Wednesday, February 2, 2011

Khasiat Saffron bila campur dengan Air Bacaan Al QuranAir bacaan Al Quran, dapat menyembuhkan pelbagai penyakit ....Al Quran itu adalah mukjizat, banyak produk-produk air Al Quran banyak dicampur dengan Za'faran apa sebenar nya khasiat Za'faran ni? mari kita baca

Khasiat Za’faran & Saffron
Dalam kitab-kitab perubatan Islam, terlalu banyak memperkatakan tentang khasiat Za’faran begitu juga dari peubatan moden Barat. Ia kaya dengan vitamin B1 & B2 (Riboflavin & Tiamin).
Dapat membantu menyempurnakan proses penghadaman, menguatkan ingatan, merawat anemia, mengawal tekanan darah & kolestrol, mengurangkan risiko serangan sakit jantung, mengurangkan keletihan, sembelit, bias-bisa sendi, penenang & juga peransang tenaga batin. Pengambilan secara tetap minuman ini pada setiap hari akan membolehkan tubuh untuk membina daya ketahanan menghadapi pelbagai penyakit seperrti asma dan demam biasa.Za'faran kaya dengan vitamin B1 dan B2 (Riboflavin dan tiamin).
Di antara khasiat za'faran adalah:

Membantu menyempurnakan proses penghadaman
Menguatkan ingatan
Merawat anemia
Mengawal tekanan darah dan kolestrol
Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
Melancarkan pengaliran darah
Merawat penyakit saraf
Mengurangkan keletihan
Mengurangkan sembelit, bisa-bisa sendi
Penenang diri
Perangsang tenaga batin & banyak lagi (di buat kajian oleh saintis barat)
Pengambilan secara tetap minuman ini pada setiap hari akan membolehkan tubuh untuk membina daya ketahanan menghadapi pelbagai penyakit seperti asma dan demam biasa.

Saffron adalah sejenis pokok herba dari Loridacces dengan ketinggian 10 hingga 30 cm. Bunga Saffron mempunyai 3 kelopak bunga dan kelopak daun yang berwarna unggu.

Adalah sangat menarik diketahui , hanya lima hingga tujuh kilogram Saffron kering yang dapat diperolehi dari satu hektar tanah.

Saffron tergolong antara khazanah alam yang termahal didunia. Saffron mengandungi khasiat dan nilai komersial yang tinggi. Kajian sains membuktikan bahawa saffron berpotensi digunakan sebagai salah satu elemen penting dalam penghasilan produk kecantikan kulit. Penggunaan Saffron bukan sahaja dapat mencerahkan kulit sekaligus dapat melembutkan kulit. Bagi anda yang mengidamkan kulit yang cerah dan sihat, Saffron adalah jawapannya.

Bagi ibu-ibu mengandung , Saffron dapat mempengaruhi kecantikan kulit bayi dalam kandungan. Ujian klinikal mengesahkan bahawa ekstrak Saffron mempunyai nilai perubatan. Saffron berpotensi untuk menurunkan tekanan darah dan kadar denyutan jantung serta melancarkan sistem respirasi.

KELEBIHAN SAFFRON


Pencerna makanan
Perangsang perut
Antiflatulence
Perangsang Tenaga Batin
Pelali untuk Penyakit Asli
Bahan Penenang
Bagus Untuk Tidur
Menguatkan Ingatan
Baik Untuk Tumpuan Perhatian
Anti-Convulsion
Anti-Spasm
Anti-Alzheimer
Anti-Parkinson
Mengawal Darah Tinggi dan Kolestrol
Baik untuk Rawatan Penyakit Anemia
Mengurangkan risiko untuk Serangan Jantung
Menguatkan Dinding Arteri dan Heart Flourishin
Anti Lelah
Baik untuk rawatan Batuk dan Selsema
Pengaliran darah dapat ditingkatkan pada retina mata
Baik untuk rawatan ketidakstabilan didalam retina yang disebabkan penuaan
Baik untuk Gejala Retinopathy Ischematis
Baik untuk merawat bengkak dan rheumatic sebagai ubatan luar
Baik untuk merawat dysentery
Demam Campak
Hepatitis
Splenomegaly
Salur pundi kencing yang berkuman

KHASIAT SAFFRON


Proses Penghadaman
Menghilangkan Bau Mulut
Pencernaan
Asma
Sembelit
Sakit Perut
Keletihan
Selsema
Sakit Sendi
Menguatkan Ingatan
Tidur yang nyenyak
Penyakit Saraf
Selera Makan
Melancarkan Darah

KESESUAIAN FARMASIUTIKAL


Seperti lain-lain rempah , Saffron juga terkenal dengan kelebihan farmasiutikal dari zaman dahulu dan daripada penyelidikan sains moden dari segi kegunaannya didalam ubatan tradisional dan herba. Kini Saffron juga digunakan dalam menghasilkan ubatan menggantikan bahan kimia. Kajian membuktikan bahawa Saffron adalah bahan penting untuk ubatan kimia dan akan menjadi satu revolusi didalam industri Farmasiutikal


Nak nampak cantik dan menarik depan suami?

Daptkan payudara menawan dan cerahkan kulit dengan selamat dan bekesan selama seminggu. Set automatic breast pum, sabun dan pil herba dapat membantu PM Feredea Power

5 comments:

 1. Maklumat yang sangat menarik. Tahniah kpd blogger. Saya juga amalkan safron di samping guna utk campuran dlm produk kami. Sesiapa yg ingin mencuba safron tulen boleh lihat di morhabshi.blogspot.com atau facebook.com/morhabshi

  ReplyDelete
 2. tq.maklumat yang sangat berguna.suami bawa balik safron dr lubnan ttpi saya tidak tahu khasiatnya yg begitu banyak.mgetahui khasiatnya dr blog ini.ibu mertua yg mgidap sakit sendi lutut tlh merasai perubahannya dgn amalan minum air yg d rendam safron tiap hari

  ReplyDelete
 3. visit our page for quality saffron

  http://www.tradeapadana.com/

  http://www.facebook.com/saffron.tradeapadana?ref=hl

  ReplyDelete
 4. Boleh saya tau cara membuat air saffron kalau dibuat dlm botol 1.5 litre?

  ReplyDelete
 5. Memang benar tekanan darah saya turun setelah mengamalkan zafran. Baik untuk kesihatan. Saya mula mempercayainya dan menjadi pengedar saffron grade 1 yang diimport dari Turki sekarang ini. Whatsap kak Nora (0172556081) untuk pesanan dan penerangan.

  ReplyDelete

PENDAFTARAN SYARIKAT Syarikat ini telah didaftarkan secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada atas nama "One Stop Media Production" (SSM 002185302K ) bagi menjalankan urusan perniagaan secara online dan offline. Sekian, Terimakasih.

Bukti Kejujuran Syarikat KLIK SINI

GR

PA

fbcs

nas