Wednesday, December 17, 2014

7 Tips Make Up Mata



Cara-cara make up mata adalah satu kesenian. Ia bergantung kepada majlis dan tempat yang ingin kita hadiri. Kalau nak pergi ke pejabat tak payah la nak solek tebal-tebal sangat.
Kalau nak pergi dinner, annual dinner atau majlis-majlis makan malam, Solekan seperti gambar di atas boleh diterima pakai. Lepas solat magrib, make up lepas tu tak la nak risau hilangkan make up tuk solat. Ini adalah kerana solekan mata adalah rumit dan memakan masa yang lama. Kalau dah basuh buat balik penat juga kan.... Paling penting bentuk kening. Bentuk kening dapat membentuk wajah menjadi lebih bujur, kemas dan menarik. Ada sesetengah pendapat mengatakan mencukur kening adalah haram ada juga yang mengatakan ianya harus dan sebagai manusia biasa, saya No Comment!.  Dari memikirkan hal yang kecil, lebih baik kita perbetulkan akhlak kita, itu yang paling utama dan menjadi contoh dan tauladan pada orang bukan muslim.






No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas