Wednesday, October 16, 2013

Gempar Lembu Lari Ke Highway Puchong

Puchong: Pengguna yang melalui Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) berhampiran Masjid Batu 12, Puchong di sini gempar apabila seekor lembu jantan untuk korban sempena Aidiladha terlepas dari tempat penyembelihan hingga menghalang lalu lintas, semalam.

Kejadian berlaku jam 10.30 pagi apabila haiwan seberat 300 kilogram itu dikatakan tiba-tiba ‘naik minyak’ ketika orang kampung berusaha menumbangkannya sewaktu hendak disembelih menyebabkan tali yang diikat pada pokok putus sebelum ia melarikan diri dua kilometer.

Menurut sumber, dua unit peronda polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah Serdang dikejarkan ke tempat kejadian dan mengambil masa setengah jam menangkap haiwan itu.

Bagaimanapun, keadaan kembali terkawal selepas haiwan itu ditangkap semula sebelum dibawa ke masjid dan disembelih. - hmetro
-------------------------------------
Satu je masalah di malaysia ni, nak sembelih lembu ke kambing ke mintaklah jauh-jauh dari lembu-lembu yang lain. Walaupun binatang, diorang pun ada perasaan. Kalau tengok kawan-kawan mereka disembelih mestilah diorang rasa takut dan nak lari.
Video ni, cara yang terbaik ...

 
Lebat sangat rambut dia ni...hahahah


Penaja
Wax Machine
Buang Bulu Dengan Pantas Dan Selamat



No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas