Thursday, June 8, 2017

4 Tips Sihat Bulan Ramadhan

Tahukah anda bagaimana untuk tampil sihat lebih-lebih lagi di bulan Ramadhan? Sudah pasti anda akan berasa letih kerana terpaksa menahan lapar dan dahaga seharian. Oleh itu, anda boleh mencuba beberapa tips di bawah!

Minum banyak air
Ia bagi mengelakkan dehidrasi. Anda perlu minum 6-8 gelas air sehari. Selain itu, anda boleh minum air buah-buahan atau susu rendah lemak.Bersahur
Ia amat penting kerana anda terpaksa menahan lapar dan dahaga hampir seharian. Pastikan sahur anda mengandungi protein, vitamin, lemak dan juga mineral yang dapat memberikan anda rasa kenyang.

Lakukan Aktiviti Fizikal
Anda boleh meningkatkan metabolisme dengan melakukan aktiviti fizikal setengah jam sebelum berbuka atau selepas makan. Elakkan melakukan aktiviti di bawah cahaya matahari.


Ambil Suplemen
Pengambilan suplemen dapat memberi nutrien yang diperlukan oleh tubuh. Ini kerana agaksukar untuk memastikan diet di bulan Ramadhan ini.

Jangan ketinggalan untuk dapatkan Isalisa Corset agar tampak cantik dan menawan. Klik di sini islalisa.com

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas