Thursday, May 23, 2013

Tips Jimat Buat Masker Sendiri


Walaupun anda berkemampuan untuk pergi ke rawatan kulit yang paling mahal atau mendapatkan khidmat nasihat pakar kulit, namun sebenarnya, tiada siapa yang lebih memahami kulit anda melainkan diri anda sendiri. Oleh sebab itu, rawatan kulit muka di rumah dikatakan jauh lebih berkesan berbanding rawatan kulit yang berharga ratusan ringgit. Untuk permulaan, apa kata anda cuba membuat sendiri pupur muka mengikut kesesuaian kulit wajah.

Kulit Berjerawat
Lenyek strawberi dan campurkan dengan air perahan lemon, madu asli serta sedikit dadih.

Kulit Sensitif
Lenyek buah betik bersama krim masam, pisang, madu asli dan bijirin oat.

Kulit Normal
Campurkan timun yang dipotong kecil bersama dadih sejuk.

Kulit Kombinasi
Campurkan putih telur dengan oat serta sedikit minyak zaitun.

Kulit Kering
Campurkan putih telur bersama minyak badam.

Kulit Berminyak
Campurkan sedikit dadih bersama pisang yang sudah dilenyek dan sedikit madu.

Tip Rawatan Muka Buatan Sendiri
Anda boleh menggantikan oat dengan beras yang dikisar dan lebih baik sekiranya campuran pupur disejukkan dahulu sebelum digunakan untuk memberikan kesegaran kulit secara semula jadi. Oleh kerana ramuan yang digunakan adalah daripada sumber makanan, jangan gunakan pupur yang telah disimpan lebih daripada tiga hari. Lakukan rawatan wajah ini seminggu sekali dengan keadaan kulit yang bersih selepas penggunaan menyental muka.

sumber http://www.wanista.com


Rasa nak lebih cantik dan menarik tuk keyakinan diri? Berikan yang terbaik tuk suami anda ... pasti dia senyum puas...masalah rumah tangga hilang tension pun hilang!
Tingkatkan keyakinan diri 150%
Anda akan menjadi lebih fokus untuk menempah tiket kejayaan dalam bidang yang anda ceburi

Gabungan herba-herba ini dapatkan montokkan dan anjalkan payudara dan punggung, ketatkan faraj, dan jadikan kulit lebih cantikan halus dan gebu 100% herba sahaja, halal dan suci 
whatsup 018 263 7833 PM http://www.facebook.com/feredeapowerNo comments:

Post a Comment

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas