Monday, September 30, 2013

Mengapa orang Jepun mempunyai obesis dengan jenis darah mereka? Mari baca infografik ini.

Mengapa orang Jepun mempunyai obesis dengan jenis darah mereka? Mari baca infografik ini. Tapi korang kenalah tahu darah korang apa....



Dapat juga hilangkan stress tengok personaliti diri kita yang berharga...
Setiap orang ada keistimewaan yang tersendiri untuk survival dan sukses dalam kerjaya dan rumahtangga

Montokkan, Anjalkan dan payudara yang kendur, jatuh dan kecil. Anda pasti tampil menawan di hadapan suami anda. Percuma gel mirifica yang gel sapuan luaran extrak herba pueraria mirifica, ginseng dan africana yang terbukti berkesan. 


Kate Isteri Prince William murung selepas lahir anak

Kate murung selepas lahir anak Gambar fail menunjukkan Kate dan Putera William memperkenalkan anak mereka kepada umum pada 23 Julai lalu.
London: Isteri pewaris takhta England Putera William, Kate Middleton mengalami kemurungan selepas melahirkan anaknya Putera George dan sedang berusaha bersungguh-sungguh untuk mengatasinya, kata majalah Globe. 
Sumber yang dipetik majalah itu melaporkan, kemurungan yang dihadapi Kate menyebabkan pasangan diraja itu menangguhkan rancangan untuk mendapatkan anak kedua dalam tempoh setahun. Keluarga beri sokongan 

“Kate kini di dalam keadaan yang amat sukar, tetapi suami dan keluarganya sentiasa berada di sisinya untuk memberi sokongan,” kata majalah itu. 
Sebagai langkah mengurangkan tekanan yang dihadapi pasangan itu merancang untuk membawa anak mereka mengelilingi dunia. 
Terbaru, mereka sudah mengemukakan permohonan untuk membuat pasport bagi George untuk melakukan perjalanan itu. 
“Kami juga dimaklumkan bahawa Ratu Elizabeth perlu memberi kebenaran khas kepada mereka untuk terbang di dalam pesawat yang sama. Protokol diraja sebelum ini melarang pewaris takhta dan pewaris seterusnya daripada terbang bersama,” kata majalah itu lagi. Laporan menyatakan bahawa ketika Ratu Elizabeth berusia lapan bulan, ibu dan bapanya melakukan lawatan Komanwel ke Fiji, New Zealand dan Australia selama enam bulan. Mereka terpaksa meninggalkan Elizabeth di London. 
Kemurungan selepas bersalin anak atau postpartum depression (PPD) adalah masalah yang biasanya dialami antara lima hingga 25 peratus wanita yang baru melahirkan anak. 
Antara tanda PPD termasuk perasaan sedih tanpa sebab, menangis, rasa letih dan mudah marah. Punca sebenar PPD belum begitu difahami ahli perubatan dan saintis. - AGENSI---------------------------------------------Biasalah perempuan yang dah melahirkan anak memang ada yang jadi meroyan, puncanya banyak sebab, antaranya rasa tidak selamat dan dibanyangi rasa rendah diri, tatkala itu syaitan akan membisik untuk melakukan perbuatan yang tidak patut dilakukan, ada juga yang bunuh anak dan sebagainya, moga-moga kita tak termasuk di golongan ini...Sebagai orang islam ubatnya sentiasa bertadarus mengaji dan mendengar ayat-ayat al quran. 

Hot and Cold Hammer
Ingin Miliki Wajah Yang Runcing? Risau Dengan Wajah Yang Tembam?

Alat hot and cold ini boleh membantu...
Tuamkan di wajah anda sentiasa wajah akan lebih runcing

Wax Machine
Buang Bulu Dengan Pantas Dan Selamat

Bulu baru tumbuh lebih lambat dan halus dan lembut. 
Wax dari bahan semulajadi madu dan green tea


Gambar Fouziah Gaos dan Zhafaran Majlis Resepsi Perkahwinan

Suka tengok mereka berdua, muka dah seiras semoga jodoh berkekalan dan bersabar mengharungi segala dugaan dalam rumah tangga. Untungnya kahwin dengan artis ni, ramai yang akan bagi sponsor...jadi bolehlah simpan duit yang lebih tu tuk persiapan cahaya mata plak kan...


Inilah famili pelakon hero 90an rosyam nor

Anzalna yang cute 

memang seiras...








Semoga perkahwinan kekal hingga ke syurga amin...
Montokkan, Anjalkan dan payudara yang kendur, jatuh dan kecil. Anda pasti tampil menawan di hadapan suami anda. Percuma gel mirifica yang gel sapuan luaran extrak herba pueraria mirifica, ginseng dan africana yang terbukti berkesan. 


Bapa Hempas Anak Sebab Anak Kacau Download Game



Gombak: Seorang bapa tergamak menghempas anak lelakinya berusia enam tahun ke lantai selain membelasahnya hanya kerana kanak-kanak itu tertutup permainan dalam talian yang dimuat turun dalam tablet milik lelaki itu di rumah mereka di Selayang, kelmarin.
Malah, isterinya yang cuba menghalang perbuatan kejam suaminya turut menerima tempias apabila dihambur dengan kata-kata kesat selain turut dibelasah menyebabkan anak beranak itu cedera di kepala dan lebam seluruh badan. 
Sumber berkata, lelaki berusia 40-an itu meninggalkan rumah kira-kira jam 5 petang dengan tablet yang terpasang. 

Sebaik pulang semula ke rumah jam 6.30 petang, lelaki itu melihat anaknya sedang bermain dengan tablet berkenaan.


Dia bertambah marah apabila anak tunggalnya itu menutup permainan dalam talian yang sedang dimuat turun menyebabkan lelaki itu mengamuk.


Sumber berkata, suspek yang bagaikan dirasuk bertindak ganas dengan menampar dan mengangkat anaknya itu sebelum menghempasnya menyebabkan kanak-kanak itu meraung kesakitan. 

“Isterinya yang cuba menghalang perbuatan suaminya dan meminta lelaki itu bertenang, namun gagal apabila suspek turut memukul isterinya beberapa minit. 

“Tidak cukup dengan itu, dia yang gagal mengawal kemarahan turut menendang kipas angin sehingga rosak sebelum cuba memijak anaknya, namun berjaya diselamatkan isterinya,” katanya. 

Menurut sumber, selepas puas membelasah anak beranak itu, suspek terus keluar dari rumah dan akibat kejadian itu mangsa cedera di kepala dan lebam seluruh badan. 

Isteri mangsa berusia 38 tahun membuat laporan di Balai Polis Selayang kelmarin. 

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Gombak Asisten Komisioner Abdul Rahim mengesahkan menerima laporan dan siasatan lanjut sedang dijalankan. - hmetro

-------------------------------------------------------

Apa punya bapak sanggup buat kat anak camtu..dah la anak sorang je..umur pun dah 40 tahun masih lagi gile game ke? Budak-budak memangla pantang nampak tablet nak main game, itu pun masih lagi tak faham...kalau anak dah kacau download, boleh download lagi...tak payah nak belasah anak bini.
Harap pihak polis segera ambil tindakan pada bapak yang tak bertanggungjawap ni..biarkan dia masuk penjara, duduklah kat situ baru dia tahu camne tak ada internet, facebook tak ada, game lagi la tak ada...sorang-sorang je...lepastu kena belasah dan buli dari rakan sepenjara yang senior. 
Baru la dia nak sedar agaknya...
----------------------------------------------------------


Bakar Lemak 3x Ganda Lebih Pantas

Jom Sauna!
Bersauna selama 15 minit mampu membakar 400-600 kalori. 
Jogging selama 30 minit membakar 300 kalori 
Teknologi sauna pants mampu membakar lemak di sekitar punggung dan paha denga hanya 10 min setiap hari 
Percuma losyen panas lavender, gerenti panas dan membakar lemak, dapat juga melembutkan kulit dan berbau harum

Kuruskan Badan Dengan Pantas

Zain dah merisik Che Ta Semalam dan akan nikah Disember ini


KUALA LUMPUR: Pelakon jelita Rozita Che Wan, 40, mengesahkan akan bernikah dengan kekasihnya, Zain Saidin, 29, selepas satu majlis merisik diadakan di Carcosa Seri Negara, di sini, petang tadi (Ahad).
Pasangan terbabit akan melangsungkan pernikahan pada bulan Disember ini, namun tarikhnya akan diumumkan dalam satu sidang media dalam waktu terdekat ini. 
Rozita berkata, pada majlis yang dihadiri anggota keluarga dan rakan terdekat itu, dia menerima sebentuk cincin berlian, sirih junjung dan buah-buahan. 

Katanya, majlis itu dirancang sejak dua minggu lalu dan Zain tidak hadir di majlis itu.

Foto

Menurutnya, mereka juga tidak bertunang, sebaliknya akan terus bernikah Disember ini. - hmetro


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alhamdulillah... syukur dah merisik rupanya semalam...kita pun faham kalau dia hebohkan pada media mestilah ramai orang akan datang, kalau datang saja je tak apa ...tapi kenalah buat jamuan..hehehhe....
Kos lagi tu... kalau terus bernikah dapat juga kurangkan kos perkahwinan kan..kita pun faham zain pun muda lagi dan pendapatan utama dari model dan berlakon, berbanding dengan che ta yang of coz memang payment pun mahal2 kan...
Semua orang dah tak sabar nak tengok diorang ni menikah..apsal disember mengapa tak buat bulan depan ke? lagi cepat kan lebih afdal...tapi diorang pun mesti nak ambil masa tuk cari sponsor...
Saya doakan semoga dipermudahkan untuk bernikah dan membina masjid menuju redha Allah amin...
Montokkan, Anjalkan dan payudara yang kendur, jatuh dan kecil. Anda pasti tampil menawan di hadapan suami anda. Percuma gel mirifica yang gel sapuan luaran extrak herba pueraria mirifica, ginseng dan africana yang terbukti berkesan. 

Najib Umumkan BR1M dua kali setahun






Kaedah pembayaran terus ke akaun penerima tahun depan

Ipoh: Kerajaan bercadang melaksanakan agihan pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) kepada penerima yang layak sebanyak dua kali setahun, mulai tahun depan.

Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah, berkata kaedah penyaluran BR1M juga kemungkinan dibuat melalui transaksi terus kepada akaun bank penerima. 
Katanya, langkah itu bertujuan menggalakkan penerimanya melakukan perbelanjaan berdasarkan keperluan semasa, sekali gus menggalakkan perbelanjaan berhemah. 

“Kerajaan sedang melihat kemungkinan melakukan agihan pembayaran BR1M sebanyak dua kali setahun mulai tahun depan dan bukannya sekali gus seperti diamalkan sejak ia diperkenalkan.

Perbelanjaan berhemah

“Ia bagi membolehkan penerimanya melakukan perbelanjaan berdasarkan keperluan semasa, sekali gus menggalakkan perbelanjaan berhemah,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Sekolah Agama Rakyat Ehsaniah di Kampung Dato Ahmad Said Tambahan II, Gugusan Manjoi di sini, semalam.

Husni berkata, kerajaan juga sudah bersetuju untuk menaikkan kadar bayaran BR1M daripada RM500 yang diterima sekarang mulai tahun depan, namun nilainya hanya akan diumumkan pada pembentangan Bajet 2014 oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, 25 Oktober ini. 
“Deraf pertama sudah dibentangkan kepada Perdana Menteri yang juga Menteri Kewangan Pertama dan sedang diperkukuhkan lagi, jumlahnya belum dipastikan, tetapi mesti lebih daripada RM500 daripada yang diberikan sekarang,” katanya. - bharian

mari-mari ambil duit ni...
---------------
Bagus lah...kalau begitu, harap-harap dengan adanya bantuan seperti ini golongan pendapatan rendah yang layak dapat tampil kehadapan dan menerima bantuan. Semoga kadar jenayah pun dapat diturunkan. Kadang-kadang golongan penjenayah ini dah terpaksa nak merompak dan meragut, kalau tak camne nak bayar duit ah long, kalah judi, tak ada kerja tak kan kita nak biarkan saja golongan ini....
Skim seperti dah lama di buat di UK..terbaik!!! dari Dato Najib perdana menteri kita

Montokkan, Anjalkan dan payudara yang kendur, jatuh dan kecil. Anda pasti tampil menawan di hadapan suami anda. Percuma gel mirifica yang gel sapuan luaran extrak herba pueraria mirifica, ginseng dan africana yang terbukti berkesan. 


Sunday, September 29, 2013

Di Celah Pasar Malam Kuala Lumpur



Malam weekend biasa ada pasar malam, tiap kali ada pasar malam laki aku mesti nak beli jagung dengan akak ni...dah bertahun-tahun dia meniaga pasar malam dan jual jagung dan hanya jagung, sebabkan dia dah lama jual jagung, jagung yang dia jual memanglah sedap...tak ada yang keras semuanya masih lagi baru dan terasa kemanisan dan lemak jagung tu...

Close shot, gambar akak penjual jagung...senang aja kerja dia, ambil jagung, bukak meja dan rebus jagung dan jual jagung...simple kan...nak dapat duit..kenalah usaha seperti akak ni..hehehe

Ini pulak famili bisnes, jual aneka mee sup, beehun sup, soto dan laksa...kat belakang boleh makan di sana kalau nak...air beli sendiri heheh..lepas makan silakan kemas dan buang di dalam tong sampah yang telah disediakan..

Nun...di belakang aku nampak seorang lelaki umur dalam 40an sedang duduk sendirian dan menikmati mee sup dia..dengan amat khusyuk sekali...betul..dia tak pandang tempat lain..tunduk dan makan mee sup dengan penuh kelazatan sorang-sorang..hehehe...

Hari ni aku pilih untuk beli kuew tiaw goreng, sebab aku nampak kerang tu menyelerakan...ramai juga orang yang beratur untuk beli kue tiaw goreng ni...tengok sampai nak abis dah....harga murah dalam rm2.50 memanglah banyak dan kenyang...

Masa laki aku beli buang dukong ni...dia kena tipu...peniaga letakkan buah yang cantik dan sedap kat bahagian depan jadi bila kita cuba rasa, memanglah buahnya sedap dan cantik, bila kita nak suruh dia bungkuskan dia cedok tempat buah yang kurang cantik dan lama...balik rumah agak hampa...


Sambil jalan-jalan aku selalu perhatikan kanak-kanak yang meniaga di pasar malam. Kalau korang nak tahu, di celah-celah kehidupan di kuala lumpur ni, memang ada kanak-kanak yang dijadikan pekerja..tak sekolah dan bekerja untuk mencari nafkah biaya kehidupan mereka di kota. Kat penjual buah ni..tak ada langsung orang dewasa semuanya kanak-kanak yang meniaga...yang berdiri itu agak-agak dalam umur 13 tahun yang paling kecil tu dalam 5-6 tahun..Suara mereka memanggil pelanggan datang mencuit hati aku, lantas aku pun berikan senyuman dan snap gambar, budak-budak tu senyum kat aku....
Aku hanya mampu berdoa agar budak-budak ini selamat dan menjadi seorang ushawan yang berjaya bila mereka besar nanti insyallah..

Aku teruskan jalan-jalan dan tiba di tapak pakcik yang jual sayur kampung. Actually, dia dan isterinya berniaga, umur mereka berdua anggaran dalam 50an tapi dah bertahun-tahun berniaga sayur kampung dan segala yang berkaitan dengan kampung, termasuk telur ayam kampung. Kat belakang aku nampak ada van kecil, isteri sedang mengupas petai. Aku adalah salah seorang pelanggan tetap dia setiap weekend. Biasanya aku beli serai, daun limau purut dan telur ayam kampung. Aku respek dengan semangat pakcik ini untuk berniaga demi mencari nafkah di pasar malam di tengah kota kuala lumpur...Modal dia hanyalah lori kecil, dan sayuran itu dia pergi ke kampung-kampung untuk dijualkan di pasar malam. Aku anggarkan keuntunggan dia dalam RM50 semalam
Close shot pakcik tua yang bersemangat berniaga pasar malam

Jalan lagi ...aku berhenti untuk beli barang dapur yang dah semakin susut, maklumlah hari-hari aku masak untuk famili aku, jadi barang keperluan asas seperti bawang, kentang dan ikan bilis mesti di restok.

Abang ni dah lama meniaga, meja dia adalah yang paling panjang penuh dengan barang-barang keperluan asas dapur dan barang runcit. Tengok lori la...kat belakang tu..punyalah besar, dan ada beberapa pekerja yang membantu. Aku anggarkan abang ni dapat dalam ribuan ringgit untuk satu malam. Bayangkan berapa banyak pasar malam dia pergi confirm dalam 4-5 pasar malam, aku anggarkan jualan dia dalam puluhan ribu ringgit sebulan..memang dia kaya..tapi orang pasar malam kita nampak biasa je..tapi di celah-celah pasar malam ini ramai yang kaya raya mengalahkan orang yang bekerja di bangunan elit kuala lumpur.
Well ...itu saja cacatan aku kali ini...

Bakar Lemak 3x Ganda Lebih Pantas

Jom Sauna!
Bersauna selama 15 minit mampu membakar 400-600 kalori. 
Jogging selama 30 minit membakar 300 kalori 
Teknologi sauna pants mampu membakar lemak di sekitar punggung dan paha denga hanya 10 min setiap hari 
Percuma losyen panas lavender, gerenti panas dan membakar lemak, dapat juga melembutkan kulit dan berbau harum

Kuruskan Badan Dengan Pantas

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas