Friday, June 12, 2015

3 Cara Buang Bulu Roma Dengan Selamat Berkesan
"Kebanyakan pakar estetik tidak menggalakkan kaedah mencukur atau menggunakan lilin pada bulu roma. Ini kerana apabila bulu terkena pisau cukur, ia akan tumbuh lebih lebat dan kasar.

Anda boleh cuba menggunakan pencukur, tapi anda akan merasai keselesaan hanya dalam masa sehari dua. Lepas itu bulu baru akan tumbuh dan membiak secara tidak sekata dan lebih kasar dan panjang. 

Anda juga boleh cuba menggunakan cold waxing, yang ada di pasaran tapi...banyak yang tak tahu guna kerana sudah dan cepat saja habis.. Lagi satu cold waxing sakit. 


Kaedah yang paling selamat, dan mengalakkan pertumbuhan bulu yang halus adalah kaedah Hot WAXING ini adalah kerana ia dapat mencabut bulu roma dengan pantas sehingga anda tidak dapat merasai sedikit kesakitan. Sebenarnya  Tak Sakit pun! Minyak wax adalah dari tumbuhan semulajadi yang tidak merbahaya pada kulit, mudah ditanggalkan dengan basuhan dan sapuan minyak atau losyen biasa. 

Ok kalau nak cuba boleh KLIK SINI

http://infojelita.blogspot.com/2013/06/rawatan-buang-bulu-yang-paling-berkesan.html#more

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas