PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Disclaimer: Segala Info tidak ada bukti saintifik, silalah buat rujukan lebih.


Jika perlu untuk hubungi atau Credit/ Picture KLIK SINI

Wednesday, June 7, 2017

3 Tips Senaman Di Bulan Puasa

Ramadhan adalah bulan yang baik untuk fokus kepada aspek kehidupan yang lain termasuk akhirat, mengeratkan silaturrahim dan mengurangkan tekanan dalam kehidupan. Anda juga boleh melakukan senaman ketika di bulan Ramadhan untuk mengekalkan kesihatan. Ikuti tips di bawah:

Terawih
Di samping mendapat pahala ia tetap bantu kesihatan jasmani dan rohani. Ia membakar kalori mungkin sehingga 200-300kcal bergantung kepada tempoh dan suhu masjid atau surau. 

Senaman sebelum berbuka
Lakukan senaman satu jam sebelum berbuka atau terus selepas berbuka dengan air (tidak berkalori) sahaja. Pastikan senaman tidak melebihi 65% kadar maksimum degupan jantung.

Senaman berat
Anda boleh melakukan senaman berat hanya selepas berbuka puasa dengan mengelakkan makanan pejal dan juga makan dalam kuantiti yang banyak.

Pemakaian sport bra mampu berikan semangat, feel dan keselesaan yang berganda pada mereka yang aktif bersukan. Cubalah Islalisa Sport Bra. Dah ramai yang cuba, memang akan pilih sport bra untuk pakaian harian mereka. Selesa, sakit tengok dan sakit belakang pun hilang. Pilihalah sport bra pilihan anda.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GR

PA

fbcs

nas