Wednesday, January 18, 2017

5 Kebiasaan Membuatkan Badan Anda Menjadi Gemuk!

Jangan Terkejut, 5 Kebiasaan Ini Buatkan Badan Anda Jadi GEMUK!


Ramai yang anggap cara pemakanan jadi punca berat badan naik dan badan anda jadi gemuk.
Anda silap! Sebenarnya ada perkara lain tanpa anda sedar jadi punca kegemukan.
Kena perhatikan tabiat dan perkara yang menjadi kebiasaan anda tu, takut-takut jadi lagi gemuk!


1. Duduk lama dalam bilik ber-aircond
Bila anda bekerja atau duduk lama dalam bilik sejuk, tubuh akan kurang bekerja dan pembakaran lemak juga sedikit. Ambil masa 10-15 minit untuk lakukan senaman ringan agar tubuh anda berpeluh.


2. Melewatkan makan
Siapa cakap lewatkan makan tu boleh kurus? Jangan lewatkan waktu makan. Kalau tak rasa lapar pun, makan la kudap-kudapan sihat seperti buah-buahan. Janji perut tu memang kena isi.


3. Bekerja hingga lewat malam
Kajian mendapati, mereka yang bekerja hingga lewat malam kurang membakar kalori dengan baik kerana tidak mendapatkan tidur yang cukup dan akhirnya terjadi kegemukan.


4. Penggunaan kotak makan & botol plastik
Kajian mendapati, kandungan Bisphenol A atau BPA yang ada dalam bekas plastik dikatakan mampu meniru hormon estrogen yang akhirnya mengganggu mekanisme tubuh dan pembakaran lemak.


5. Kurang mendapat sinar matahari

Vitamin D sangat penting untuk tubuh. Dengan hanya pengambilan supplement vitamin D sahaja tidak cukup. Kulit yang terdedah kepada cahaya matahari pagi dapat mengurangkan berat badan.


Ok uolls...Jangan Biasa kan tabiat ni selalu tau...!!!
Nak lebih terjaga,admin suggestkan dekat korang pakai la corset untuk mendapt body yang cantik lagi mantapp gituuuu...
Islalisa Corset the best corset in Malaysia click here http://islalisacorset.com



No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas