Saturday, September 19, 2015

4 Cara Hilangkan Bau Badan Secara Semulajadi


Anda mengalami masalah bau badan yang kronik? Adakah bau badan anda tidak akan dapat dilindungi oleh deodorant biasa? Cuba ikuti tips di bawah semoga anda dapat manfaat. 


Cuka Epal
Deodarant sekarang sudah banyak dijadikan bahan-bahan untuk pembuatan ubat bau ketiak. Di dalam cuka Epal mempunyai kandungan deodarnt yang dapat mengurahi keasaman pada kulit. Caranya cukup masukan cuka Epal ke dalam segelas air lalu bilaskan pada ketiak anda saat sedang mandi.

Jeruk nipis
Jeruk nipis dapat membantu Anda mengurangi keringat berlebih dan secara otomatis akan mencegah timbulnya bau pada ketiak. Caranya ambil jeruk nipis lalu potong dengan 2 bagian, kemudian gosokkan pada ketiak.

Daun Sirih
Pertama anda rendam daun sirih yang sudah tua dengan air hangat. Lalu saring dan ambil airnya buang daun sirih tua tersebut. Kemudian minum air rendaman yang sudah di bersihkan tadi. Selain itu daun sirih juga dapat mengobati mimisan, menghilangkan batuk, dan mata gatal.

Perhatikan Makanan
Sekarang mulailah untuk memperhatikan makanan yang anda kosumsi. Karena, jika makanan tersebut mengandung minyak atau berlemak, makanan berdaging, dan bawang putih yang berlebih. Dapat menimbulkan keringat serta bau ketiak yang menyengat. Nah, dari sekarang banyak-banyaklah untuk mengkosumsi makanan yang kaya akan serat seperti apel dan buah segar lainnya.


Selamat Mencuba
Kalau anda ada mengalami masalah hilangkan bulu roma boleh lah KLIK SINI

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas