Wednesday, June 7, 2017

4 Cara Didik Anak Berpuasa

Bagaimanakah cara untuk mendidik anak anda untuk berpuasa? Sebagai ibu bapa, anda harus terapkan amalan berpuasa dalam diri anak sejak mereka kecil. Cara-caranya adalah dengan:

Berikan hadiah atau yang selainnya, yang bersifat mendidik dan dapat melupakan anak-anak dari keinginannya untuk berbuka.Jelaskan pada anak tentang manfaat berpuasa dari segi agama dan juga kesihatan agar mudahmereka fahami.

Wujudkan suasana berpuasa yang menyeronokkan dan juga yang memberi keselesaan pada anak agar mereka rasa teruja.


Bagi kanak-kanak yang berusia 5 tahun ke atas, latih mereka untuk berpuasa dari Subuh hingga ke Zohor. Kemudian anda boleh melatih mereka berpuasa sehingga Asar dan kemudian Maghrib.

Laki babe, kalau diorang nampak aweks diorang ni cantik, nampak muda, dan pandai melawa dan jaga badan, sayang nak ditinggalkan babe. Sebab tulah babe, laki rela pujuk memujuk pompuan yang cantiks. You all jagalah body...jangan nampak gempal berisi...Cuba pakai corset. babe
Islalisa Corset yang paling terbaik bebe. Dah ramai orang try dah banyak testimoni, Try la babe.


No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas