Thursday, November 24, 2016

3 Cara Menjaga Hati Boyfriend



Ada ramai yang tanya camne nak jaga hati boyfriend. Dah 2 kali putus cinta. Sekarang ni nak mulakan hidup baru.
Oklah admin nak kasi nasihat dari blogger Abang Mejah. Dari hati seorang lelaki mesti lah dia lebih arif. Admin pun pernah buat apa yang dia syorkan alhamdulillah, berjaya menawan hati boyfriend sampai dia komited nak kahwin.



Gaji Banyak Pun Tak Cukup



Pernah tak anda terfikir..
Gaji suami : RM3000
Gaji isteri : RM3000
TOTAL : RM6000

Komitmen bulanan :
Sewa Rumah RM800 (anggaran shj)
Kereta 2 biji RM1000
Bil air/elektrik RM100
Bil astro RM100
Bil phone RM200
Belanja anak-anak RM1000

Total RM3200

Wednesday, November 23, 2016

Koleksi Hantaran 2016 Unik


Hantaran perkahwinan adalah satu tanda kasih sayang dan cinta pada sang kekasih yang bakal melangusngkan perkahwinan. Hantaran ni mostly pasangan spend ribu-ribu sekali saja...
Lepas kahwin korang tengok la susah lagi dah nak dapat hadiah....
Bukan apa sebelum kahwin ni la kalau korang nak merasa dapat banyak bunga-bunga segar, dan hadiah yang di balut dan dihias dengan begitu cantik sekali. 
Lepas kahwin ke laut...dah susah nak dapat hadiah-hadiah dari laki. 
Paling romantik pun dapatlah bunga. Tapi ada juga dah beratus tahun kahwin dah tak ada hadiah apa-apa pun, tengaok la jenis laki camne. kan...
mostly laki malays ni sama je la 
So moment ni, korang nak kena pau laki tu tuk kasi hadiah yang terindah dan teristimwa dengan hiasa yang paling cantik sekali ye....
So korang boleh la tengok sample ni, dan share kat bakal suami, kekeke


101 Koleksi Baju Pengantin 2016



Oh! my wedding dress. Nak pakai dress yang macam mana tu? tak kan la nak pakai dress yang outdated plak? Dah tempah khemah, hantaran mahal, kad kahwin, persiapan giler grand. tapi bila orang datang, baju kahwin tak cantik. Mestilah orang rasa alahai... pengantin tak cantik.
So you apa yang paling penting adalah pengantin perempuan. Lelaki ok saja, asalkan matching dengan design baju pengantin perempuan.
Kali ini admin akan share gambar terkini dari perkahwinan 2015-2016
Trending you allz. Pakai dress moden yang bercirikan tradisional. 

Isteri Minta Cerai Sebab Tak Tahan Jaga Suami Sakit




Cerita penceraian aku dengan isteri ini berlaku pada tahun lepas. Kitorang dah sembilan tahun berkahwin dan sudah ada dua orang anak.

Masa itu, aku ada dekat office. Dapat first SMS dari isteri.

"Assalam abang, Ina nak minta cerai dari abang. Harap abang dapat tunaikan."

Tersentak aku. Kenapa pula tiba-tiba? Aku tak balas apa-apa sms dari isteri. Jam pula dah pukul 5, waktu aku bersiap untuk ambil isteri balik kerja. Sampai ke office dia pun dalam roughly pukul 5.30 petang.

Dia masuk dalam kereta dan diam. Aku pun mula buka suara,

"Kita ke Tasik Titiwangsa nak?"

Dia jawab ringkas, 'okay'.

Tak jauh pun, dalam 10 minit dah sampai, sebab tempat kerja dia kat area Jalan Ampang. Jalan pun tak jem sangat time itu. Kitorang duduk dekat satu pondok. Aku mula bertanya,

"Why so sudden? Sekarang dah rasa abang tak cukup kacak ke,? tanya aku sambil cuba bergurau.

Cara Bergaya Dengan Skirt Labuh


Hello awak semua...suka tak pakai skirts? You all mesti ada yang tak suka sebab nampak macam feminin kan... tapi kalau bergaya dengan betul boleh nampak casual, macho dan trending. 
Tengok tu macam gaya terkini digayakan dengan jaket kulit pergh... nampak macam macho babe...
Skirt yang kembang labuh semestinya flexible nak berlari pun boleh dear...
Apa yang best bila pergi toilet, tak perlu nak buka zip bagai... just angkat kain aja...
Duduk pun rasa selesa...
Sebab tu lah skirt labuh tetap menjadi pilihan walaupun di negara eropah. Diorang memang suka pakai...kaki yang berlobang, yang berbekas kudis bagai, betis yang besar pun orang tak tahu kan..nampak camtik aja...especially kalau pinggang tu ramping ...pergh...tertarik debabooooooom

101 Gaya Skirt Labuh Muslimah


Hello awak semua...suka tak pakai skirts? You all mesti ada yang tak suka sebab nampak macam feminin kan... tapi kalau bergaya dengan betul boleh nampak casual, macho dan trending. 
Tengok tu macam gaya terkini digayakan dengan jaket kulit pergh... nampak macam macho babe...
Skirt yang kembang labuh semestinya flexible nak berlari pun boleh dear...
Apa yang best bila pergi toilet, tak perlu nak buka zip bagai... just angkat kain aja...
Duduk pun rasa selesa...
Sebab tu lah skirt labuh tetap menjadi pilihan walaupun di negara eropah. Diorang memang suka pakai...kaki yang berlobang, yang berbekas kudis bagai, betis yang besar pun orang tak tahu kan..nampak camtik aja...especially kalau pinggang tu ramping ...pergh...tertarik debabooooooom

Makanan Yang Perlu Dielakkan Untuk Pengidap Cyst



MAKANAN YANG AKTIFKAN CYST.


Makanan yang perlu dielakkan:

1.) Ayam.
Ayam kan disuntik hormon untuk mempercepatkan kadar pembesaran dia. Kebiasaannya ayam disuntik hormon estrogen. Tapi ayam kampung boleh makan kot.

3.) Ikan keli yang dibela.
Kena tangkap ikan keli dalam sawah la pasni kalau dah mengidam sangat.

4.) KAWAL PEMAKANAN
Kolestrol juga adelah penyebab kenaikan hormone estrogen. Kolestrol adalah precursor kepada estrogen.

NOTA TAMBAHAN
Pemakanan bg Wanita pengidap Endometriosis/Adenomyosis/Fibroid/Cyst/PCOS

Disini saya kongsikan bersama jenis makanan yg amat sesuai & yg harus di elakan bagi wanita yg punyai masalah seperti di atas atau pun yg pernah menjalani pembedahan tetapi ia nya berulang kembali.

6 Tip Pikat Lelaki Kaya




Perempuan dan harta tak dapat dipisahkan. Even ustazah pun pilih ustaz yang ada kerja taraf tinggi. So semua perempuan akan mudah tergoda dengan harta. Sebab kita ada 9 nafsu. Laki lain la ... nafsu nak beli rumah, kete, handbag, baju anak, semuanya tentang harta dan anak menjadi keutamaan pada wanita. Sebab itu kita diciptakan dengan 9 nafsu ni sebab kita akan menjaga anak kalaulah kita tak ada nafsu sudah tentu anak pun tak ada baju, tak ada harapan. 

Oklah...

Saya nak share sikit info yang saya dapat, kalau nak kaya tak ada cara lain adalah dengan 

Tuesday, November 22, 2016

3 Tips Simpan Duit Untuk Kahwin Dengan Pantas dan Selamat



Tip-tip yang saya kongsikan ini boleh dipakai supaya anda dapat melihat akaun bank anda membesar dari semasa ke semasa. Lebih banyak duit anda akan tersimpan.

Siapa tak nak ada duit lebih kan? Menyimpan duit adalah kewajipan kita dalam dunia moden ni.

Kalau ada duit lebih rase tenang je hati kita. Susah kalau kita tak menyimpan.


Kita akan betul-betul rasa pentingnya duit ni betul-betul bila waktu susah nanti. Ataupun beli rumah. Atau kereta.

Friday, November 18, 2016

Barang-Barang Keperluan Wanita Semasa Hiking



Apa nak buat ni? tak lama lagi nak hiking. First time nak hiking tak tahu nak buat apa, nak buat preparation nak pergi daki gunung kinabalu, gunung Nuang, Gunung Everest. Jadi admin nak tunjukkan beberapa kelengkapan yang boleh membantu para sista sekalian untuk pergi hiking.

Menu makanan yang patut dielakkan semasa berpantang.



Alamak! banyakknya tak boleh makan ni... terpaksa lah telan air liur aja masa berpantang.
Actually makanan berpantang ni bertujuan untuk jaga kesihatan dan kurangkan lemak badan. Sebab you all dah banyak makan samasa mengandung. Jadi tibalah masanya untuk berdiet. 
Makanan yang menggemukkan tak boleh la sebab ia boleh menyusahkan you all tuk turun berat badan dan kembali langsing seperti sebelum kahwin. 
Jadi ada baiknya petua orang lama-lama ni. 
Orang lama-lama juga masak masakan yang simple sangat dan tak menyelerakan, tujuannya utk kasi diet la.. bukannya tak boleh nak makan. Tapi kena berpada-pada dan kalau makan yang sedap kan susah nak kontrol camne nak turunkan berat badan yang sememang nya akan naik secara mendadak selepas bersalin. 

Thursday, November 17, 2016

10 Jenis Menu Berpantang


Oh No! apa nak masak masa berpantang.. ni... Mak mertua asyik-asyik kasi masakan yang sama jer... so boring babe. I dah tak boleh masuk dah tekak ni. I nak cuba masakan yang berbeza. Sabar jelah.
Cubalah admin kasi menu masakan berpantang apa yang dapat makan lain la dari masakan tradisional yang plain ni.

Hokey. mula-mula kita kena tahu apa yang boleh di makan apa yang tak boleh di makan.

6 Sebab Mengapa Perlu Pakai Sport Bra



Oh! My Sport bra...sekarang ni, ramai wanita suka pada sport bra berbanding denga bra biasa. Mengapa ye?



1) Point yang paling utama adalah support atau sokongan padu, dari bahagian atas dan bahagian belakang. Terasa nak lompat, lari atau berjalan laju, breast anda akan dapat sokongan penuh dan tak akan mudah bergoyang-goyang.

Monday, November 14, 2016

13 Makanan Pembakar Lemak, Kurus Dengan Pantas Dengan Cara Diet Berkesan



13 Makanan Pembakar Lemak, Kurus Dengan Pantas Dengan Cara Diet Berkesan
Antara tips untuk menurunkan berat badan adalah melalui gaya pemakanan dan senaman. Selain senaman, anda juga boleh membakar lemak dengan pemakanan yang betul.

Berikut adalah 13 Makanan Yang Membakar Lemak.

1. Timun

10 Cara Menggoda Lelaki Tips Hakikat


Ada banyak cara yang boleh digunakan untuk mendapatkan lelaki idaman uolls.. Tapi apa yang paling penting zaman sekarang ni, lelaki akan pilih perempuan yang ada $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
oklah selain itu uolss boleh combine kan dengan elemen yang ada seperti di bawah...pasti ada yang teruja.

Tips Cinta ini telah disampaikan oleh saudari qiqi anura di Forum Tentang Cinta.

Takut Suami Kena Ngorat Guna Whatsapp, FB



Laki zaman sekarang... guna whatsapp tuk ngorat tak kira bini orang, anak dara bawah umur pun ada. Jadi berhati-hatilah para isteri sekalian. 

"Assalam Abang, Ina Nak Minta Cerai Dari Abang. Harap Abang Dapat Tunaikan."




Cerita penceraian aku dengan isteri ini berlaku pada tahun lepas. Kitorang dah sembilan tahun berkahwin dan sudah ada dua orang anak.

Masa itu, aku ada dekat office. Dapat first SMS dari isteri.

"Assalam abang, Ina nak minta cerai dari abang. Harap abang dapat tunaikan."

Tersentak aku. Kenapa pula tiba-tiba? Aku tak balas apa-apa sms dari isteri. Jam pula dah pukul 5, waktu aku bersiap untuk ambil isteri balik kerja. Sampai ke office dia pun dalam roughly pukul 5.30 petang.

Dia masuk dalam kereta dan diam. Aku pun mula buka suara,

"Kita ke Tasik Titiwangsa nak?"

Dia jawab ringkas, 'okay'.

Tak jauh pun, dalam 10 minit dah sampai, sebab tempat kerja dia kat area Jalan Ampang. Jalan pun tak jem sangat time itu. Kitorang duduk dekat satu pondok. Aku mula bertanya,

"Why so sudden? Sekarang dah rasa abang tak cukup kacak ke,? tanya aku sambil cuba bergurau.

Sunday, November 13, 2016

3 Punca Wajah Cepat Kendur dan Cara Berkesan Atasi Muka Kendur

Anda Masih Lagi Muda Tapi Muka dah Kendur Nampak Tua???
 Apa Punca?
1 - Tiada Senaman Muka
2- Penuaan, Kadar Kollagen Pipi Jatuh
3 - Banyak Tidur Mengiring

Nak Pergi Buat Urutan Facial Spa???
Adalah Berbaloi?? Sudah tentu caj rawatan itu sangat mahal.



Wajah Yang Kendur, Jatuh
 Wajah Yang Kusam Tak Elastik
Tapi Anda Masih Lagi Muda Belum Lagi Cecah 40an

Monday, November 7, 2016

20 Gambar Flower Girl, Budak Perempuan Comel





Flower Girl... so cute... bila pakaikan dress masa majlis perkahwinan mesti diorang suka nampak macam princess


Cara Buat Hantaran Sendiri


I NAK JIMAT!!!, tak ada banyak bajet nak habiskan untuk kasi hantaran yang cantik. Nak buat sendirlah hantaran.... Sure boleh .. tak susah pun. Kalau you all tahu cara camne nak buat hantara sendiri. 

50 Tips Mencari Calon Suami Bagi Wanita


Oh No! dah masuk cuti sekolah.. sekarang ni la ramai orang booking time untuk kahwin. Tapi .. I tak sedia lagi la. Belum jumpa lagi my mr perfect!!!! 
I tak nak laki yang tak ada kerja tetap, kerja yang merapu, yang gatal yang tak pandai ambik hati, yang currang, yang.... pastinya ia mesti seorang yang.. baik, pandai ambik hati, stabil, ada bisnes sendiri lagi bagus, boleh bagi kete, boleh bayar semua billlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll......
I rela tunggu you... dari dapat yang hampeh, pastu cerai, ada anak nak sara lagi tu... sian kat baby i nanti. :(


Thursday, November 3, 2016

Cara Nak Kuruskan Badan Dengan Cara Pantas Dan Menyeronokkan.



Anda nak kuruskan badan dengan cara pantas dan menyeronokkan?

Adakah lemak di perut, pinggang dan kaki anda menjadikan anda rasa rendah diri tatkala bersama suami dan rakan-rakan anda? Cubalah bersenam zoomba beramai-ramai.
Cara ini lah yang paling pantas, selamat dan menyeronokkan tau.... :)

Sebenarnya nak kurus, tidak ada jalan yang pintas, kalau ada produk yang cepat kurus tu memanglah bahaya beb...dah terbukti dalam surat khabar ramai orang yang makan pil kurus mengalamai komplikasi badan. 

Nah! ambik kalau tak percaya, bukan setakat metro, kosmo semua akhbar dah melaporkan dah ramai orang yang cuba ada banyak masalah. Jadi jangan sesekali percaya dengan ubat-ubat kurus. Mungkin ada yang berkesan, tapi kita tak pasti adakah benar sebenarnya.

11 Gambar Majlis Bertunang



Oh! Bertunang.... nak pakai baju apa? camne ye.... first time ni... apa nak buat? Cer tengok gambar ni....

Wednesday, November 2, 2016

Design Hantaran Perkahwinan Yang Cantik Bagi Pengantin Lelaki

Tema ala inggeris cinderella carriage gitue...menanti tuk dijemput sang putera idaman

10 Perkara Penting Persiapan Perkahwinan





12 BULAN SEBELUM
* Berbincang dengan tunang serta keluarga kedua-dua pihak berkenaan tarikh dan waktu nikah.
* Mengatur bajek yang diperlukan sama ada rendah, sederhana atau mewah.
* Meneliti lokasi majlis sama ada akan dilakukan di hotel,dewan atau rumah.
* Merancang jamuan yang perlu dihidangkan kepada tetamu sama ada berhidang atau buffet.

Tip Persediaan 5 Bulan Sebelum Kahwin




Bagi Pengantin Lelaki & Perempuan:

Berbincang hal-hal perkahwinan (adat perkahwinan) dengan ibu bapa dari kedua-dua belah pihak bakal pengantin.
Menentukan perbelanjaan yang akan dikeluarkan oleh kedua-dua belah pihak pengantin untuk majlis perkahwinan tersebut.
Menentukan konsep majlis perkahwinan (hantaran, pelamin, bilik tidur dan lain-lain hiasan) yang anda ingini.(Majlis di hotel atau taman.)
Rujuk direktori perkhidmatan perkahwinan (jurusolek, koleksi pakaian pengantin, bunga, kad jemputan perkahwinan dan lain-lain) di majalah, internet, buku atau melalui rakan-rakan yang telah berkahwin bagi mendapatkan gambaran awal.
Mengenalpasti baju pengantin serta tetapkan bilangan pakaian persalinan yang diingini. (bagi yang bertudung, pastikan anda memilih pakaian yang disediakan sekali dengan pakaiannya)
Tempah jurusolek/juruandam untuk majlis perkahwinan anda
Mencari rumah baru, sama ada sewa atau membelinya.
Kenalpasti Jabatan Agama Islam, Pejabat Agama Islam Daerah atau badan-badan Islam (swasta) yang berdekatan dengan kawasan anda, untuk mendaftar kursus pra perkahwinan.
Bagi Pengantin Lelaki:
Semak semula jumlah sebenar wang hantaran yang dikenakan, (jika berlaku perubahan pada wang hantaran yang telah ditetapkan pada hari pertunangan anda) dan lain-lain hantaran.

DUIT KWSP HABIS, INSURAN PULAK TAK ADA


DUIT KWSP HABIS, INSURAN PULAK TAK ADA

Inilah masalah yang sangat serius berlaku pada para persara sekalian. Dapat duit KWSP tak sampai 3 tahun dah habis. Last-last kena balik kerja. Nak cari kerja pulak sekarang ni zaman internet dan ekonomi digital, habuk pun tak tahu pasal internet. Jadi anda akan ketinggalan. Ada yang gunakan duit untuk buat niaga. Tapi masuk pulak ke skim cepat KAYAP. Last-last jual la kuih-kuih bukak gerai makan tepi jalan. Badan dah tua tak cergas macam dulu. Kerja pulak semakin berat. Bisnes sendiri bukannya senang. Jadi... apakah solusinya????

Tuesday, November 1, 2016

8 Cara Cepat Turunkan Berat Badan Selepas Bersalin



Hari pertama, saat pertama nampak baby keluar dari rahim, syukur sesyukur2nya pada Allah SWT sampai rasa mcm nak buat sujud syukur time tu jugak tapi of course la tak mampu kan sbb tgh terbaring kelesuan and keletihan atas katil tu sambil tunggu misi nak jahit bawah tu. huhu. sakit? takde la sakit sangat time jahit tu sbb kita baru lepas penat meneran kan, tapi time dia nak jahit kulit luar mmg sakit, mau menangis jugak la dibuatnya. :) Akhirnya... dah settle
Sekarang ni ada satu lagi masalah nak turunkan berat badan

101 Fesyen Tudung Pengantin


Oh! My tudung... Fesyen mana yang sesuai dengan bentuk muka sayang?????
Tapi tak nak nampak macam biasa sangat... Sayang nak nampak berbeza dari orang lain. Kalau sayang tak nampak beza, nanti akan tenggelam dengan kawan-kawan sayang yang datang masa kenduri nanti. Diorang dah pakat nak pakai cantik-cantik masa wedding kita..."
So.. I confuse la darling.. nak fesyen yang mana? warna apa yang sesuai.. Nanti kita kan nak buat photoshoot banyak-banyak.. nak simpan dalam album yang mahal nak share kat IG dan FB. Tak cantik mesti ada orang kutuk kan...
"Ayang.. dont worry what people say...apa yang penting you adalah insan yang paling cantik di mata i...""

Tapi... I nak dapatkan tudung ni... tolonglah la darling pilihkan...

Oklah... you pick the best 3

Punca Stress

Apakah yang menyebabkan anda stress dan tertekan?


Anda tidak sihat?
Anda mengalami masalah kewangan?
Anda mengalami tekanan di tempat belajar atau kerja?
Anda ada masalah dengan cinta?
Anda ada masalah perhubungan dengan ibu bapa, keluarga, kawan-kawan?
Anda ada masalah dengan cuaca yang tidak menentu?
Masalah dengan suami yang curang?
Stress dengan masalah perhubungan dengan madu?
Anda stress dengan masa?
Anda stress dengan jem di jalanraya?
Anda stress kerana tidak dapat membuat pilihan sendiri menentukan hala tuju hidup?
Anda kurang mendapat perhatian dari yang tersayang?


Jangan Stress lama-lama...
Nanti akan sendiri akan merasakan bermacam jenis penyakit yang akan menyerang anda.
Jadilah seorang yang bijak dalam buat keputusan. Semua orang ada masalah. 
Jagalah kesihatan anda, jangan terlalu ikutkan perasaan apa yang paling utama pada wanita di zaman millenia ini...CUBA JADI SEORG INDEPENDENT>

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas