Wednesday, March 15, 2017

Zumba Itu Haram?

Di Malaysia, tarian zumba kini semakin digemari dan diminati ramai. Apa itu zumba? Zumba merupakan kombinasi elemen tarian dan aerobik.

Tetapi ada yang mengatakan tarian zumba ini adalah haram. Sejauh mana kebenarannya? Ia sebenarnya bergantung kepada persepsi anda. Selagi ia tidak melanggar hukum syarak, ia masih boleh dilakukan.


Malah jika sebaliknya, ia adalah haram. Apa kata salah seorang mufti di Malaysia.

“Antaranya seperti percampuran lelaki dan perempuan bukan mahram, pakaian menjolok mata, pendedahan aurat, elemen erotik dalam tarian dan persembahan muzik yang keterlaluan,” kata Mufti Sabah, Datuk Bungsu @ Aziz Jaafar. (Dipetik dari mynewshub.cc)

Dari segi perspektif kesihatan, tarian zumba mampu membakar kalori yang tinggi, meningkatkan kecergasan kardiovaskular, menghilangkan tekanan serta memperbaiki kesihatan mental anda.

Pakai Isalisa Korset untuk dapatkan bentuk badan yang kurus, ramping dan cantik dengan pantas serta selamat! 

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas