Wednesday, March 22, 2017

3 Makanan Yang Berikan Tenaga Bulan Puasa

 
Sudah menjadi kebiasaan apabila menjelang bulan Ramadhan, ramai yang akan berasa lesu pada awal bulan tersebut. Bagi mengelakkan badan anda berasa lesu, anda haruslah mengambil makanan yang berkhasiat dan mampu memberi tenaga. Lihat 3 senarai makanan di bawah yang mampu memberikan tenaga di bulan puasa.

Madu
Perahan lemon bersama madu mampu membantu detoksifikasi dan juga pencernaan di samping menghilangkan dahaga.


Roti Serat
Roti berserat tinggi baik untuk menu diet anda dan mampu menahan nafsu makan anda. Kebiasannya, roti gandum memiliki serat 4 gram iaitu setara dengan 2 roti biasa.

Oat
Anda boleh makan oat bersama susu rendah lemak, hirisan kurma dan madu semasa sahur kerana ia mampu memberi tenaga yang berpanjangan selain dapat mengurangkan kolestrol dalam badan.

Anda mendambakan badan yang menggiurkan? Jangan ketinggalan untuk dapatkan Islalisa Corset agar tampak cantik dan menawan. Klik di sini islalisacorset.com


No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas