Friday, June 5, 2015

3 Jenis Makanan Yang Dapat Hilangkan dan Membunuh Sel Jerawat

Tidak dinafikan jerawat adalah musuh bagi wanita. Jadi saya nak share 3 jenis makanan yang you all boleh ambil untuk kurangkan jerawat di wajah. Tak payah nak ambil banyak suppliment, kalau rasa tak mampu. Boleh cuba makan bahan-bahan di bawah dalam jadual pemakanan anda. 

1) Bayam
Ada banyak sayuran hijau yang dapat menghalang jerawat, tapi bayam adalah yang paling basic dan paling berkesan. Bayam mengandugi kadar klorofil yang tinggi yang dapat menghapus bakteria dan toxik dalam sistem perkumuhan dan saluran darah kita. Bayam juga punyai kadar Vitamin A yang tinggi yang amat penting untuk anti-acne. Rasa pun agak sedap. 



2) Koko
Ni mesti orang ingat MILO atau minuman yang berasaskan coklat. Yes! memang koko adalah bahan yang boleh melawan kuman jerawat, tapi bukan coklat bar yang sangat manis di luar sana ye...
Dark Coklat tak ada gula, pahit. Tapi ianya sangat tinggi kadar alkali mampu membunuh kuman jerawat. Sebab itu ada di spa kecantikan rawatan menggunakan koko yang dilumurkan di wajah dan badan. Selepas beberapa kali sesi rawatan, kulit anda akan rasa lebih lembut...tak percaya cuba buat sendiri. Jangan pula ambil MILO plak. Confirm tak jadi.


3) Ikan Salmon
Banyakkan sayuran dalam menu makanan anda selain itu ambil ikan Salmon masak grill dan bakar untuk dapatkan kulit yang lembut dan sihat. Sekarang ni kan ada banyak suppliment dari ikan salmon sebab kandungan ikan ini dapat membantu melembutkan kulit dan menghapuskan jerawat. Ikan salmon juga punyai kollagen yang tinggi dan Omega 3.  Tolong jangan masak goreng ye... cuba masak gril dan bakar macam gambar di atas. Sedapkan...


Kalau anda nak dapatkan kulit yang gebu, halus dan bebas jerawat sis boleh try guna PHOTON ULTRASONIC, mesin ini dapat berikan gegaran ultra paling tinggi untuk menyerap serum dengan lebih jauh ke dalam kulit. KLIK SINI

Selamat Mencuba

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas