Wednesday, April 19, 2017

5 Peralatan Yang Penting Untuk Hiking

Jika anda ingin melakukan aktiviti pendakian, anda harus tahu peralatan penting dan wajib dibawa bagi memudahkan pendakian anda. Apa yang anda perlukan?


Peta
Alat ini juga penting walaupun anda sudah menghafal tempat yang ditujui. Ia membantu pendaki menentukan arah bagi mencapai hala tujuan.


Survival Kit 
Ia penting bagi menjalankan aktiviti seperti pendakian. jangan sesekali melupakan perkara penting ini lebih-lebih lagi ubat-ubatan.

Kantung Tidur
Bawa kantung tidur yang efektif dan juga ringan bagi memudahkan anda.Headlamp 
Sememangnya alatan ini amat penting lebih-lebih lagi pada waktu malam disebabkan penglihatan yang minimum.


GPS
Dapatkan GPS yang sudah dilengkapi dengan banyak indikator seperti altimeter, barometer, kompas dan termometer.

Anda boleh memilih untuk membawa peralatan yang betul-betul penting bagi anda agar ia tidak memudaratkan diri anda kelak.


Pemakaian sport bra mampu berikan semangat, feel dan keselesaan yang berganda pada mereka yang aktif bersukan. Cubalah Islalisa Sport Bra. Dah ramai yang cuba, memang akan pilih sport bra untuk pakaian harian mereka. Selesa, sakit tengok dan sakit belakang pun hilang. Pilihalah sport bra pilihan anda.
No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas