Tuesday, July 1, 2014

Proses kehamilan lebih mendebarkan, ibu bertekad lahirkan bayi sihatHamil pada lewat usia iaitu pada usia 35 tahun ke atas, bukan lagi perkara luar biasa ketika ini. Peluang pendidikan dan membina kerjaya menjadikan wanita kini lebih memikirkan cita-cita hingga terlewat membuat keputusan untuk mendirikan rumah tangga. Pakar Perunding Kanan Obstetrik dan Ginekologi Hospital Serdang, Dr Andi Anggeriana Andi Asri, berkata aliran wanita berkahwin lambat membawa kepada kelewatan mereka untuk menjalani proses kehamilan. 

“Aliran itu memaparkan kecenderungan mereka memulakan hidup berkeluarga selepas usia 35 tahun," katanya yang mengakui ada juga wanita yang berkahwin pada usia 40-an.

Perlu diingatkan katanya, wanita terbabit berdepan risiko penurunan kesuburan dengan meningkatnya usia. Semakin meningkatnya usia seseorang wanita itu semakin kurang peluang untuk dirinya hamil.


Dapatkan Update Tips Kecantikan, Fesyen dan Kesihatan
Tak ada masa nak keluar rumah shopping?
Jubah, Blouse, Shawl, Handbag
Jom Terjah

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas