Monday, October 14, 2013

Realiti Penternak Sembelih Lembu Yang Tak Elok?

Setiap kali menjelang Aidil Adha, pasti antara perkara wajib dilakukan adalah melakukan korban. Ritual ini sinonim dengan wahyu yang diterima Nabi Ibrahim a.s terhadap anaknya Nabi Ismail a.s. Setelah bertahun amalan ini dilakukan, nampaknya rakyat Malaysia semakin mengambil mudah dalam melakukan ibadah ini.

Korban Yang Manakah Diterima??

Kita boleh merujuk kepada cerita Habil & Qabil. Setelah tidak menerima perintah Adam tentang urusan perkahwinan, lalu diperintahkan oleh mereka agar menyediakan korban kepada Allah. Korban Habil adalah haiwan peliharaan yang terbaik, manakala korban Qabil adalah sisa - sisa tanaman yang tidak berkualiti.

Anda boleh mencari bagaimana haiwan yang dipersembahkan oleh Habil.

Kebetulan korban yang digunakan oleh Habil dan manusia kini adalah ternakan. Ternakan korban ini sudah pastinya tidak tidak kepada Allah tetapi amal yang ikhlas dan taqwa seperti firman Allah dalam Surah Al-Hajj ayat 37.

Realiti Ternakan Korban Dan Penternak Malaysia.

Boleh dikatakan kebanyakkan ternakan yang digunakan tidak sesuai untuk korban, walaupun ianya ternakan berkaki 4. Haiwan ini kelihatan tidak cukup dari penjagaan dan permakanan. Jika memang saiz sebenar haiwan di Malaysia tidak sebesar negara luar, adakah ia sesuai dengan harga dikenakan??? Adakah seekor kambing Malaysia perlu berharga 1 Dinar??? - negaraku.my



Bagilah lembu yang berisi sikit...aku tengok kurus2 je lembu2 ni..di sesetengah kawasan
----------------------------
Sepatutnya kita korbankan binatang ternak yang paling baik...ini adalah simbol kesayangan kita pada Allah, insyallah Allah akan gantikan jauh lebih baik dari binatang ternakan yang telah dikorbankan ...
Percayalah pada rezeki itu terletak dalam kuasa Allah...
Berikan yang terbaik kepada Allah

Penaja
Bakar Lemak 3x Ganda Lebih Pantas

Jom Sauna!
Bersauna selama 15 minit mampu membakar 400-600 kalori. 
Jogging selama 30 minit membakar 300 kalori 
Teknologi sauna pants mampu membakar lemak di sekitar punggung dan paha denga hanya 10 min setiap hari, sapukan losyen panas masa nak guna
Percuma losyen panas lavender, gerenti panas dan membakar lemak, dapat juga melembutkan kulit dan berbau harum

Kuruskan Badan Dengan Pantas

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas