Tuesday, April 11, 2017

5 Makanan Dapat Bakar Lemak Pantas


Adakah anda tahu bahawa makanan pembakar lemak mampu mempercepatkan kadar metabolisme? Di sini kami kongsikan 5 makanan yang boleh membakar lemak anda dengan pantas!


1. Telur

Ia dapat menahan otot untuk membakar lemak secara berlebihan. Ini kerana ia merupakan sumber protein yang seimbang.


2. Yogurt Rendah Lemak

Yogurt rendah lemak adalah sumber protein dan kalsium yang baik dan sihat di mana ia mempercepatkan metabolisme badan seseorang. Anda boleh mengurangkan berat badan dua kali lebih cepat jika mengamalkan diet dengan yogurt rendah lemak.


3. Bijirin

Bagi meningkatkan metabolisme anda, bijirin dikatakan membantu mengawal kadar insulin di tahap yang rendah.


4. Cuka

Pemecahan lemak yang berlebihan dalam badan terutamanya sistem usus di perut, lemak di saluran jantung dan lemak di buah pinggang boleh dilakukan dengan pengambilan cuka.


5. Kekacang

Dengan mengamalkan kacang soya, ia dapat membantu mengurangkan berat badan kerana ia adalah sumber protein terbaik dalam menurunkan peratusan lemak badan di samping meningkatkan metabolisme.

Inginkan keselesaan ketika melakukan tarian Zumba? Dengan kainnya yang tahan lasak, ia tidak panas apabila dipakai. Anda boleh cuba sport bra Islalisa sekarang! 


No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas