Friday, May 19, 2017

5 Pantang Larang Semasa Berpantang

Jika anda merupakan seorang ibu yang masih berpantang, anda haruslah menitik beratkan perkara-perkara yang dilarang agar ia tidak memudaratkan diri anda di masa akan datang.
Jangan Duduk Mencangkung
Para ibu boleh mengaami tumpah darah dan rahim terkeluar jika duduk dalam keadaan mencangkung.Jangan Terlalu Aktif
Selepas bersalin, para ibu disarankan untuk tidak terlalu aktif agar dapat memulihkan tenaga yang telah hilang. Lebih baik jika anda mengambil pembantu untuk seminggu pertama untuk mendapatkan rehat yang cukup.

Jangan Tidur Waktu Senja
Jangan sesekali tidur pada waktu senja kerana ia boleh menyebabkan penyakit gila. Ini kerana waktu senja adalah masa syaitan berkeliaran.

Jaga Ibu Jari Kaki
Jika ibu jari kaki anda tersadung atau terhantuk pada sesuatu, ia boleh menyebabkan bentan atau pitam. Oleh itu, anda haruslah lebih berhati-hati.

Jangan Makan Ubi-Ubian
Makanan ubi-ubian tidak dibenarkan untuk ibu berpantang kerana ia boleh menganggu pencernaan yang boleh menyebabkan sakit dan juga kembung perut. Manakala penyakit tersebut boleh berjangkit pada anak.

Oklah pada para ibu sekalian harap dapat membantu,  
Berminat nak dapatkan bentuk badan yang menawan, langsing?
klik http://islalisacorset.com


No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas