Thursday, April 30, 2015

PLUS: Cuti panjang Hari Pekerja, Hari Wesak lebuhraya dijangka sesak


Cuti Panjang Nampaknya!
Pada mereka yang sudah merancang awal percutian ini haraplah berhati-hati ketika berada di jalan raya. Ramai orang balik kampung halamana dan betemu sanak saudara, dan bercuti....
Pada mereka yang tak ada rancang apa-apa duduk la diam-diam kat rumah ya...sekarang ni macam-macam boleh buat dalam rumah macam aku ler...layan online memanjang....

KUALA LUMPUR: PLUS Malaysia Berhad (PLUS) menasihatkan orang ramai yang bercadang menggunakan Lebuh Raya Utara-Selatan supaya merancang perjalanan sempena cuti umum Hari Pekerja dan Hari Wesak dari 30 April hingga 5 Mei ini. "PLUS menjangkakan jumlah kenderaan yang menggunakan Lebuh Raya Utara-Selatan akan meningkat berbanding hari-hari biasa dan PLUS menasihatkan pengguna lebuh raya merancang perjalanan mengikut jadual Cadangan Waktu Perjalanan (TTA)," katanya dalam kenyataan di sini. TTA ialah jadual perjalanan berperingkat bagi destinasi tertentu di lebuh raya kendalian PLUS, bertujuan bagi mengelakkan orang ramai terperangkap dalam kesesakan di laluan utama, kawasan rehat dan plaza tol. Di samping itu PLUS menasihatkan pengguna lebuh raya supaya mendapatkan maklumat trafik di talian bebas tol PLUSLine 1800-88-0000, laman Twitter PLUSTrafik atau memuat turun aplikasi 'PLUS Mobile' menerusi telefon pintar. 

Ada talifon pintar...boleh la layan ke www.feredea.com tau.
nak tahu? klik aja...

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas