Monday, July 10, 2017

Mana Lebih Baik: Sunblock Atau Sunscreen?

Tahukah anda mana lebih baik di antara sunblock mahupun sunscreen? Kedua-duanya merupakan pelindung sinaran matahari yang mampu melindungi kulit dengan kandung yang berbeza. Apa yang anda patut tahu?

Sunscreen berfungsi sebagai pelindung daripada sinaran UVA yang kesannya lebih kuat merosakkan kulit. Ia mengandungi bahan kimia seperti oxybenzone dan juga avobenzone di mana tidak sesuai dipakai untuk yang berkulit sensitif.


Manakala sunblock berfungsi sebagai penghalang kepada sinaran ultraviolet. Ia mengandungi titanium dioxide dan juga zinc oxide di mana ia sesuai digunakan pada kulit yang sensitif lebih-lebih lagi ia mampu menghalang sinar UVB.

Pelindung kulit ini sebenarnya bergantung pada jenis kulit di mana kulit yang lebih gelap memiliki banyak pigmen yang lebih terlindung daripada sinaran cahaya matahari manakala kulit yang lebih putih lebih mudah terbakar.


Bagi girls kat luar sana... Untuk lebih mujarab , Uolls kena lah pakai Korset tuk dapatkan bentuk badan yang kurus, ramping dan cantik dengan pantas dan selamat 

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas