Monday, October 14, 2013

Jualan Emas Mekah Jatuh Sebab Negara Islam Banyak Berperang

MEKAH - Jualan emas di kota suci ini menurun lebih separuh berbanding tempoh sama tahun lalu berikutan kejatuhan ekonomi yang melanda dunia Arab selepas gelombang kebangkitan Arab Spring pada 2011.
Walaupun restoran dan gerai makanan di Masjidil Haram kekal sibuk, kedai yang menjual barangan kemas di lokasi berkenaan kelihatan sepi dan tidak dikunjungi.
"Jualan emas sudah terkena tempias. Saya boleh katakan pasaran emas merosot lebih 50 peratus berbanding musim haji tahun lalu," kata pengurus kedai emas MS, Mohammed al-Himms kepada agensi berita Reuters. - kosmo
-------------------------------------------------------------------------
Inilah akibat peperangan saudara yang melanda di negara-negara arab bermula dengan iraq, mesir, syria, semuanya negara-negara muslim yang kaya dan banyak menyumbang kepada ekonomi orang islam. Sebenarnya bila orang islam bergaduh dan bermusuh memanglah merugikan umat islam di seluruh dunia. Walaupun negara kita tak ada pergaduhan dan peperangan kita juga akan merasai impak, bilamana minyak naik, harga barang naik, dan kos kehidupan pun meningkat. Negara-negara muslim yang miskin seperti di afrika pun dapat zakat yang kurang dari 50%  dari tahun-tahun yang sebelumnya...apa akan jadi nasib orang-orang miskin yang mengharapkan zakat pada orang islam di seluruh dunia...memanglah mereka yang amat terasa sekali bilamana orang-orang islam berperang dan bermusuhan. samalah kita tingkatkan perpaduan demi islam yang tercinta..amin

kelakar...cakap pasal afrika .... ni dia gambar lucu

Penaja
.
Hot and Cold Hammer
Ingin Miliki Wajah Yang Runcing? Risau Dengan Wajah Yang Tembam?
Alat wajib salon ni, anda bisa miliki di rumah anda

Kesan Sebarang Bentuk Ketumbuhan di Payudara Anda
Rasa Konfiden Tampa Ketumbuhan di Payudara, Kesan dan Cegah dari Awal


No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas