Thursday, October 17, 2013

Wow!!! Kubur Paling Besar Di Dunia

Wadi us-Salaam, yang bermaksud Lembah Damai, adalah tanah perkuburan Islam yang terletak di kota suci Najaf, Iraq. Tanah perkuburan meliputi kawasan seluas 1.485,5 ekar dan mengandungi berjuta-juta jasad, menjadikannya salah satu daripada pesaing kuat untuk gelaran tanah perkuburan terbesar di dunia. Najaf sendiri adalah salah satu daripada bandar-bandar Iraq terbesar, dengan jumlah penduduk hampir 600,000. Tetapi bandar bersebelahan yang mati mempunyai  berjuta-juta jasad, yang menjangkau sehingga 10km di sepanjang lembah. Wadi Al-Salam perkuburan juga satu-satunya tanah perkuburan di dunia di mana proses pengebumian masih berterusan hingga ke hari sejak lebih 1,400 tahun.
Tanah perkuburan memegang kepentingan dalam kepercayaan orang islam , tidak kira di mana badan-badan mereka telah dikebumikan. Ramai nabi, raja-raja, dan sultan berada di tanah perkuburan ini termasuk Nabi Hud, Nabi Saleh, dan Ayatullah Sayyid Muhammad Baqir al-Sadr, serta mayat putera faithfuls, Ali Ibn Abi Talib.




Tak dapat bayangkan betapa besarnya kubur2 ni...iraq adalah negara yang sentiasa berada dalam peperangan, aku rasa paling aman time Saddam Hussien, ringgit malaysia pun lagi murah dari Dinar Iraq masa tu..tapi sayang..tinggal kenangan...itulah nak gaduh sangat sesama islam...sampai sekarang negara jadi negara paling menyedihkan dan setiap hari ada saja mayat yang terkorban akibat dendam, hasad dan dengki terutama sesama puak Syiah dan Sunni...Inilah cabaran akhir zaman...semoga kita perkuatkan iman dan ukhuwah persaudaraan kita tak kira apa pun ideologi dan politik, kita adalah orang islam, orang islam itu bersaudara, cara persamaan jangan bergaduh...
amin
buta mata tak mengapa tapi jangan buta hati..hehehehe

Penaja
Bakar Lemak 3x Ganda Lebih Pantas

Jom Sauna!
Bersauna selama 15 minit mampu membakar 400-600 kalori. 
Jogging selama 30 minit membakar 300 kalori 
Teknologi sauna pants mampu membakar lemak di sekitar punggung dan paha denga hanya 10 min setiap hari, sapukan losyen panas masa nak guna
Percuma losyen panas lavender, gerenti panas dan membakar lemak, dapat juga melembutkan kulit dan berbau harum

Kuruskan Badan Dengan Pantas


No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas