Saturday, August 27, 2016

27 Fesyen Muslimah Ke Pejabat Career Muslimah Fashion




Alamak besok dah nak ke pejabat! Nak pakai apa ye? ada meeting besok dengan big boss!
Itu lah pasal, kalau silap gaya, silap bergaya, silap fesyen, tak dapat naik pangkat derr....semua tu duit babe. Ada sesetengah pompuan tak kisah sangat pasal bergaya dress up jumpa client, jumpa big boss...tengok la kat mana dia kerja, tak naik-naik pangkat juga..Jangan tak tahu. Ada pompuan dress up bukan main lagi dengan kot bagai..tapi kerja macam hampeh! tapi naik pulak pangkat tu..
Itulah namanya manusia, selalu buat keputusan berdasarkan luaran semata. 
So you allz, kalau kerja korang tip top, bagus, tapi tak naik pangkat gak..cubalah dress serius sikit babe. janganlah asyik pakai muslimah jubah, jubah, baju kurung, jubah princess. Tak sesuai babe...
You allaz nak bergaya di pejabat especially kalau kerja korang korporat mestilah ada gaya. Baru big boss nampak you serius nak kerja. Sebab nak pilih baju pun sesuai, kerja mesti bagus...itu pandangan orang saja lah...





Pastikan kot anda adalah bersandarkan warna hitam, kelabu, dan coco. Baru nampak formal. Pilihan blouse pulak hitam atau putih. Tudung pulak jangan lah main sarung macam pakai tudung bawal babe...tak sesuai! Jangan palak pakai tudung ala Fareeda, bertingkat-tingkat, berwarna warni,! Tak sesuai babe....Pastikan korang buat lilit-lilit dan kain chifon, atau satin. 
Mestilah nampak lebih anggung, menawan dan bergaya.

























Ha.. macam tu barulah ada gaya dan serius babe... Confirm korang akan nampak lebih dihormati, pandangan dan candangan korang akan didengar oleh big boss. Kalau ada rezeki, boleh dibuat menantu CEO lagi tu! apa lagi ..itu kan namanya murah rezeki..hehehe..

You all, kalau pakai kot, pastikan tak nampak perut buncit tau! confirm tak cantik babe..walaupun korang berbadan besar, boleh tutup lemak tu. Pakai la korset. Jalan pun tak bongkok! Barulah nampak konfiden dan naik pangkat ada chance !


No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas