Wednesday, September 17, 2014

2 Cara Bersihkan Make up di Mata dan Bibir


Mata
Gunakan pembersih solekan yang khas untuk mata kerana bahagian mata adalah bahagian paling sensitif. Jika kamu menggunakan pembersih solekan sembarangan, takut nanti akan adalah masalah sampingan pula. Baby oil adalah pembersih solekan paling berkesan!
Mata adalah bahagian yang paling sukar kerana kita banyak memakai solekan maskara dan celak tumpuan ke mata. Nak solek pun ambik masa yang paling lama. Nak bersih pun memang sukar. 
Jadi sapukan mata anda dengan tisu wajah dengan perlahan-lahan. 

Bibir
Bagi membersihkan gincu yang pekat pada bibir, kamu boleh sapukan Vaseline pada bibir kemudian ambil baju lama yang tidak lagi dipakai, bersihkan bibir kamu dan ulang pakai Vaseline kemudian bersihkan bibir dengan baju lama tadi sehingga hilang. Selain Vaseline, minyak zaitun dan baby oil juga antara pembersih terbaik. Sapukan secara perlahan-lahan.  -

Selamat mencuba

Dapatkan Update Tips Kecantikan, Fesyen dan Kesihatan
Tak ada masa nak keluar rumah shopping?
Jubah, Blouse, Shawl, Handbag
Jom Tengok ada yang ada?

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas