Friday, August 29, 2014

Tips Menjadi Usahawan Online



Usahawan Wajib Ada ATTITUDE
=======================
Ape ATTITUDE ni? 

A - Ability
T - To
T - Think
I - Intelligently
T - Today
U - Under 
D - Different 
E - Emotion

Kenapa usahawan wajib ade attitude?
Sebab kalau tak tak ada attitude
anda belajar dengan siape pon, guna 
strategi pemasaran ape pon,
pergi nenek kelas sekali pun, anda
susah nak berjaya.

Contoh attitude adalah, kita buat lebih daripada
apa yang orang lain buat. Attitude jugak buatkan
anda mampu control cara berfikir anda dalam 
keadaan emosi yang berbagai2...

Contoh : Abu sedang cuba nak close deal
dengan client beliau . tiba-tiba client tu cakap
tak nak... ape jadi pada Abu lepas tu? Abu pon
tension satu hari, mula buang masa skrol fesbuk
keatas kebawah.. sedar2.. dalam hari tu tak ada
satu kerja pun yang Abu berjaya siapkan. 
Semuanya sebab Abu tak mampu nak kawal 
emosi bila client tak nak deal dengan beliau. Ini
contoh usahawan yang tak ada Attitude.

Faham ke attiude tu macam mana?

Usahawan yang ada Attitude tak akan mudah 
beremosi bila berlaku sesuatu perkara yang 
yang negatif atau tak baik dalam satu hari.
Tapi Usahawan yang ada Attitude akan 
lebih fokus untuk terus berusaha dan mmperbaiki
diri sendiri.

Ok cukup. Semoga post ni membantu. 
Sumber https://www.facebook.com/pages/Tips-Usahawan-Internet/494274474031830?noti


Dapatkan Update Tips Kecantikan, Fesyen dan Kesihatan
Tak ada masa nak keluar rumah shopping?
Jubah, Blouse, Shawl, Handbag
Jom Terjah

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas