Thursday, April 2, 2015

8 Bahan Boleh Kurangkan Masalah Rambut Gugur


Anda ada masalah rambut gugur? 
Aku rasa kebanyakan perempuan akan mengalami masalah ni, hanya segelintir saja yang ada rambut lebat giler...itu pun masalah jugak.
Oklah saya nak share siki ilmu yang dapat dari blogger mat saleh. 
Sebelum tu kita kena tahu apa punca sebenar rambut gugur. 


1) selalu sangat buat rambut styling. Banyak sangat coloring, guna banyak ironing, chemicals rebonding. 
2) makan banyak ubat macam ubat tahan sakit, orang yang kena canser, darah tinggi, kencing manis memang ada masalah rambut gugur teruk 

Belanja mahal-mahal di salon belum tentu berjaya kan...
Jadi apa kata cuba dulu makan suppliment yang anda boleh buat sendiri di rumah.





Inilah rahsianya

1) Sayuran hijau
2) sweet potatoes
3) Lobak merah
4) Oat
5) Daging merah
6) Kacang merah
7) Kekacang
8) Salmon

Jadi setiap hari cuba ambil campuran 3 bahan yang disebutkan di atas selama 2 minggu. 
Lihat hasilnya sendiri. Tapi tertakluk kepada anda kurangkan ambilan kafein, ubatan dan mengamalkan budaya hidup yang sihat. 

Ada tak di kalangan sis yang punyai payudara yang kecil leper? 
Nak kasi besar dan montok? 
klik 


No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas