Monday, July 13, 2015

4 Tips Halang Jerawat Dari Awal
Hari ni saya nak kongsi 4 tips halang jerawat dari awal. Siapalah yang suka bila jerawat datang kan... Jadi lebih baik kita cuba langkah pencegah sebelum ianya merebak


1.Membersihkan wajah minima dua kali sehari dengan pembersih ringan.Gunakan PH seimbang pembersih yang tidak mengandung terlalu banyak bahan kimia atau minyak wangi. Setakat ini muka yang ringan ph7 adalah dari Johnson &Johnson tapi pembersih muka ni hanya sekadar bersih saja, itu yang tebaik sebenarnya. Kat pasaran ni banyak yang letak bahan peluntur, yang boleh merosakkan kulit dari akar dan menjadikan kulit lebih cepat kedut.


2.Jangan memegang wajah terlalu sering, terutama bila tangan anda kotor. Salah satu penyebab munculnya jerawat adalah karena kulit terkena bakteri dari luar, seperti yang ada di tangan anda.

3.Hindari memicit jerawat. Bakteri yang melekat pada tangan atau alat alat yang tidak steril, maka akan meninggalkan bekas di wajah.

4.Membersihkan wajah dengan wap air panas atau setiap bulan atau dua minggu. Hal ini bagus untuk membuka pori dan membuang kotoran di muka yang tersisa.

5. Gunakan serum dan photon ultrasonics untuk merawat jerawat anda dengan selamat dan berkesan. Photon ultrasonics begegar dalam vibration 3 juta sesaat mampu berikan kadar serapan yang maksimum. KLIK SINI 
Ok itu lah tipsnya, insyallah saya akan kongsikan lagi.No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas