PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Disclaimer: Segala Info tidak ada bukti saintifik, silalah buat rujukan lebih.


Jika perlu untuk hubungi atau Credit/ Picture KLIK SINI

Tuesday, May 9, 2017

3 Teknik Sendawakan Bayi

Tahukah anda bahawa bayi harus disendawakan selepas selesai minum susu. Oleh itu anda harus tahu teknik bagaimana untuk menyendawakan bayi!

Posisi Menegak
Ribakan bayi dalam keadaan menegak. Pastikan kepala dan leher bayi tinggi dengan menggunakan sebelah tangan anda.  Kemudian sebelah tangan lagi usapkan lah belakang bayi anda.


Posisi Bersandar
Dukung bayi dan letakkan kepala bayi bersandar kat bahu anda. Sebelah tangan ampukan punggung bayi, dan sebelah tangan lagi usapkan belakang bayi perlahan-lahan.

Meniarap Di Pangkuan
Pastikan bayi dalam kedudukan selesa. Tahan dada bayi dengan satu tangan. Sementara tangan anda yang satu lagi mengusap-usap belakangnya dengan perlahan-lahan. Pastikan kepala bayi lebih tinggi dari badannya.
Bagi girls kat luar sana... Untuk lebih mujarab , Uolls kena lah pakai Korset tuk dapatkan bentuk badan yang kurus, ramping dan cantik dengan pantas dan selamat 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GR

PA

fbcs

nas