Wednesday, October 5, 2016

Mengapa Susah Nak Kurus Tapi Senang Gemuk

Faktor utama gemuk adalah HABIT. Itu yang Dea nak tekankan di sini. Jadi memang ramai orang yang nak kurus tapi sukar nak hilangkan habit yang buatkan dirinya kembali pada asal. Masa Ramadhan, dah turun 5-10kg. Bila time Raya, naik balik... Masa time student active bersukan, makan banyak juga. tapi senang saja nak kurus. Mengapa? Jadi mari kita buat research...



1) Pengemar Makanan Camilan Snek Ringan. 
Makanan yang digoreng-goreng ni, kebanyakkanya mengandungi kadar garam yang tinggi dah juga kadar kolestrol yang tinggi. Ramai orang suka. Makan-makan...tup tup dah habis. Anda juga berisiko untuk mengalami masalah jantung, kencing manis dan darah tinggi. Ingat makan sepeket tak ada masalah???? Tapi kalau dah makan hari-hari memanglah satu masalah besar. Camne tak naik berat badan..kan...




2) Minuman Manis
Kalau selalu lepak keluar dengan member, atau makan luar, biasanya akan order minum manis. Kopi memang pahit, nak sedap gula mesti kena banyak..Jarang sangat orang order air suam, atau ais kosong. Itu pun order sebagai sampingan. Cubalah tukar habit, banyakkan minum air kosong, air mineral. Mesti kesihatan anda lebih baik, dan berat badan anda akan cepat turun.



3) Tiroid
hipertiroid, yaitu penyakit yang terdapat di sekitar leher. Bila kelenjar tiroid terganggu dan jumlah kelenjar yang dihasilkan nggak seimbang atau tidak cukup mampu memproduksi hormon tiroid, kamu akan merasakan gejala mudah lelah, lemas, dan berat badan naik. Nah, kalau tubuh kekurangan tiroid, metabolisme akan terganggu dan tubuh menjadi cepat gemuk.



4) Biasa Makan Ubat 
Ubat-ubatan antidepresan merupakan salah satu jenis ubat yang boleh menambah berat badan. Selain tu ubatan macam darah tinggi, kencing manis, jantung dan lain-lani pun sama. Sebab utama, ubatan hopital ini akan menyerap sebahagian energi dan nutrisi tubuh kita. Hasilnya kita akan jadi lebih relax, tak aktif dan sering nak tidur. Bukan tak bagus, memanglah bagus, tapi badan kita kenalah kuat melawan penyakit dan ubatan-ubatan doktor ambil dan cuba lawan rasa nak tidur tu. Lainlah kalau dah teruk sangat, tidorlah.. Bergantung pada situasi jangan jadikan sebagai habit tau...


5) Tak Pakai Korset
Alahai kalau pompuan tak pakai korset dan tak biasakan pakai korset dari awal. Susah la korang nak dapatkan perut yang leper dan pinggang yang ramping. Cuba biaskan insyallah akan lebih cepat kurus. 

Islalisa Corset the best corset in Malaysia click here http://islalisacorset.com


No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas