PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Disclaimer: Segala Info tidak ada bukti saintifik, silalah buat rujukan lebih.


Jika perlu untuk hubungi atau Credit/ Picture KLIK SINI

Monday, June 12, 2017

3 Tips Berbuka Puasa Secara Sihat

Apabila berpuasa,kita harus menjaga pemakanan. Contohnya ketika bersahur dan juga berbuka kerana ia secara tidak langsung memainkan peranan penting. Anda harus tahu bagaimana untuk berbuka puasa secara sihat dengan memilih menu makanan yang tepat bagi menjaga tubuh badan agar kekal sihat.

Segerakan Berbuka Puasa
“Orang-orang akan terus berada dalam kebaikan selama mereka menyegerakan berbuka.” [HR Al Bukhari dan Muslim]
Menunda waktu berbuka puasa tidak disarankan kerana umat Islam sememangnya digalakkan untuk menyegerakan waktu berbuka puasa kerana ia adalah aspek penting dalam bulan Ramadhan.


Berbuka Puasa Tanpa Makan Secara Berlebihan
Makanlah secara sederhana. Selain tidak sesuai dengan adab Islam, makan secara berlebihan ketika berbuka puasa boleh menyebabkan permasalahan pada saluran pencernaan anda. Ini kerana ia memerlukan waktu untuk memproses makanan selepas mengalami kekurangan kalori disebabkan seharian berpuasa.


Berbuka Puasa Dengan Kurma dan Air
Sebagaimana yang diketahui, kurma adalah satu makanan wajib di bulan Ramadhan. Ia mengandungi nutrisi di samping mengikuti sunnah Nabi dengan memakan kurma terlebih dahulu sebelum menjamu makanan lain.

Selamat mencuba. Paling penting jangan lupa pakai corset. Kalau perut nampak dah tak cantik, orang mengata plak... so please la pakai hokey....
Click sini islalisa.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GR

PA

fbcs

nas