Monday, September 28, 2015

4 Cara Mengelakkan Jerawat Tumbuh



Tidur yang cukup
Tak banyak orang yang tahu jika salah satu penyebab jerawat adalah stress dan kurang tidur. Maka dari itu, agar wajah anda terhindar dari jerawat maka tidurlah yang cukup. Dengan tidur yang cukup, maka metabolisme didalam tubuh kita akan teratur, sehingga jerawat dan bekas jerawatnyapun akan pudar. Perlu anda ingat juga, bahwa jika anda kekurangan tidur, maka penyakit lainpun sudah mengantri untuk menghinggap ditubuh anda.

Tidak memecahkan jerawat
Banyak orang yang gatal tangannya jika mempunyai jerawat dan ingin sekali memecahkannya. Namun, itu bukanlah cara yang benar, memecahkan jerawat disaat belum waktunya pecah malah justru akan membuat jerawat anda menyebar bertambah banyak dan bekasnya sulit untuk dihilangkan. Apalagi jika anda memecahkan jerawat ini dalam kondisi tangan yang kotor, tentu akan semakin parah.


Membersihkan wajah secara teratur
Membersihkan wajah secara teratur merupakan suatu keharusan jika anda tidak ingin berjerawat. Dengan membersihkan wajah secara teratur, berarti anda sudah membunuh dan mengurangi kuman penyebab jerawat. Tak hanya terhindar dari jerawat saja, wajah andapun akan terhindar dari komedo, sehingga aura wajah anda tampak lebih segar

Gunakan Serum dan Photon Ultrasonics, kaedah ini paling terkini menggunakan rawatan cahaya photon biru dan hijau mampu mengecutkan jerawat dan memberikan impak maksima pada serum pada liang kulit  KLIK SINI




Saturday, September 19, 2015

4 Cara Hilangkan Bau Badan Secara Semulajadi


Anda mengalami masalah bau badan yang kronik? Adakah bau badan anda tidak akan dapat dilindungi oleh deodorant biasa? Cuba ikuti tips di bawah semoga anda dapat manfaat. 


Cuka Epal
Deodarant sekarang sudah banyak dijadikan bahan-bahan untuk pembuatan ubat bau ketiak. Di dalam cuka Epal mempunyai kandungan deodarnt yang dapat mengurahi keasaman pada kulit. Caranya cukup masukan cuka Epal ke dalam segelas air lalu bilaskan pada ketiak anda saat sedang mandi.

Jeruk nipis
Jeruk nipis dapat membantu Anda mengurangi keringat berlebih dan secara otomatis akan mencegah timbulnya bau pada ketiak. Caranya ambil jeruk nipis lalu potong dengan 2 bagian, kemudian gosokkan pada ketiak.

Daun Sirih
Pertama anda rendam daun sirih yang sudah tua dengan air hangat. Lalu saring dan ambil airnya buang daun sirih tua tersebut. Kemudian minum air rendaman yang sudah di bersihkan tadi. Selain itu daun sirih juga dapat mengobati mimisan, menghilangkan batuk, dan mata gatal.

Perhatikan Makanan
Sekarang mulailah untuk memperhatikan makanan yang anda kosumsi. Karena, jika makanan tersebut mengandung minyak atau berlemak, makanan berdaging, dan bawang putih yang berlebih. Dapat menimbulkan keringat serta bau ketiak yang menyengat. Nah, dari sekarang banyak-banyaklah untuk mengkosumsi makanan yang kaya akan serat seperti apel dan buah segar lainnya.


Selamat Mencuba
Kalau anda ada mengalami masalah hilangkan bulu roma boleh lah KLIK SINI

Langkah Jimat Melambatkan Nasi Jadi Basi



Pernah alami masalah nasi yang dimasak menjadi basi? Agak merugikan jika masalah ini terjadi. Ada petua yang boleh anda cuba untuk mengelakkan masalah ini. Salah satunya ialah dengan menggunakan cengkih. Nak cuba? Ikuti langkah-langkah dibawah ini.



BAHAN-BAHAN:

3 kuntum bunga cengkih
Secubit garam


CARA-CARA:

1. Basuh beras seperti biasa.

2. Masukkan bunga cengkih dan garam ke dalam periuk beras.

3. Masak nasi seperti biasa. Insya-Allah nasi anda akan lambat menjadi basi.

Selamat mencuba,
Dengan menggunakan langkah ini, anda boleh jimatkan wang, dengan membuang nasi yang basi. Ya, nasi adalah makanan kita hari-hari, kalau kita dapat jimatkan nasi, dan menjaga periuk nasi kita, kita akan lebih dimurahkan rezeki kerana tidak membazir.

Jika anda ada mengalami masalah jerawat? 

Monday, September 14, 2015

Ubat Batuk Semulajadi

Natural remedy
Kitchen pharmacy

For baby 6m onwards / adult

[Ubat batuk]

Bahan2 
● australia pear
● halia

Cara2;
} kupas kulit halia n kulit pear
} dh kupas potong dadu
} tambah 3sudu besar air masak gunakan teknik double boil selama 2jam. Cm nk cairkan coklat masakan.
} stlh 2 jam sejukkan ambil 3sudu makan jus halia n pear mix ngn 2sudu air suam boleh bg baby minum..
} tidak boleh disimpan lebih 48jam..
} Utk dewasa boleh blend pear n halia tu tapis then pati mix ngn air suam minum..
} Ianya boleh mengurangkan batuk kering dan batuk yg mmpunyai kahak berwarna ( light green phlegm) ..pear boleh melegakan tekak dan halia boleh mencairkan dan mengurangkan kahak...

Info dapati dari facebook. 

Cubalah buat, bahan semulajadi ni tak mengantuk, dan boleh minum banyak. Selamat untuk orang dewasa dan kanak-kanak
Selamat mencuba
Ada tak antara korang yang mengalami masalah payudara yang leper? 

Friday, September 11, 2015

Bercakap dengan Jin



Bagi peminat alam mistik atau nak tahu tentang alam mistik yang wujud di alam dunia, boleh la tengok cerita bersiri Bercakap dengan Jin. Sebenarnya saya tak sempat nak baca buku Bercakap dengan Jin yang popular pada tahun 1990 tak silap, sehingga terjumpa di facebook tentang buku ini. Bertambah pula tengok di Astro ada plak citer ni. Dah cancel nak baca buku ini, maklumlah tak ada masa. Jadi saya nak kasi tahu cerita ini dengar nya adalah kisah benar yang dialami oleh Tamar Jalis bersama dengan Datuk nya pada tahun 1980 an atau sebelum tahun tersebut. 
Orang melayu dahulu memang suka bela saka, untuk jaga kebun dan dusun. Tapi ada yang salah guna saka dan jin menyebabkan diri lari dari landasan Allah yang sebenar. Akibat senang dan sudah biasa dnegan kesenangan yang diberikan oleh para jin yang buat kerja kebun-kebun dan dusun, orang melayu tersebut bergantung harap yang sangat pada para jin, jadi ia menyebabkan syirik dengan memuja jin. 


Jadi pada sesiapa yang berminat nak tahu boleh la tengok cerita bersiri ni, masih lagi di tayangkan dalam siri ke 2 Astro. Lakonan yang plaing mantap adalah Dato Rahim Razali, yang lain tu kira ok  la so-so. Disebabkan jalan cerita ni adalah kisah benar itu yang menyebabkan nak tengok lagi cerita bersiri ini setiap minggu. 

Eh! korang ada tak yang mengalami masalah muka berjerawat dan nak hilangkan kedutan di bahagian mata dan pipi. Nak tahu ada produk terkini dari Feredea 

Saturday, September 5, 2015

2 Cara Kuruskan Badan Tampa Diet



Sekarang ni ramai nak kuruskan badan dengan pantas. Salah satu sebab mengapa orang makan banyak sebab kurangnya kadar alkali dalam badan. Jadi cubalah amalkan 2 langkah mudah ni.
Langkah 1.
Makan epal HIJAU atau minum jusnya tiap-tiap hari sekurang-kurangnya satu biji sehari selama seminggu. Tujuannya untuk membuang lemak visceral (lemak yang terdapat dicelah-celah otot perut) dan untuk mengikis lapisan kanji tepung gandum dan sisa-sisa makanan yang lain dari dinding usus.
(Gandum yang terdapat sekarang mengandungi bahan kimia. Bahan kimia itulah yang menyebabkan warna asalnya bertukar daripada kuning menjadi putih dan boleh menyebabkan kanser usus).
Ingat: Kalau dimakan mentah, epal boleh dimakan bersama-sama makanan lain. Tetapi kalau jus, ia tidak boleh disulami dengan makanan lain kecuali setelah berlalu 15-20 minit.

Langkah 2.
Selesai yang di atas, makanlah pula buah LEMON atau minum jusnya 1 biji sebelum sarapan ATAU 1 biji sebelum tidur tiap-tiap hari untuk tujuan detoksifikasi. Berbeza dari jenis-jenis limau yang lain, lemon bersifat asid sewaktu di luar tetapi bertukar menjadi alkali setelah masuk ke dalam badan.
Lemon ini rasanya sangat masam. Untuk mengurangkan masamnya, boleh dibuat jus dan campurkan dengan madu atau buat air lemon dengan menggunakan gula perang.
Kesannya boleh dirasai dalam masa dua minggu.
Sumber : facebook

Kalau dah kurus, boleh la kasi mantap asset wanita payudara dan punggung pula kan...
KLIK SINI


Friday, September 4, 2015

Kelebihan Ginseng



Ginseng merupakan herba perubatan sejak 5000 tahun yang lalu lagi. Ginseng sememangnya popular bagi kaum cina dan kini terdapat ginseng yang harganya mencecah ribuan ringgit. Ginseng merupakan istilah yang diberikan oleh masyarakat cina kepada tumbuhan ini yang membawa makna 'tumbuhan manusia'.

Kemudiannya ginseng diberi nama Latin atau sainstifik yang berbunyi Panax oleh ahli botani. Panax dalam bahasa Latin bermakna penyembuh sempurna bagi semua penyakit (cure all).

Ginseng ialah tumbuhan yang mampu untuk hidup ratusan tahun. Badan herba ini adalah pendek dan keseluruhan badannya terbenam ke dalam tanah. Sekiranya dilihat kepada bentuk akarnya,ia seakan-akan bentuk badan manusia. Bahagian yang paling berharga bagi ginseng ini ialah bahagian akarnya yang mempunyai 16 jenis ‘ginesenosides’, karbohidrat, selulosa, mineral dan lain-lain lagi. Ginesenosides merupakan sebatian yang terdiri daripada molekul gula dan molekul terpenoid.


Ginseng terdiri daripada 2 jenis iaitu:

1) American ginseng 
2) Asiatic ginseng


Kegunaan ginseng: 

menurunkan kadar gula dalam darah
meningkatkan sistem imunisasi
meningkatkan tenaga dan kepekaan
merendahkan kadar kolestrol
mencegah kanser
mengurangkan tekanan hidup
melambatkan proses penuaan

Walau bagaimanapun,terdapat percanggahan pendapat di antara pengkaji barat mengenai kegunaan dan kebaikan ginseng ini.

Thursday, September 3, 2015

Kelebihan Witch Hazel Merawat Jerawat







Witch Hazel adalah tanaman dengan nama latin Hamamelis Virginiana, yang sering digunakan dalam produk kecantikan. Tanaman ini berasal dari Amerika Utara. Biasanya daun, kulit pohon dan sebagian ranting yang kering, diolah dengan proses destilasi untuk menghasilkan air Witch Hazel atau dikenal dengan nama Hamamelis Water atau Ekstra Witch Hazel.

Witch Hazel memiliki banyak manfaat untuk kulit, berikut manfaatnya.

Merawat Jerawat

Witch hazel merupakan astringent alami sama seperti lemon dan jeruk nipis. Astringent pada witch hazel aman untuk dipakai setiap hari sebagai toner setelah mencuci wajah dan sebelum memakai pelembab. Kegunaan astringent ini adalah untuk membantu mengontrol jerawat dengan cara meredakan inflamasi, mengurangi minyak, dan mengecilkan pori-pori wajah. Toner witch hazel sangat lembut dan ringan sehingga cocok bagi Anda yang ingin memakai astringent yang ringan.

Mengurangkan Bengkak

Witch hazel mengandung jumlah tannin yang sangat banyak dan terbukti mengurangi bengkak dan inflamasi. Tannin juga menyempitkan pembuluh darah dan mengobati kulit luka dengan lebih cepat. Basahkan kain kecil lalu balut pada kulit yang memar beberapa kali dalam sehari. Maka memar pun akan cepat sembuh.

Menjaga Kelembapan Kulit

Minyak esensial witch hazel mengunci kelembapan pada kulit sekaligus mengurangi minyak. Witch hazel baik untuk dijadikan pelembap setelah membersihkan wajah dan akan menjaga kulit tetap lembap seharian. Meski witch hazel melembapkan, namun ia juga dapat mengontrol jumlah minyak. Produk dari bahan witch hazel cocok untuk kulit kering maupun berminyak.

Kulit Terbakar

Karena witch hazel dikenal dapat mendinginkan iritasi dan inflamasi, maka witch hazel juga tepat digunakan untuk merawat kulit yang terbakar dikarenakan sinar matahari. Bekerja dari luar dan meresap ke lapisan terdalam kulit, witch hazel mampu menyembuhkan lapisan kulit yang rusak. Cukup semprotkan toner witch hazel pada area yang terbakar, dalam seketika kulit menjadi dingin.

Menyegarkan Kulit

Jika Anda sedang kepanasan atau menderita inflamasi serta iritasi, witch hazel ampuh untuk menyegarkan kulit dan meredakan kulit yang bermasalah. Gunakan witch hazel setelah waxing atau menggunakan razor, ia akan mengurangi kemerahan, mengecilkan pori wajah, dan membuat kulit menjadi halus. Aplikasikan witch hazel pada wajah dengan menggunakan kapas, usap-usap secara lembut , maka kulit pun menjadi bersih, segar dan mulus.

Mengatasi Psoriasis dan Eksim

Masalah kulit seperti psoriasis dan eksim dapat diatasi dengan witch hazel. Kandungan anti-inflamasi dapat membantu meredakan nyeri, gatal, kemerahan dan luka yang berhubungan dengan gejala psoriasis dan eksim. (MD)

Banyak produk yang di buat berasaskan witch hazel untuk merawat jerawat kerana ia terbukti berkesan untuk merawat masalah jerawat. Kombinasi dengan Tea Tree Oil dan Witch Hazel memanglah terbaik untuk merawat masalah jerawat. KLIK SINI JIKA ANDA BERMINAT



Wednesday, September 2, 2015

Kelebihan Tea Tree Oil Dalam Menghilangkan Jerawat



Tea tree oil sudah dikenal semenjak Perang Dunia II karena khasiatnya untuk membantu merawat infeksi pada luka yang dialami prajurit yang terluka pada saat itu. Essential oil ini diekstrak dari tanaman Melaleuca alternifolia atau yang lebih dikenal dengan istilah Narrow-leaved Paperbark, Narrow-leaved Tea Tree, atau Snow in Summer. Tanaman semak-semak yang mirip pohon ini berasal dari Australia dan menjadi sangat populer di tahun 1920-an karena manfaat antiseptiknya.

 Tea tree banyak digunakan sebagai bahan pada produk perawatan kulit dan rambut untuk membantu mengatasi jerawat, jamur, bakteri, komedo, dan merawat kulit yang berminyak maupun kombinasi.

Tea tree oil ini sangat dikenal akan kemampuannya dalam merawat kulit berminyak dan mengatasi komedo yang disebabkan bercampurnya sebum dan kotoran. Penggunaan tea tree dapat membantu mengurangi kelebihan minyak pada kulit dan membuat kulit jadi lebih kering. Tea tree sangat berguna pada jerawat yang disebabkan kelebihan produksi sebum. Namun, tidak efektif digunakan pada kulit berjerawat yang disebabkan karena faktor hormonal.


Minyak pati TEA tree atau melaleuca oil banyak digunakan dalam produk kecantikan kerana khasiatnya yang banyak dan berkesan. Tanaman ini belum banyak diketahui sampai 60 tahun lalu, setelah digunakan suku Bundjalung dari Australia bahagian timur yang memakainya sebagai bahan sampingan ubat herbal. Suku Bundjalung kerap menggunakan tea tree oil untuk meredakan batuk dan demam, serta mencegah infeksi pada luka di kulit. Tea tree oil mengandung antiseptik, antibakteria dan pembasmi kulat. Begitu juga untuk bahan pembuatan ubat jerawat yang mampu membuat jerawat mengering dan terhindar dari infeksi.



1. Membasmi jerawat
Permasalahan kulit seperti jerawat dapat ditangani hanya dengan beberapa titis tea tree oil atau produk kecantikan yang mengandung sari tanaman ini. Jerawat akan lebih cepat mengering dan tidak meninggalkan bekas..


1. Membasmi jerawat
Hampir segala jenis kulat di tubuh dapat diatasi dengan tea tree oil, salah satunya kulat di jari kaki. Tea tree oil juga mencegah terjadinya infeksi yang timbul akibat kulat.

31. Membasmi jerawat
Bagi Anda yang memiliki masalah dengan kelemumur, gunakan shampoo yang mengandung tea tree oil secara teratur. Selain menghilangkan kelemumur, tea tree oil juga dapat mencegah kekeringan dan menjaga kelembaban di kulit kepala.

Secara keseluruhan, Pati Tea Tree memang bagus untuk kulit, gunakan selalu, pasti jerawat dan kuman yang ada pada kulit akan mudah dihapuskan.

Jika ada mengalami masalah jerawat nak cari jalan penyelesaian dengan menggunakan herba 

Kelebihan Kigellia Africana Mantapkan Payudara dan Punggung



Kigelia adalah sejenis tumbuhan berbunga dalam keluarga Bignoniaceae. Genus ini terdiri hanya atas satu spesies, yaitu Kigelia Africana, yang tumbuh di seluruh area tropis Afrika dari Senegal dan Namibia.
Buah ini telah dikenal ratusan tahun silam sebagai bahan aktif yang akan memontokkan, besarkan dan menanjalkan payudara di Africa. Ramai wanita di Afrika mempunyai payudara yang indah montok, mantap dan besar bulat hasil dari pengambilan tumbuhan ini dalam pemakanan mereka. Selain itu tumbuhan ini boleh digunakan menghaluskan kulit, anti kanser dan peransang nafsu suami isteri jika di makan( afrodisiak).
Wanita Tonga lembah Zambezi itu memohon persediaan kosmetik kigelia ke muka mereka untuk memastikan kulit cacat cela bebas. Lelaki dan wanita muda juga menggunakannya untuk meningkatkan pertumbuhan alat kelamin dan buah dada mereka masing-masing. Mungkin tidak menghairankan diberikan bentuk yang tidak senonoh, buah-buahan juga mendapati penggunaan tradisional sebagai afrodisiak.


Maka tidak hairan, wanita afrika punyai payudara yang pejal dan punggung yang mantap berbanding dengan wanita di benua lain di sebabkan Kigellia ini menjadi makanan sayuran ada mereka. 
Kini anda juga boleh dapatkan herba Kigellia untuk mendapatkan tubuh yang mantap

Kelebihan Pueraria Mirifica Mantapkan Payudara dan Punggung




Info herba - Pueraria Mirifica adalah merupakan sejenis tumbuhan yang banyak tumbuh di kawasan tanah tinggi di Utara Thailand. Dalam bahasa Thai, ia dipanggil White Kwao Krua.

Pueraria Mirifica mempunyai kesan seperti estrogen yang sangathebat. Ia telah digunakan berabad lamanya sebagai herba anti-penuaan. Pueraria Mirifica juga terkenal sebagai herba semulajadi untuk pembesaran serta penganjalan payudara.

Phytoestrogen yang terkandung dalam Pueraria Mirifica memberikan kesan positif dalam merawat masalah osteoporosis, merawat simptom-simptom menopause dan mengelakkan pembentukan kanser yang disebabkan ketidakseimbangan hormon. Pueraria Mirifica

Phytoestrogens bukanlah hormon, tetapi ia memberikan manfaat yang sama seperti hormon estrogen, iaitu sumber utama yang menyumbang ke arah pembesaran payudara. Phytoestrogens memaksimumkan pengaliran darah dan peredaran estrogen sekitar tisu-tisu payudara.

Hasilnya, payudara anda menjadi bertambah besar dan bertambah anjal dan mantap. Pueraria Mirifica menambah tisu-tisu lemak di sekitar kawasan payudara. Ia juga membantu dalam menyokong kolagen yang memberikan bentuk yang cantik dan anjal secara semulajadi.

Pueraria Mirifica juga mengandungi ekstrak miroestrol dan deoxymiroestrol yang boleh memberi kesan pembentukan semula pada bentuk payudara yang semakin kendur hasil daripada perubahan hormon dan faktor dimamah usia. Malahan ia juga menjanjikan kecantikan payudara agar semakin montok dan menggiurkan seperti yang diidamkan setiap wanita.

Keistimewaan Pueraria Mirifica juga dapat memberi bentuk badan yang sempurna terutama pada bahagian payudara dan pinggul. Hasil penggunaan yang kerap pasti memberi impak kepada saiz payudara yang asal kepada saiz idaman. Ia juga mengandungi agen anti-kanser yang dapat membantutkan pertumbuhan sel kanser bagi pengidap kanser payudara. Ini membantu kaum wanita bebas daripada kanser payudara yang merupakan penyakit pembunuh utama wanita iaitu dengan mencegah pertumbuhan sel tersebut.

Anda Memang Perlukan Tumbuhan Herba Ini Kerana:
Tumbuhan Herba ini sangat berkesan 99% bagi menambah saiz payudara
Digunakan oleh orang dahulukala
Menambah saiz payudara dengan sangat berkesan
Menegangkan punggung dan kulit payudara

Ada banyak produk untuk mantapkan payudara, antara yang bagus di pasaran adalah  Gel Mirifica. 
Klik Gambar Jika Anda Berminat

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas