PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Disclaimer: Segala Info tidak ada bukti saintifik, silalah buat rujukan lebih.


Jika perlu untuk hubungi atau Credit/ Picture KLIK SINI

Thursday, June 8, 2017

4 Tips Berjimat Di Bulan Ramadhan

Menjelang bulan Ramadhan, pasti perbelanjaan harian anda semakin meningkat. Lebih-lebih lagi jika anda berbelanja untuk membeli juadah setiap kali berbuka. Jangan risau, kami akan kongsikan tips untuk berjimat di bulan ini! Antara tips-tipsnya ialah:
Jangan ikut nafsu
Elakkan berbelanja mengikut hawa nafsu. Apabila ke bazar Ramadhan, semua makanan nampak sedap. Adakah dengan membeli makanan yang banyak, anda mampu menghabiskannya? Latih diri untuk mengawal hawa nafsu.

Bawa duit terhad
Ia sememangnya berkesan agar anda tidak berbelanja melebihi had. Contohnya melihat makanan baharu, keinginan untuk mencuba makanan tersebut adalah tinggi.Belanja mengikut bajet yang anda bawa.

Masak sendiri
Berbaloi sekiranya anda mengorbankan masa dan juga tenaga daripada membazir duit. Masak sendiri bukan sahaja dapat menjimatkan duit, malah masa. Perlu diingatkan jangan masak menu dengan terlalu banyak.

Berbuka di surau atau masjid
Ia sangat sesuai untu golongan pelajar atau bujang. Anda bukan sahaja dapat makan secara percuma, tetapi boleh memanfaatkan majlis berbuka di samping solat berjemaah bagi menggandakan pahala anda.
Bagi girls kat luar sana... Untuk lebih mujarab , Uolls kena lah pakai Korset tuk dapatkan bentuk badan yang kurus, ramping dan cantik dengan pantas dan selamat No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GR

PA

fbcs

nas