Wednesday, September 17, 2014

Rahsia Bagaimana Shahrukh Khan Miliki 8 Pax di badannya



MEMILIKI bentuk badan sasa memang idaman setiap orang begitu juga pelakon tersohor Shah Rukh Khan. Dia yang sedang menjalani penggambaran filem Happy New Year berusaha lebih enam bulan untuk mendapatkan bentuk abdomen 8 pax di badannya.

Kata jurulatih khas yang dilantik sendiri oleh Shah Rukh, Prashant Sawant, pelakon itu mengambil masa dua setengah bulan untuk pulih daripada kecederaan bahu selepas tamat penggambaran filem Chennai Express sebelum memulakan rejim latihan yang telah ditetapkan.

"Shah Rukh seorang pelakon yang berdisiplin, bersemangat dan mengikuti setiap arahan yang diberikan. Pada usia 49 tahun dia masih memiliki kadar metabolisma yang tinggi dan mudah membentuk badan luar daripada kebiasaan.

"Lima hari seminggu selama 20 minit dia akan bersenam pada pukul 2 pagi, saya menambah latihan stamina, kekuatan, angkat berat setiap sesi serta teknik powerplay yang akan membina otot pada bahagian bahu. Paling penting tekan tubi pada bahagian perut," katanya menerusi sebuah portal hiburan.

Rejim itu bertukar setiap 15 hari dan Prashant menetapkan Shah Rukh cuma boleh mengambil diet tertentu sahaja seperti telur, kopi, salad, kentang, ikan dan ayam yang hanya dipanggang serta minuman tambahan protein.

Sementara itu, menurut temu bual Shah Rukh bersama The Times of India, jelasnya: "Idea saya untuk bersenam kerana mahu kekal cergas tapi akhirnya saya terpengaruh dengan Prashant dan mengambil masa sebulan untuk mendapatkan bentuk badan ini." - kosmo


Sebagai wanita, kalau dapat jadi tough macam ni pun ok, kan...

Dapatkan Update Tips Kecantikan, Fesyen dan Kesihatan
Tak ada masa nak keluar rumah shopping?
Jubah, Blouse, Shawl, Handbag
Jom Tengok ada yang ada?



No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas