Friday, April 28, 2017

4 Alatan Aerobik Yang Anda Patut Ada

Aerobik mampu memberi keselesaan kesihatan secara keseluruhan. Malah ia juga boleh menurunkan berat badan dengan membakar kalori dengan cepat. Terdapat pelbagai peralatan yang digunakan untuk senaman aerobik. Anda patut memiliki peralatan tersebut untuk memudahkan senaman anda di rumah!


Step Bench
Ia merupakan peralatan umum. Perbezaannya adalah melalui ketinggian. Alat ini juga mudah untuk dibawa ke mana sahaja.


Treadmill
Ada pelbagai jenis treadmill. Kini terdapat treadmill yang menggunakan audio dan video untuk menghilangkan bosan ketika melakukan senaman. Apa yang paling penting ketika memilih treadmill adalah ukurannya.


Hand Weights
Dalam senaman aerobik, alatan hand weights memiliki berat yang disesuaikan. Jangan lupa untuk menggunakan sarung tangan aerobik untuk cengkaman yang lebih baik.


Stationary Bicycle
Beli stationary bicycle mengikut kelajuannya iaitu yang dipasangkan dengan ergometer dan juga komputer dengan sesi serta data latihan.

Jangan lupa untuk memakai pakaian senaman agar anda boleh bergerak dengan mudah.

Jom kita bersenam. Pemakaian sport bra mampu berikan semangat, feel dan keselesaan yang berganda pada mereka yang aktif bersenam. Cubalah Islalisa Sport Bra. Dah ramai yang cuba, memang akan pilih sport bra untuk pakaian harian mereka. Selesa, sakit tengok dan sakit belakang pun hilang. Pilihalah sport bra pilihan anda.No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas