Monday, December 22, 2014

11 Cara Buang Angin Dalam Badan



Angin? Tapi tak rasa nak kentut, Aduh! sakitnya perut, rasa macam gigitan semut pun ada. Inilah antara simptom-simpton banyak angin dalam badan. Pada mereka yang kurang bersenam, dan banyak kerja yang memerlukan keperahan otak, masalah angin akan terasa di badan. Bila kita banyak berfikir, kita akan jadi stress, bila kita stress, ianya perlu dikeluarkan dalam bentuk sistem pembuangan samaada dari bentuk cecair, air kencing, kentut, peluh dan buang air besar lah...hehehe. Kalau anda kurang bersenam, inilah akibatnya terjadi badan berangin semacam. Nak duduk pun tak selesa, nak tidur pun tak selesa, apa lagi nak fikir lagi la stress satu badan.

1..  bekam..boleh hilang kan jugak..tapi sakit sikit kot
2.   makan ubat lah

3.   mak aku kate kunyah halia
4.   pergi mengurut
5.   ambil minyak hangat sapu tang pelipat bawah peha,bawah peha dan     belakang buku lali
6.   buat urutan kaki
7.   kalau dapat, hindarkan pengambilan daging merah, lembu, kambing.
8.   buat sementara kurangkan makan kekacang kecuali soya
9.   kurangkan minum teh susu, nescafe, horlick
10. banyakkan air masak, teh o’ nipis, kopi o’ nipis
11. Buatlah sauna
Anda Mengalami Masalah Angin? Klik Sekarang

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas