupun 40-an, sekiranya berlaku kepada kita macam mana dengan semua tanggungan dan liabiliti yang masih belum habis dibayar? pendapatan keluarga cuma tinggal separuh sekiranya suami isteri bekerja atau mungkin tiada lansung sekiranya hanya suami bekerja.

BAGAIMANA ISTERI DAN ANAK2 NAK MENERUSKAN HIDUP, WANG BUKAN SEGALA-GALANYA, TAPI SEGALA-GALANYA MEMERLUKAN WANG.

Kalau kita LUMPUH dan MASIH HIDUP, maka kita juga terpaksa sama-sama menanggung bebanan ini. Sanggupkah kita menjadi peminta sedekah?

Thursday, December 1, 2016

Berita tentang nenek yang cari sampah untuk sara cucu sangat sedih



Berita tentang nenek yang cari sampah untuk sara cucu sangat sedih ....


Cari sampah dengan cucu
Umi berkata bahawa dia mencari barangan kitar semula di sekitar Setapak dan Gombak, ditemani cucunya.

Cucu saya berusia antara 18 bulan hingga 10 tahun. Oleh itu, empat cucu yang sudah bersekolah akan bergilir-gilir temankan saya untuk mencari botol plastik dan tin aluminium.

Bukan mudah untuk memenuhkan satu plastik sampah besar dengan barangan kitar semula itu kerana ia mengambil masa sehingga tiga ke empat hari. Apabila dijual, pendapatan yang saya dapat setiap minggu kira-kira RM40.



5 Cara Elakkan Penceraian Pada Wanita



Benci! Geram dengan husband, rupa-rupanya dia dah ada perempuan lain. Bukan main lagi berwhaspp.. sorang-sorang. Malam tadi bila saya cek handset ada perempuan yang panggil dia sayang!.
Geramnya... kesetiaan yang kita kasi dibalas dengan khianat!

Dah tak tahan lagi hidup dengan orang hipokrit ni! Depan kita bersayang-sayang. Belakang kita rupanya ada perempuan lain yang dipanggil sayang!.

Oklah admin nak nasihat sikit pada isteri dan bakal isteri yang akan melangsungkan perkahwinan, semoga dapatlah elakkan penceraian ni. Bukan apa kita sebagai manusia tak lepas dari godaan, ujian dunia ni.


5 Sebab Putus Tunang

Apa nak jadi! Ingatkan dah masuk bulan December ni nak langsungkan akad nikah, tapi lain plak yang jadinya. Orang lain menikah, kita putus tunang. Sedih pilu hati ni tak tau nak habaq lagu mana lagi.

Oklah admin nak share 5 sebab orang putus tunang. Supaya you all yang tengah bertunang ni boleh take note dan mengubah apa yang perlu. Demi masa depan dan kebahagiaan masing-masing ye.


Hantaran terlalu tinggi
Faktor utama penyebab kepada permasalahan ini. Keluarga pihak lelaki tidak dapat memenuhi kehendak keluarga perempuan yang meletakkan wang tersebut yang begitu tinggi. Sedangkan pasangan perempuan tidak kisah sekiranya wang hantaran yang diberikan rendah mengikut kemampuan si lelaki. Namun, ego lelaki ada batasnya dan tidak berfikir matang untuk menyelesaikan masalah ini lalu buat keputusan drastik dengan putuskan hubungan.

5 Sebab Wanita Kerjaya Kena Pakai Korset.



Mengapa Nak Pakai Korset? Alamak! rimas betul nak pakai korset ni. 
Rasa tak selesa nak pakai banyak lapisan tau!.
OK hakak faham semua orang akan rasa camtu, tapi kalau sis dah tahu apa kelebihan pakai korset, sis akan pakai sebab ...

1) Pakai korset berikan bentuk badan yang cantik
Bayangkan bagaimana penampilan dan cara sis tengok cermin nampak lebih ramping, seksi, slim pasti terasa terangkat konfiden bila nak berdepan dengan orang. Bentuk badan yang cantik akan buatkan sis rasa lebih disayangi oleh lelaki. 

10 Cara Pakai Tudung Fesyen Terkini


Dah rasa bosang dengan cara pakai tudung sekarang, pakai instant asyik fesyen yang sama jer. Last-last kena beli lagi tudung tak instant. Boleh lagi lilit-lilit ikut fesyen yang baru. Seyes, I dah macam borink pakai instant ni. Sama je fesyen, sarung and dua muka. Pastu nak gosok, alamak punyal la susah, Nak basuh pun susah kena guna tangan sebab bila masuk mesin dah berkedut giler. So admin Infojelita nak share beberapa teknik untuk pakai tudung gaya terkini. Ok selamat mencuba ya..

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas