Friday, August 16, 2013

4 Sebab Wanita Sukar Putuskan Hubungan
1)Tetap Mengharap Pasangan Berubah
-Terus menyimpan keinginan dan harapan bahawa pasangannya akan berubah menjadikan wanita tega berendam air mata.Meskipun sekian lama memendam rasa,wanita tetap membayangkan masa depan yang cerah bila pasangannya berubah kelak.Seharusnya wanita juga perlu memikirkan bagaimana keadaan masa depannya nanti jika pasangannya tetap tidak berubah.Ini akan membuatkan fikiran wanita lebih terbuka dan mampu menilai dengan wajar samada hubungan yang ada perlu dipertahankan atau tidak.

2)Menganggap Pasangan Amat Perlukan Dirinya
-Tidak kurang wanita yang sering berfikir bahawa dirinya amat diperlukan oleh pasangan hingga timbulnya kebimbangan,jika hubungan putus,pasangannya akan melakukan sesuatu yang merosakkan.Misalnya mengambil minuman keras dan menjadi pemabuk,hilang semangat menjalani hidup dan sebagainya.Padahal hidup seseorang ditentukan oleh dirinya sendiri.Begitu juga wanita,seharusnya mereka mampu menentukan kebahagiaan hidup sendiri dulu sebelum memikirkan orang lain.

3)Berfikir Tak Dapat Mencari Pasangan Yang Lebih Baik
-Selalu berfikir negatif dan takut tiada pengganti yang lebih baik menjadikan wanita terbiasa dengan perlakuan buruk pasangannya.Biarpun hati sukar menerima segala pembohongan dan kecurangan pasangan,tetapi kerana mahukan perhatian dan kasih sayang,kebanyakan wanita sanggup mengetepikan perasaan dirinya.Sepatutnya wanita perlu lebih berani untuk keluar dari kebiasaan yang menyakitkan dan mencari kebahagiaan sendiri.

4)Takut Bersendiri
-Kebanyakan wanita takut menghadapi kesunyian jika tidak memiliki pasangan malah takut dirinya akan menjadi andartu hingga sanggup meneruskan hubungan yang kurang baik.Sikap kurangnya keyakinan dan percaya diri sendiri membuatkan wanita bergantung harap pada orang lain dan takut untuk menjalani hidupnya sendiri.

Semestinya ada banyak lagi sebab-sebab lain yang bersangkutan.Namun,kesemua sebab yang dipaparkan diatas diyakini merupakan sebab-sebab utama membuatkan kebanyakan wanita tetap bertahan walaupun hubungan yang dijalinkan membawa lebih penderitaan daripada kebahagiaan.

Penaja Atikel

Montokkan, Anjalkan dan payudara yang kendur, jatuh dan kecil. Anda pasti tampil menawan di hadapan suami anda. Percuma gel mirifica yang gel sapuan luaran extrak herba pueraria mirifica, ginseng dan africana yang terbukti berkesan. Kesan Sebarang Bentuk Ketumbuhan di Payudara Anda
Kesan Sebarang Ketumbuhan di Payudara 
Rasa Konfiden Tampa Ketumbuhan, Cegah dari Awal

Sinar Jahitan
Blouse, Baju Kurung Viscose, Terkini

Rasa Susah Nak Buat Sendiri? Tak ada Masa?
Order Cake, Cupcake, Coklat Online

Order Cake and Biskut Raya Home Delivery Area Klang Valley, Kuala Lumpur, Shah Alam, Puchong, Petaling Jaya, Sg Buluh

No comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas