Tuesday, June 9, 2015

Kehebatan Lendir Aloe Vera Dalam Mengubat Jerawat dan Luka


Lidah Buaya adalah salah satu tumbuhan antara 250 spesis Aloe serata dunia. Aloe adalah tumbuhan asli kepada timur, selatan dan utara Afrika dan Madagascar dan telah diperkenalkan ke Hindia Barat dan negara-negara tropika yang lain, yang mana ia tumbuh liar. Ia juga telah membiak dengan baik di lembangan Mediterranean dengan merentasi Algeria, Morocco, Tunisia, serta kepulauan Canary dan Madeira. Lidah buaya telah digunakan sebagai ubatan tradisional untuk melegakan jerawat, luka, ruam, demam, gatal-gatal, kulit dan banyak lagi. Hingga kini pokok lidah buaya adalah rawatan paling natural dan popular di kalangan pengemar kecantikan untuk mendapatkan rawatan hilangkan jerawat, jeragat dan parut luka di wajah. 

Caranya

Daun lidah buaya, aloe vera dicuci bersih, lalu dibelah menjadi dua, di dalamnya terdapat lendir seperti gel di sapu pada jerawat, jeragat, kulit luka, parut dan buat selama setiap hari. Dalam masa seminggu kulit yang luka, bernanah dan berjerawat akan sembuh. 

Kelebihan Dapat mengeluarkan racun, toksin dan kotoran yang ada dalam badan dengan kandungan gelatin yang dapat menyerap racun dan toksin. 

Anda boleh juga makan gel lidah buaya ini untuk merawat luka dalaman. Cara simple hanya buat jus lidah buaya.


Kalau nak dapatkan kadar penyerapan gel ini dengan pantas dan pegeluaran sel-sel kulit yang baru anda boleh cuba guna mesin klik PHOTON ULTRASONIC

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas