Tuesday, October 18, 2016

Jenis Makanan Yang Harus Di Elakkan Untuk Ibu Berpantang



Apa itu berpantang? Bukannya pantang nampak tau...hihi, berpantang selepas bersalin. Berpantang maksudnya tidak melakukan sesuatu dalam kehidupan baik untuk jangka pendek ataupun jangka panjang. Hal ini dilakukan kerana alasan faktor kesihatan, kebiasaan ataupun keyakinan atau adat tertentu.

Monday, October 17, 2016

Patahnya Sebelah Sayap Trending


Apa yang buatkan citer ni trending? 
Semestinya jalan citer drama ni lain dari biasa. And...of course orang pompuan mestilah nak tengok hero hensem kan. So ada dua hero yang hansem, Aeril dan Izzue.  So ia menjadikan drama ni lebih sedap nak mengadap. 
Citer ni actuallya ada banyak pengajaran. 

Thursday, October 13, 2016

Iklan Sedih Thailand Pasal Kanser





Kita tak tahu bila sampai masa kita memerlukan orang untuk bantu kita nanti.
Sentiasa besangka baik, buatlah kebaikan dan sediakan perlindungan

Emmie Cancer Survivor




Ikuti video Kisah Emmie Cancer Survivor
Kita tak tahu bila sampai masa kita memerlukan orang untuk bantu kita nanti.
Sentiasa besangka baik, buatlah kebaikan dan sediakan perlindungan

Wednesday, October 5, 2016

Mengapa Susah Nak Kurus Tapi Senang Gemuk

Faktor utama gemuk adalah HABIT. Itu yang Dea nak tekankan di sini. Jadi memang ramai orang yang nak kurus tapi sukar nak hilangkan habit yang buatkan dirinya kembali pada asal. Masa Ramadhan, dah turun 5-10kg. Bila time Raya, naik balik... Masa time student active bersukan, makan banyak juga. tapi senang saja nak kurus. Mengapa? Jadi mari kita buat research...


Drama Patahnya Sebelah Sayap Review


Sekarang ni agak trending la citer #patahnyasebelahsayap. Dea tak pasti apa maksudnya patahnya sebelah sayap tu. Maybe kisah Aeril yang kematian isterinya yang dirasakan teruk kesannya. Maybe citer ni nak tonjolkan Aeril sebagai watak utama.

Citerni agak cliche, lebih kurang sama jer dengan yang citer drama yang lain. Ummi Nazeera juga bawa watak perempuan yang lembut, baik dan bertudung. hehehehe.
So, tak ada yang special la....cubalah kasi watak Ummi ni something yang boleh berikan sumber inspirasi pada kaum wanita... Yang tengok citer ni pun ramai wanita kan...
Harap para pembuat drama, ni faham orang perempuan ni memang dijadikan sebagai seorang yang lemah, lembut, senang dipedaya. Wujudkan watak perempuan yang tabah, jiwa kental, cakap straight to the point mesti drama ni boleh kasi letup.
Ini watak Ummi jadi gadis pembuat kopi, untuk boss. Lepastu boss pulak buli dia...

Tuesday, October 4, 2016

Kisah Benar Pengidap Kanser Yang Berjaya Survive



Mama sudah tidak tahan lagi
Anak ku aku akan pergi ke dunia lain dan tidakkan kembali lagi
Mama cinta kamu....
Aku akan terbang di langit yang tinggi

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas