PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Disclaimer: Segala Info tidak ada bukti saintifik, silalah buat rujukan lebih.


Jika perlu untuk hubungi atau Credit/ Picture KLIK SINI

Monday, June 5, 2017

3 Sebab Mengapa Harus Berpuasa

Puasa merupakan rukun Islam yang keempat. Puasa masuk dalam kategori hukum wajib yaitu bila dilakukan maka akan mendapat pahala dan terlepas kewajibannya, namun jika ditinggalkan akan berdosa dan mendapat azab dari Allah swt. Mengapa kita harus berpuasa?

Kesihatan
Puasa sebenarnya memberi impak positif kepada kesihatan. Ia merupakan diet yang sangat baik khususnya bagi mereka yang bertubuh gemuk.
Kewajiban
Ia harus dilaksanakan kerana ia merupakan perintah Allah S.W.T. Anda tidak boleh meninggalkan puasa dengan sengaja atau dengan alasan yang tidak munasabah.

Latihan
Ia sebagai satu latihan pada diri untuk mengawal diri daripada godaan syaitan selain mengharungi kehidupan dunia yang penuh dengan cabaran.


Jom kita bersenam. Pemakaian sport bra mampu berikan semangat, feel dan keselesaan yang berganda pada mereka yang aktif bersenam. Cubalah Islalisa Sport Bra. Dah ramai yang cuba, memang akan pilih sport bra untuk pakaian harian mereka. Selesa, sakit tengok dan sakit belakang pun hilang. Pilihalah sport bra pilihan anda.No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GR

PA

fbcs

nas