Wednesday, May 4, 2016

Senarai Kosmetik Yang Ada Mercuri

Apakah bahaya mercuri??
Mengapa orang guna mercuri...aku pastekan article dari saintifik..english di bawah...
Aku boleh citer sikit dengan gaya bahasa santai

Mercuri ni adalah teramat berkesan dalam memutihkan bintik hitam dan pigmen hitam yang kusam, TETAPI!!! perlu di ingat kalau stop guna mercuri ni, kulit anda akan menjadi kembali balik seperti asal malah akan lebih teruk.

Symtom adalah seperti gangguan emosi, rasa bengkak di muka dan gusi, cepat letih, cepat lupa, dan migrain atau sakit kepala. Mmmm no wonder la aku ada rasa gangguan emosi dan migrain hahaha....

Terlalu lama menggunakan mercuri mayber berbulan-bulan dan bertahun-tahun guna boleh menyebabkan gangguan ginjal atau penyakit buah pinggang. Mmmm no wonder la... member aku yang jual insuran ni laku...ramai orang sakit buah pinggang...nampaknya... Oklah ini saja yang aku nak citer...semoga atikel ni membawa manfaat pada korang semua....

Pada korang yang mengandung tu...jangalah cuba-cuba bermacam jenis kosmetik dan elakkan pakai krim-krim yang korang tak pasti kandungannya. ada merkuri atau tak...

Itupun kalau korang nak anak korang ada masa depan cerah, sihat dan normal. Kalau korang nak cepat cantik, putih tapi  anak korang jadi macam kat bawah.....????
Biarlah kita nampak kusam, tapi anak kita yang bakal dilahirkan nanti sihat. Tau!
Jadi, tahan-tahan la nak beli barang tu...
Tunggu habis pregnant.

Kalau korang nak tahu senarai kosmetik yang ada merkuri yang tinggi dan di haramkan d KKM
boleh la KLIK SINI.

-----------

Mercury can be extremely effective in lightening dark spots and stubborn pigmentation but has a high spontaneous remission rate (in a number of people, the original pigmentation returns once the treatment is stopped).

The symptoms of mercury poisoning include emotional disturbances, unsteadiness, inflammation of the mouth and gums, general fatigue, memory loss, forgetfulness and headaches. There can also be behavioural and personality changes such as irritability, low self-confidence, depression, unusual shyness and timidity (including fear and discomfort during normal social situations).  

Excess mercury in the system has also been known to cause kidney problems (membranous nephropathy), tremors and muscle spasms.

Skin contact with mercury compounds can lead to irritation, including patches of inflammation and the appearance of tiny bumps close together. These bumps may burst and discharge matter, which later crusts over leading to soreness and discomfort.

1 comment:

  1. Pusat produk suntik putih dan obat suntik putih, suntik pemutih permanen terbagus terbaik, yang di gunakan para aris indonesia dan asia
    Info pemesanan bisa kunjungi website kami http://suntikputihartisindonesia.blogspot.co.id/

    ReplyDelete

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas