Wednesday, August 21, 2013

Banduan Pembunuh dan Perogol Jahit Fesyen Terkenal Eropah

Arisvaldo de Campos Pires, ialah sebuah penjara keselamatan tinggi di Brazil. Penjara ini menempatkan pembunuh dan perogol yang menjalani hukuman mereka. Disini jua pakaian fesyen bejenama Doiselles dihasilkan oleh banduan-banduan penjara ini bagi mengurangkan tempoh hukuman mereka. Pada tahun 2009, pereka fesyen Raquel Guimaraes yang juga pemilik Doiselles mahu menghasilkan pakaian untuk jenama milik beliau. Malangnya beliau mendapati sukar mencari pekerja yang berkemahiran menghasilkan seni kaitan yang beliau kehendaki. Oleh itu beliau mengajar banduan penjara Arisvaldo de Campos Pires untuk menjadi pekerja beliau. Setiap banduan dibayar 75% gaji minima nasional dan hukuman penjara dipotong sehari untuk setiap 3 hari bekerja. Pakaian berjenama Doiselles dipasarkan di Jepun, Eropah, Brazil dan Amerika Syarikat. 

tak sangka sesiapa pun berbakat untuk buat apa saja termasuk menjahit, memasak dan sebagainya sehingga ke tahap ketelitian yang tinggi seperti mengait. Banduan lelaki yang kasar dan lasak pun boleh, kita yang perempuan pun lagi boleh kan....

-----------

Rasai Kuasa Tenaga Warna

Photon Utrasonic
Hot and Cold Facial Steamer
Photon Ultrasonic Alat Kecantikan Wajah Terkini dan Terlaris Di Jepun, Mengebukan, Memutihkan dan Membunuh jerawat dan Mengurangkan Kedutan dengan pantas dan alat wap sejuk panas memecahkan partikel air ke tahap ion yang paling kecil. 


Bakar Lemak 3x Ganda Lebih Pantas

Bakar Lemak Dengan Pantas Dengan Wap Panas

Whatsup/Line/Wechat/SMS 018 263 7833 or SMS 013 308 4906 
-------------------------------------------------------------


Order Cake, Cupcake, Coklat Online
Order Cake, Cupcakes, Coklat online
Delivery ke rumah

Blouse, Baju Muslimah, Dress, Jubah, Tops, Fesyen Terkini

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas