Thursday, June 4, 2015

Rahsia Zara



Kaya? Memang semua orang nak kaya...tapi di sepanjang aku baca kisah orang-orang yang paling kaya di dunia ni, kebanyakan mereka ni kedekut dan tak hidup dalam kemewahan. Mereka lebih banyak mempamerkan diri dengan cara yang sederhana. Yelah! cara yang sederhana ini lebih selamat, sebab bisnes tak akan selalunya berada di atas. Jika kita sudah habiskan banyak duit untuk gaya hidup mewah, sudah tentu banyak wang akan dihabiskan untuk barang yang tidak mendatangkan faedah. 

Lelaki Sepanyol yang juga mastermind disebalik jenama Zara, Amancio Ortega telah mengatasi Warren Buffett untuk memegang gelaran individu kedua terkaya di dunia.

Menurut Bloomberg, kekayaan Amancio Ortega bernilai $71.5 bilion berbanding Buffett yang hanya memiliki $70.2 bilion. Ini menjadikan Ortega individu kedua terkaya dibelakang founder Microsoft Bill Gates, yang mana memiliki nilai kekayaan sebanyak $85.5 bilion.

Ranking ini bukan saja membuktikan Zara berjaya menjadi antara perniagaan fesyen yang terbesar di dunia tapi juga membuktikan pelanggan lebih cenderung untuk mendapatkan pakaian yang trendy, berkualiti tapi murah.

Sebenarnya aku pun suka dengan fesyen ZARA, kalau kat US, Europe harganya boleh dikategorikan murah, letak di negara kita ...mmmmmm pandang je la....kan...

You, ada tak masalah kulit dan jerawat? Nak tahu bahan yang terbaik untuk kulit adalah yang semulajadi...jadi gunakan...KLIK SIN NAK TAHU

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas